skyline van shenzhen

Gay Shenzhen · Stadsgids

Eerste bezoek aan Shenzhen? Dan is onze gay Shenzhen stadsgids iets voor jou.

第 一次 到 深圳 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

skyline van shenzhen

Shenzhen 深圳

Shenzhen is een van de rijkste steden van China, gelegen in de provincie Guangdong, grenzend aan Hong Kong en 100 km ten zuiden van Guangzhou. Met een oppervlakte van ongeveer 2,050 km² heeft de stad een bevolking van meer dan 14 miljoen mensen, bestaande uit een mix van vele etniciteiten en subculturen.

Shenzhen, een van 's werelds grootste productiecentra, is de thuisbasis van moderne gebouwen, wolkenkrabbers en hightechbedrijven. De meeste bezoekers komen naar Shenzhen om goedkope goederen te zoeken. Naast winkelen heeft deze industriële stad tal van culturele bezienswaardigheden en activiteiten om van te genieten.

 

Gayscene

Soortgelijke GuangzhouShenzhen heeft een klein maar groeiend Gay-uitgaansleven. Een paar Gay Bars & Clubs zijn te vinden in de districten Luohu en Futian. De menigte bestaat voornamelijk uit lokale Chinezen, hoewel de meeste plaatsen vreemdelingenvriendelijk zijn.

Zoals met de meeste steden in China, is de Gayscene in Shenzhen erg discreet en verandert snel. Enige lokale kennis is altijd nuttig. Gaymannen in Shenzhen zijn zeer divers en hebben zeer verschillende achtergronden.

 

Naar Shenzhen reizen

Shenzhen Bao'an International Airport bedient binnenlandse vluchten en een beperkt aantal internationale vluchten vanuit Bangkok, Kuala Lumpur (door AirAsia) en Singapore (door Singapore Airline). Metrolijn 1 verbindt de luchthaven in 50 minuten met het centrum van Shenzhen.

U kunt Shenzhen bereiken via trein Uit Hong Kong. Shenzhen wordt momenteel bediend door 3 binnenlandse intercity-treinstations: Shenzhen Station, Shenzhen North Station en Shenzhen East Station.

Meerdere lange afstanden bussen bieden regelmatige diensten aan naar veel steden in Guangdong. Pas op voor oplichting op het busstation van Shenzhen, aangezien de oplichter u kan vragen een extra vergoeding te betalen om de reis te voltooien, in welk geval u naar de kraam moet gaan die uw limo-bedrijf vertegenwoordigt.

 

Zich verplaatsen in Shenzhen

De Shenzhen metro Yenisahra (深圳 地铁) is de handigste en gemakkelijkste manier van vervoer door de stad. Er zijn momenteel 5 metrolijnen. De handigste lijn voor veel toeristische trekpleisters is de Luobao-lijn die van oost naar west loopt, van Luohu (HK Border / Shenzhen Station) naar de luchthaven van Shenzhen.

Met de taxi

Ongebruikelijk voor China, taxi's met meter in Shenzhen zijn goed gereguleerd en beheerd. Het komt zelden voor dat een chauffeur u een heel eind naar uw bestemming brengt. Als de taxi echter niet beschikt over een rijbewijs dat correct wordt weergegeven, koop dan de volgende.

Met de bus

Lokale bussen rijden overal in Shenzhen en beginnen bij ¥ 2 voor de meeste reizen. Ze zijn comfortabel en de meeste zijn voorzien van airconditioning. Er is een begeleider in de bus die wisselgeld kan geven. Niet de beste optie voor buitenlanders, aangezien bushalteborden en aankondigingen in het Chinees zijn.

Met de fiets

Het relatief lichte verkeer en de vlakke weg van Shenzhen in het centrum maken het fietsvriendelijk. Fietsverhuur is niet gemakkelijk verkrijgbaar, maar u kunt een goedkope fiets kopen bij een grote supermarkt of een tweedehands fietsenwinkel.

 

Waar te verblijven in Shenzhen

Ga voor onze lijst met aanbevolen hotels in Shenzhen voor Gayreizigers naar de Gay Shenzhen Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Ping een IFC 平安国际金融中心 - nu de hoogste wolkenkrabber in Shenzhen met 115 verdiepingen.

Tombe van de Young Song-keizer 宋少帝陵 - het graf van de laatste keizer van de zuidelijke Song-dynastie.

Shenzhen Concertzaal 深圳音乐厅 - gehuisvest in een prachtige, in glas verpakte omgeving, deze concertzaal biedt onderdak aan internationale artiesten.

Voetgangersstraat Dongmen 东门步行街 - de plek voor kleding en goedkope artikelen.

Venster van de wereld 世界之窗, 南山区华侨城深南大道 - een themapark met beroemde bezienswaardigheden op miniatuurschaal van de wereld, met natuurlijke landschappen en 's nachts verlichting.

Xianhu Botanische Tuin (Fairy Lake Botanical Gardens) - een van de mooiste tuinen van China vol met valleien, rivieren en meren die leiden naar Wutong Mountains - de thuisbasis van Hongfa-tempel.

Chinees volkscultuurdorp 中国民俗文化村 - een dorp met de talloze etnische groepen waaruit China bestaat, evenals zijn geschiedenis en tradities.

Besteed China Park 深圳锦绣 - Gelegen naast het Chinese Folk Culture Village, biedt dit park de beste culturele bezittingen en bezienswaardigheden van China.

Commerciële stad Luohu - een winkelcentrum met meerdere verdiepingen en veel kleine winkels die vergelijkbare producten verkopen die zelden authentiek zijn, maar vaak zeer goed gemaakt.

Shenzhen-museum - een van de beste musea van Shenzhen met exposities uit het hele land.

Shenzhen Bibliotheek 深圳图书馆 - een van de architecturale meesterwerken van Shenzhen.

Lianhua-bergpark 蓮花山公園 - Shenzhen's belangrijkste en meest centrale park met prachtig aangelegde tuinen, gelegen aan de noordkant van de Futian Central.

Themapark Happy Valley 欢乐谷 - een enorm pretpark dat veel groter is dan Hong Kong Disneyland.

Oud fort van Dapeng 大鹏所城 - een zeer goed bewaard gebleven haven uit de Ming-dynastie.

Portofino 波托菲诺 - beroemde clubhuizen omgeven door prachtige tropische tuinen.

Dafen olieverfschilderij dorp - een van de meest populaire dagtochten vanuit Shenzhen, dit dorp is bijna volledig gewijd aan schilderen.

Hua Qiang Bei - de plek voor alles wat elektronisch is.

Xin'an (Nantou) oude stad 新安(南头)古城 - de oorspronkelijke stad voor het graafschap dat oorspronkelijk Hong Kong en Shenzhen omvatte.

Dameisha-strand 大梅沙 - een van de beste stranden van Shenzhen.

 

Wanneer bezoeken

Shenzhen heeft een warm, vochtig subtropisch klimaat, beïnvloed door de moesson. De beste tijd om te bezoeken is in de wintermaanden (eind oktober-februari) wanneer het weer mild en relatief droog is.

Het vroege voorjaar is de meest bewolkte maanden en het regenseizoen begint van april tot eind september tot begin oktober.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.