essentiële gids voor Busan

Gay Busan · Stadsgids

Plan je een reis naar Busan? Dan is onze gay Busan city guide-pagina iets voor jou.

essentiële gids voor Busan

Busan

Busan, de grootste haven van Zuid-Korea en de op een na grootste stad, staat bekend om zijn stranden, warmwaterbronnen en internationale evenementen. Deze snelgroeiende stad ligt op het zuidelijke puntje van het Koreaanse schiereiland en heeft ongeveer 3.6 miljoen inwoners.

Elk jaar heeft Busan een toenemend aantal bezoekers en zeilers van over de hele wereld. De stad is de thuisbasis van Haeundae Beach 해운대 해수욕장, het grootste strand van het land, en de Shinsegae Centum City 신세계 센텀시티, 's werelds grootste warenhuis.

In de herfst wordt het gerenommeerde Busan International Film Festival gehouden.

Gayscene

Busan heeft een kleine, relaxte Gayscene. De 'Gaybuurt' van de stad bevindt zich in Beomil-dong in het Busanjin-district, vlakbij het metrostation Beomil. Er zijn er maar weinig vriendelijk Gay Bars & Clubs en Gaykaraokebars in dit gebied, en het is niet ongebruikelijk om Gayparen te zien rondlopen.

Om bij de Gaybuurt Beomil-dong te komen, neemt u de metro naar station Beomil (lijn 1). Ga naar uitgang 1 en loop ongeveer 60 meter rechtdoor, en je ziet de winkel U + Square. Sla rechtsaf en je ziet een bord met de tekst 새마을 금고 (wat betekent Community Credit Cooperatives). Loop rechtdoor naar beneden en je bent er.

Haedong Yonggungsa-tempel in de buurt van Busan

 

Waar te verblijven in Busan

Busan heeft een grote keuze aan hotels voor elk budget. Ga voor onze lijst met hotelaanbevelingen in Busan naar de Busan Hotels pagina.

 

Weer

Busan geniet van een subtropisch klimaat met een hete, vochtige zomer en een koude, droge winter met harde wind. Oktober en november zijn de aangenaamste maanden, met een heldere lucht en milde temperaturen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.