Gay Chiang Mai

"Wat" om te zien in Chiang Mai - Vijf geweldige tempels

Tempels (of "Wat" in het Thais) hebben een culturele betekenis voor Chiang Mai. Hoewel meer dan een dozijn tempels een bezoek waard zijn, zijn hier enkele hoogtepunten.

Wat Phra Singh

Deze oude boeddhistische tempel, gebouwd in 1345, herbergt een belangrijk Boeddhabeeld: de Phra Buddha Sihing. Het is een van de beroemdste tempels van Chiang Mai, gelegen in de westelijke kant van de oude stad, op steenworp afstand van het Gay-populaire 5-sterrenhotel Rachamankha hotel.

[klik hier voor hotels nabij Old Town, Chiang Mai]

Wat Chiang Man

Wat Chiang Man Chiang MaiDit is de oudste tempel in Chiang Mai en wordt door velen als een van de beste beschouwd. Wat Chiang Man werd in 1296 gebouwd door koning Mengrai als de eerste koninklijke tempel van de stad. Het oudste bouwwerk is Chedi Chang Lom, een vierkante chedi met gouden torens en 15 levensgrote olifanten van baksteen en stucwerk boven de basis.

De tempel bevindt zich in het noordoostelijke deel van de oude stad, aan Ratchapakinai Road, op korte loopafstand van de populaire Sunday Walking Street.

Wat Chedi Luang ChiangmaiWat chedi luang

Wat Chedi Luang, ongeveer 600 jaar geleden gebouwd, huisvestte ooit de kostbare Smaragdgroene Boeddha. Op het tempelterrein staat de stadspilaar (Lak Mueang) van Chiang Mai. Elk jaar vindt in mei een festival van een week plaats ter ere van de pilaar.

De tempel ligt in het hart van de historische oude binnenstad, net om de hoek van het zeer aan te bevelen, Gayvriendelijke U Chiang Mai Hotel.

Wat Phra That Doi Suthep

Wat Phra That Doi SuthepWat Phra That Doi Suthep ligt op 15 kilometer van het stadscentrum (30 minuten rijden). Binnen deze heilige plaats zijn pagodes, standbeelden en heiligdommen. Bezoekers kunnen 309 treden beklimmen om de pagodes te bereiken of een tram nemen (50 baht voor een rit in twee richtingen). Er moet geschikte kleding worden gedragen.

Indrukwekkende uitzichten op Chiang Mai zijn te zien vanuit de tempel en blijft een populaire toeristenplek.

Tip: Bezoek ook het Bhubing-paleis, gelegen op 4 km van de Doi Suthep-tempel. De koninklijke residentie werd in 1961 gebouwd om de koninklijke familie te huisvesten tijdens hun bezoeken aan Noord-Thailand.

[klik hier voor hotels in de buurt van de Doi Suthep-tempel]

Wat Chet YodWat Chet Yot

In tegenstelling tot veel van de belangrijkste tempels van Chiang Mai, wordt Wat Chet Yot (of Wat Photharam Maha Wihan) zelden bezocht door toeristen. Het werd gebouwd in 1455 en heeft een unieke bouwstijl die lijkt op de Mahabodhi-tempel in India.

Chet Yot (wat 'zeven torenspitsen' betekent in het Thais) biedt een interessante en rustige plek, weg van de drukte.

Gelegen ten noordwesten van het centrum van Chiang Mai, langs Highway 11, is de tempel een gemakkelijke taxirit naar Opwarmcafé de trendy winkels, boetieks en restaurants rond Nimmanhaemin Road.

[klik hier voor hotels in de buurt van Nimmanhaemin Road]

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Chiang Mai

Bekijk een selectie van tours in Chiang Mai van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Chiang Mai voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel