manilla-skyline

Gay Manila · Stadsgids

Eerste bezoek aan Manilla? Dan is onze gay Manila city guide-pagina iets voor jou.

manilla-skyline

manilla

Manilla (Maynila) is de hoofdstad van de Filipijnen. Met een oppervlakte van slechts ongeveer 35 km² is het een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld. De stad Manilla is een van de 16 steden die deel uitmaken van het Nationaal Hoofdstedelijk Gewest genaamd 'Metro Manila'.

Quezon City ligt ten noordoosten van Manilla; Mandaluyong naar het oosten; Makati in het zuidoosten en Pasay in het zuiden. Er zijn ongeveer 16 miljoen mensen in Metro Manila.

Grote steden

  • manilla - de drukke hoofdstad, de thuisbasis van de Gayscene in Malate, Chinatown en Little India.
  • Quezon City - populair gebied, bekend om zijn winkelcentra en elektronicawinkels. Het Ortigas Centre is een enorm winkelcentrum en de thuisbasis van een paar gay-gelegenheden.
  • Mandaluyong - winkelmekka van de Filippijnen met tal van winkels.
  • Pasay - het culturele centrum van de stad en de thuisbasis van The Mall of Asia (het grootste winkelcentrum van de Filippijnen) en het beroemde Coconut Palace.
  • Pasig - een industriestad met bloeiende bedrijven.
  • Makati - centrale zakenwijk van Metro Manila met veel wolkenkrabbers, 5-sterrenhotels, restaurants, winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

 

Gayscene

Het Gay-uitgaansleven van Manilla begon in het Malate-gebied, rond de kruising van Maria Orosa Street en Julio Nakpil Street. Tegenwoordig nog maar een paar Gay Bars blijven (Chelu, The Library, FAB), en de Gayscene heeft zich verspreid naar andere delen van Manilla.

Nachtclub BED, de belangrijkste Gaydansclub van Manilla, sloot in 2015. O Bar verhuisd naar Ortigas Center in Quezon City. Een paar Gay Saunas en Massage spa's is ook te vinden in Quezon City en Pasay.

Hoewel het aantal Gay-locaties in Manilla klein is, is de scene zelf behoorlijk levendig met veel karakter, vooral tijdens Pride of een groot feestweekend.

Gelanceerd in 2015, JUNGLE Circuitfeest is nu het grootste LGBT-evenement in de Filippijnen en een van de snelst groeiende in Azië. De organisatoren organiseren regelmatig Gaydansfeesten in verschillende steden in het land.

 

Manilla bereiken

De internationale luchthaven Ninoy Aquino (NAIA, MNL) is de belangrijkste luchthaven van Manilla, met aansluitende vluchten vanuit het buitenland. De meeste luchtvaartmaatschappijen gebruiken Terminal 1, behalve Philippine Airlines (Terminal 2) en Cebu Pacific, Airphil Express en All Nippon Airways (Terminal 3). Terminal 4 is voor binnenlandse vluchten.

Om van het vliegveld naar je hotel te komen, zijn er een paar opties. Coupon taxi's reken een vast tarief (prepaid) afhankelijk van uw bestemming. Ze zijn meestal duurder dan taxi's met een meterCitylink bussen (6-11 uur, 4-7 uur) kan je naar Quezon City brengen voor 38 pesos - een geweldige deal als je in de buurt van Quezon City verblijft. Pendeldiensten naar Pasay rijden elke 15 minuten van 5 uur tot 11 uur en stoppen bij het MRT-station.

Als u aansluitende vluchten heeft vanuit Manilla, wacht dan minimaal 3-4 uur voor doorreis (en indien mogelijk, kies vluchten die vertrekken vanaf dezelfde terminal), aangezien binnenlandse vluchten vaak vertraagd zijn en het verkeer tussen terminals overbelast kan zijn.

Manilla verkennen

jeepneys ritten door de stad aanbieden. Je kunt bijna overal op- en afstappen, ideaal voor korte ritjes. Dit waren oorspronkelijk overgebleven vrachtwagens van het Amerikaanse leger, maar zijn een van de iconen van het transportsysteem van Manilla geworden.

