gay-pattaya-essentiële-gids-main-image-1

Gay Pattaya · Stadsgids

Plan je een reis naar Pattaya? Dan is onze gay Pattaya city guide-pagina iets voor jou.

gay-pattaya-essentiële-gids-main-image-1

Pattaya

Pattaya is een van de grootste badplaatsen van Azië en na Bangkok de meest bezochte stad van Thailand. Pattaya, gelegen aan de oostelijke Golfkust van Thailand, op ongeveer 150 km van Bangkok, staat bekend om zijn nachtleven, go-go-bars en cabaret-entertainment.

In de afgelopen jaren hebben lokale autoriteiten aanzienlijke verbeteringen aangebracht in Pattaya en er een schonere, meer gezinsgerichte bestemming van gemaakt. Er is inmiddels een uitstekend aanbod van restaurants, fantastische resorts en tal van andere activiteiten om van te genieten.

De stad Pattaya is verdeeld in deze belangrijke gebieden:

Noord-Pattaya - Dit rustigere gedeelte bevindt zich aan de noordkant van Pattaya Beach en strekt zich landinwaarts uit tot North Pattaya Road. Locatie van het Heiligdom van de Waarheid (zie onderstaande afbeelding).

Centraal Pattaya - Dit drukke gedeelte grenst aan het midden van Pattaya Beach en strekt zich landinwaarts uit tot Central Pattaya Road. Vaak beschreven als 'Beach Road', is het gebied de thuisbasis van winkels, uitgaansgelegenheden en uitgaansgelegenheden, waaronder de gay "BoyzTown".

Zuid-Pattaya - Dit populaire gedeelte begint aan de zuidkant van Pattaya Beach en strekt zich landinwaarts uit tot South Pattaya Road. Het gebied omvat Pattayaland en The Walking Street. Het beroemde Jomtien-gebied met de Dongtan Gaystrand en Jomtien Complex ligt net naast Zuid-Pattaya.

Tempel in Pattaya Thailand

 

Gayscene

De Gayscene in Pattaya is gecentreerd rond Jomtien, naast Zuid-Pattaya. Een deel van Jomtien Beach (ook bekend als "Dongtan strand") is het Gaystrand van Pattaya. Je ziet een regenboogvlag en grote aantallen Gaytoeristen, zowel locals als expats. Er zijn ligstoelen te huur en veel kraampjes met eten en drinken.

Jomtien is de thuisbasis van een reeks Gay-eigendom, Gayvriendelijke en exclusief Gayhotels en pensions.

'S Avonds zijn er tal van gay bars en sommige gay dansclubs in en rond het Jomtien Complex, BoyzTown en Sunee Plaza voor drankjes en live entertainment in go-go bars of drag queen cabaretvoorstellingen. Er zijn ook een aantal populaire gay massage spa's in Pattaya.

pattaya-boyztown

 

Naar Pattaya reizen

Met de auto

Pattaya ligt op minder dan 2 uur rijden van Bangkok via de snelweg (snelweg nr. 7) of de Bangna-Trat snelweg (snelweg nr. 7). Rechtstreeks rijden vanaf Suvarnabhumi Airport duurt ongeveer 1½ uur.

Met de trein

Er rijdt een dagelijkse dienst vanaf het treinstation HuaLamphong in Bangkok.

Met de bus

Er rijden regelmatig bussen tussen de noordelijke (MoChit) en oostelijke (Ekamai) busterminals van Bangkok en Pattaya.

Met de taxi

Sommige taxi's met een meter zullen u graag van Bangkok naar Pattaya brengen tegen een afgesproken vaste prijs. Er is ook een servicegebied voor minibusjes beschikbaar en een geweldige optie als u met een groep reist.

 

Zich verplaatsen in Pattaya

Met een pick-up voertuig of "songthaew"

Dit zijn donkerblauw gekleurde pick-ups omgebouwd tot bussen, ook wel "Baht Bussen" genoemd. Het tarief is 10 baht voor reizen binnen (en tussen) Pattaya en Jomtien. Als het voertuig leeg is, moet u er rekening mee houden dat de chauffeur kan veronderstellen dat u een taxi wilt charteren, in welk geval u een veel hoger tarief moet betalen.

De drukste route is de strandroute, die een bijna non-stop service biedt. Voor Jomtien wachten songthaews aan het begin van Pratamnak Road (de voortzetting van Second Road vanaf de South Pattaya Road).

Met de lokale bus

Een lokale buslijn genaamd "Beach Bus" rijdt rond de populaire attracties van Pattaya. Een kaartje kost 30 baht.

Met de motortaxi

Dit is de snelste manier om door Pattaya te reizen. Motortaxi's zijn goedkoper dan pick-ups, maar zijn minder veilig, dus huur er alleen een als u niet ver gaat.

Met de taxi

Metertaxi's zijn direct beschikbaar in Pattaya, maar slechts weinigen zullen de meter gebruiken. Onderhandel altijd van tevoren over het tarief en verwacht aanzienlijk meer te betalen dan de kosten van een 'songthaew'-charter, waarschijnlijk in de orde van grootte van een paar honderd baht.

jomtien-strand-pattaya

Waar te verblijven in Pattaya

Hotels in Zuid-Pattaya, in de buurt van Jomtien Beach en Jomtien Complex, zijn het populairst onder Gayseksuele bezoekers.

Pattaya heeft echt een geweldige keuze aan Gayvriendelijke (sommige in eigendom van Gay's) middenklasse & budget hotels en pensions. Wil je meer privacy en comfort, kies dan voor een luxe hotel - waarvan er vele in het noordelijke deel van de stad te vinden zijn.

 

Dingen om te zien en te doen

Het gaat niet alleen om go-go bars en stranden. Er zijn tal van culturele activiteiten en excursies voor Gayseksuele bezoekers om te ontdekken. Klik hier voor een overzicht van de attracties in Pattaya.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.