Gay New Delhi · Stadsgids

Gay New Delhi · Stadsgids

Eerste bezoek aan New Delhi? Dan is onze gay New Delhi stadsgids iets voor jou.

x

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

lotus-tempel-nieuw-delhi

New Delhi नई दिल्ली

Delhi, de hoofdstad van India, is twee steden in één - Old Delhi, de hoofdstad van het (zeer oude) islamitische India, en New Delhi, gebouwd door de Britten als een ruime keizerlijke hoofdstad. De resulterende blend is een intrigerende en boeiende smeltkroes van architectuur, talen, culturen en tradities.

Zoals met heel India, is Delhi een constante aanval op de zintuigen - meestal allemaal. Trotseer de hitte, het lawaai, de geuren en de eindeloze mensenmassa en het verkeer om de verborgen wonderen van deze geweldige metropool te ontdekken.

Van ongelooflijke monumenten, inspirerende musea en prestatieruimtes, geweldige winkels en een nieuw opkomende restaurantscène die een frisse kijk geeft op de traditionele curry met toegevoegde bredere invloeden van over de hele wereld.

 

Gayscene

Want wat een zeer conservatieve cultuur blijft, zijn het alleen de grootste en meest metropool van Indiase steden zoals Delhi die iets hebben dat in de verte lijkt op een Gayscene zoals reizigers uit het Westen het zouden weten.

Er is nu een opkomende Gayscene in Delhi - met een klein maar groeiend aantal Gay- en Gayvriendelijke locaties, samen met queer festivals en evenementen.

india-gate-nieuw-delhiIndia Gate 

Naar New Delhi reizen

Indira Gandhi International Airport is onherkenbaar getransformeerd in een grote wereldwijde hub-faciliteit van wereldklasse, vooral sinds de opening van Terminal 3 in 2010, en staat ver af van de 'cultuurschok bij de landing' van de oorspronkelijke luchthaven, die onze eerste was. impressie van India in de vroege jaren 1980.

De luchthaven is nu verbonden met het centrum van New Delhi door The Delhi Airport Metro Express (DAME) met een reistijd van 20 minuten en een tarief van Rs150. De lijn rijdt van 5 uur tot 11 uur.

Voor aankomsten buiten de openingstijden van de treinverbinding, is uw beste optie om een ​​taxi te nemen, waarbij u ervoor zorgt dat u een kaartje koopt bij de prepaid-cabines in de internationale terminal. Kijk uit naar het hokje dat wordt gerund door de politie van Delhi en gebruik deze als je kunt. Een gemiddeld tarief naar het stadscentrum zou ongeveer Rs 200-300 moeten zijn. 

Zich verplaatsen in New Delhi

De beste optie om je door deze uitgestrekte stad te verplaatsen is zonder twijfel de nieuwe, schone en efficiënte metro van Delhi. Het netwerk groeit nog steeds en heeft momenteel zes kleurgecodeerde lijnen (inclusief de Airport Express) die zich uitstrekken tot alle hoofddistricten van de stad.

Voor slechts een paar dagelijkse ritten is uw beste optie om individuele reisfiches te kopen tussen Rs 8-30. Als u meer dan vier langere reizen met de metro per dag plant, investeer dan in een toeristenkaart voor onbeperkt dagelijks reizen voor Rs 100/3 dagen Rs 250.

De beste busoptie is de Hop On Hop Off-service van Delhi Tourism - een moderne vloot bussen met airconditioning en Engelssprekende gidsen die meer dan 20 belangrijke toeristische attracties met elkaar verbinden. Deze service werkt echter niet op maandag, omdat veel locaties gesloten zijn.

Voor een meer traditionele reis door de stad neemt u een oude Ambassador-taxi in zwart-gele livrei. Er is nu ook een radiotaxidienst van veel nieuwere auto's die van tevoren kunnen worden gereserveerd.

Voor korte lokale uitstapjes reis je als een local in een auto- of fietsriksja.

 

LGBT+ Resources in New Delhi

The Gay Desi is a good resource for LGBT+ travellers in New Delhi. It’s a nationwide publication covering all aspects of gay life in India. Our New Delhi Services page covers various gay and gay-friendly venues. Gaylaxy Magazine is a useful online resource for gay New Delhi. More useful links:

 

Waar te verblijven in New Delhi

Bezoek ons ​​voor een lijst met aanbevolen hotels New Delhi Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Het Rode Fort - dit schitterende fort van rode zandsteen werd gebouwd door de Mughal-keizer Shah Jahan en is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad.

Humayun's Tomb - een UNESCO-werelderfgoed in Zuid-Delhi, dit graf van de tweede Mughal-keizer combineert Perzische en Indiase bouwambachten en is omgeven door onberispelijke tuinen.

humayuns-tombe-nieuw-delhi

 

Qutub-complex - een ander UNESCO-werelderfgoed heeft structuren die dateren uit de slaven-dynastie van 13th Eeuw; gemakkelijk te bereiken met de metro (station Qutub Minar op de gele lijn).

Nizamuddin Auliya - een van de heiligste graven van de islam in de stad; meest magisch om te bezoeken bij zonsondergang.

Maak van de vele musea van de stad in ieder geval tijd vrij voor de nationaal Museum, om de ongelooflijke collectie Indiase kunst te proeven die wordt getoond.

De op soja gebaseerde Kiran Nadar Museum of Art is ook zeker een bezoek waard als eerste particulier Museum voor hedendaagse en moderne Indiase kunst.

Delhi heeft veel indrukwekkende monumenten, waaronder de belangrijkste bezienswaardigheid van India Gate en het aangrenzende Rajpath dat is een belangrijke paraderoute.

Raj Ghat is het gedenkteken voor Mahatma Ghandi op de plaats van zijn crematie en biedt een zeldzame, echt vredige oase in de stad.

Grote religieuze gebouwen zijn onder meer de verbluffende Bahai Lotus-tempel en het enorme tempelcomplex van Chattarpur Mandir, beide in Zuid-Delhi.

Gurudwara Bangla Sahib nabij Connaught Place en Gurudwara Sis Gan in Old Delhi zijn de belangrijkste Sikh-gebedshuizen in de stad.

De op soja gebaseerde Heilig Hart Cathdral, de Cathedral Church of Redemption en St Peter's Cathedral zijn ook een bezoek waard als pareltjes van koloniale architectuur.

Drink thee of gin-tonic bij de Imperial Hotel voor een voorproefje van de Raj.

Hoofd naar Janpath, dicht bij Connaught Place voor echte Indiase ambachtswinkeltjes in de overheidsgebouwen van Delhi.

Dwaal door de smalle bazaars van Old Delhi voor een voorproefje van deze oude kant van Delhi.

Zorg ervoor dat u heerlijke lokale lekkernijen proeft, zoals Gujarati Thali en Masala Dosas, lokale koffie en de zoetste taarten, waar je ze ook vindt.

Ten slotte ligt ongeveer 215 km ten zuiden van New Delhi de wereldberoemde Taj Mahal - ongeveer 3-4 uur rijden per enkele reis.

taj-mahal-bijna-nieuw-delhi

 

Wanneer bezoeken

Delhi, gelegen in het noorden van het subcontinent, ervaart extreem weer - het wordt erg heet in april / mei voorafgaand aan het jaarlijkse moessonseizoen. November tot januari zijn de koelste maanden en de meest klimaatcomfortabele tijd van het jaar om te bezoeken.

 

Visum

Toeristenvisa worden doorgaans voor zes maanden afgegeven - vanaf de datum van afgifte, niet vanaf de datum van binnenkomst. Merk op dat het visum voor zes maanden een maximum verblijf van 90 dagen per bezoek toestaat.

Neem contact op met uw lokale Indiase ambassade of consulaat voor meer informatie, aangezien de visumregels variëren afhankelijk van uw nationaliteit.

 

Geld

De roepie is de Indiase munteenheid. Geldautomaten zijn overal in de stad verkrijgbaar. Debet- en creditcards worden algemeen geaccepteerd in hotels, grote restaurants en winkels.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.