Taxi's met een meter zijn altijd beschikbaar en goedkoop, maar verwacht veel verkeer in zakelijke gebieden. Houd er rekening mee dat sommige chauffeurs misbruik kunnen maken van toeristen door te proberen een vast tarief in rekening te brengen.

bussen opereren op hoofdroutes door de stad, hoewel ze in het verkeer kunnen komen en niet de handigste optie zijn.

Treinen zijn een van de snelste opties, maar zijn vaak verpakt en niet goed voorzien van airconditioning. Verwacht ook lange rijen en gebrek aan kaarten en bewegwijzering.

  • De LRT (Light Rail Transit) heeft twee lijnen: Lijn 1 (Gele lijn) rijdt van Baclaran Station in Paranaque naar Roosevelt Station in Quezon City; Lijn 2 (paarse lijn) rijdt van Santolan in Pasig naar Recto in het centrum van Manilla.
  • De MRT (Metro Rail Transit) rijdt van het North Avenue Station in Quezon City naar het Taft Avenue Station in Pasay City. De tarieven zijn goedkoop en de treinen zijn voorzien van airconditioning.

Manilla skyline met uitzicht op Intramuros

 

Waar te verblijven in Manilla

Veel Gayseksuele reizigers verblijven in het Malate-gebied in de stad Manilla. Deze gunstige buurt ligt op loopafstand van de beroemde Baywalk en Roxax Boulevard. Het is een uitstekende uitvalsbasis om andere delen van Manilla te verkennen.

Anderen kiezen voor grotere, meer luxe hotels in het financiële district van Makati. Hotels in dit gebied zijn dichtbij vele winkelcentra, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het verkeer in dit gebied is zwaar en de taxi is de enige

Voor onze lijst met enkele van de beste hotels in Manilla, bezoek de Gay Manila Hotels-pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Baai van Manilla - een natuurlijke haven met een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Rizal-park (ook bekend als 'Luneta') - het grootste stadspark in Azië, met sculpturen van wereldklasse, prachtige tuinen, kunstexposities, evenementenlocaties en uitgaansgelegenheden.

Mabuhay Resto - een uitgaansgelegenheid en café in de buurt van Rizal Park met unieke shows, geweldige rondleidingen en heerlijk eten.

Universiteit van Santo Tomas - de oudste bestaande universiteit in het hele Verre Oosten en de tweede opgericht in de Filippijnen.

Kokosnoot Paleis - een residentie langs de waterkant gebouwd door First Lady Imelda Marcos voor het bezoek van paus Johannes Paulus II in 1981.

Malate Church - een heilige kerk waar de Filippino's meer dan vier eeuwen hebben gebeden.

Chinatown - een van de grootste Chinatowns ter wereld, met veel goed Chinees eten en producten.

Intramuros - gelegen in het noordelijke uiteinde van de baai, het gebied heeft overblijfselen van de oude ommuurde Spaanse nederzetting Manilla.

San Augustin-kerk - een van de oudste stenen kerken in de Filippijnen, die twee branden en zeven aardbevingen heeft overleefd.

Nationaal museum van de Filipijnen - bevat historische werken van nationaal erfgoed, waaronder de schilderijen van kunstenaar Felix Resurreccion Hidalgo.

Bahay Tsinoy - een uniek museum dat laat zien hoe de Chinezen naar de Filippijnen migreerden en assimileerden als Filippino's.

Fort Santiago - gebouwd als een stenen fort in de 17e eeuw; nu een museum en openbaar park.

 

Wanneer bezoeken

De beste tijd van het jaar om Manilla te bezoeken is van eind december tot april.

 

Drinkwater

De watervoorziening in metro Manilla wordt als drinkbaar beschouwd, maar reizigers wordt aangeraden zich aan flessenwater te houden.

 

Elektriciteit

220 volt 60 Hz in het grootste deel van het land, met gebruik van Amerikaanse en Europese stekkers.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel