berlijn-stad

Gay Berlijn · Stadsgids

Bezoek je Berlijn voor het eerst? Onze gay Berlin city guide-pagina is voor jou.

berlijn-stad

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland heeft meer dan 3.5 miljoen inwoners. Berlijn is populair geworden als woonplaats voor mensen van over de hele wereld, aangezien het de meest goedkope hoofdstad van West-Europa is. Berlijn staat bekend om zijn architectuur, festivals, hedendaagse kunst, nachtleven en hoge levenskwaliteit.

De stad heeft een rijk cultureel verleden en er is een schat aan historische betekenis uit de Weimarrepubliek, het Derde Rijk en de Sovjettijd die overal in Berlijn te vinden is.

Berlijn is ook een liberaal bolwerk en staat bekend om zijn open en expressieve cultuur die de diversiteit van de bevolking weerspiegelt. De stad is gevormd door talloze kraakbezettingen, sociale bewegingen en politieke veranderingen tot een plek die echt inclusief en gastvrij is.

Gayscene

De Gayscene van Berlijn is verspreid over twee hoofddistricten: Schöneberg en Prenzlauer Berg.

De meeste gay hotels, bars, cafés en winkels bevinden zich in de wijk Schöneberg. Er zijn twee kleinere Gaybuurten in het minder commerciële Kreuzberg en het jongere Friedrichshain in het oosten, dat zich heeft ontwikkeld als een ander gebied met Gayvriendelijke locaties.

Gay hoogtepunten zijn onder meer Folsom Europe, het Berlinale filmfestival, Easter Meeting voor beren en vrienden, de Gay & Lesbian Street Festival in Schöneberg, Gay Pride, Hustler Ball en vele grote seksfeesten.

De scène in Berlijn is sterk en divers, en iedereen zal iets naar zijn smaak vinden. Veel gay bars en clubs geef geen sluitingstijden aan. Als je er klaar voor bent, kun je in Berlijn de klok rond feesten.

De meerderjarige leeftijd in Duitsland is 14 jaar. Iedereen ouder dan 21 jaar die een 14- of 15-jarige uitbuit of misbruikt, begaat echter een misdrijf.

brandenbugh-poort

Gay Hotels in Berlijn

De meeste Gayreizigers verblijven in de buurt van de Schöneberg, Prenzlauer Berg of Berlin Mitte. Berlijn heeft een groot aanbod aan hotels om uit te kiezen. U kunt zeer betaalbare accommodatie vinden in Berlijn. Hotels zijn veel duurder in Londen of Parijs.

De meeste hotels in Berlijn zijn Gayvriendelijk, wat betekent dat het personeel respectvol en gastvrij is voor Gayparen en individuen. Dit geldt met name voor de hotels in de Gaywijk Schöneberg, zoals het Quentin designhotel, een boetiek en elegant hotel in het hart van de Gaywijk.

Er zijn gay-specifieke hotels in Berlijn die heel leuk kunnen zijn! Je vindt er goedkope en vrolijke hotels en luxe 5-sterren van wereldklasse. TOM's hotel is misschien wel het beroemdste en populairste Gayhotel in Berlijn en biedt gasten gratis toegang tot veel van de beste Gayclubs en -bars van Berlijn. Bezoek onze voor onze lijst met aanbevolen hotels in Berlijn voor Gayreizigers Berlijn middenklasse + budgethotels of de Luxe hotels in Berlijn pagina.

Gay Massage in Berlijn

Berlijn is de meest seksueel bevrijde stad van Europa. Het was net zo liberaal in de jaren 1920 in het Weimar-tijdperk - Berlijn werd de eerste moderne stad met een grote en open Gayscene. Buitenschoolse activiteiten - om zo te zeggen! - worden niet afgekeurd in deze stad. De Gayscene in Berlijn is wild.

De massagelocaties in Berlijn zijn over het algemeen schoon en handhaven een hoge standaard van kwaliteit en comfort, waardoor de massage-industrie in Berlijn een van de beste ter wereld is.

We werken samen met veel aanbieders van Gaymassages in Berlijn. Velen van hen adverteren op Travel Gay. U kunt degenen die dat wel doen en hun klantrecensies lezen op Berlin Gay Massage-pagina. Als u zoekt, vindt u in Berlijn.

Gay sauna's in Berlijn

Berlijn heeft enkele van de beste Gaysauna's van Europa. Het heeft misschien wel de beste Gaysaunascène van Europa. Je hebt de enorme kritische massa - een enorme en zeer bevrijde Gaypopulatie. Natuurlijk kunnen de beste Gaysauna's van Berlijn erg vol raken. Er is niets zo vervelend als ronddwalen in een lege sauna op zoek naar iets dat er niet is! In Berlijn is het er, dus dwaal rond en kijk wat je vindt!

Der Boiler is een van de grotere sauna's van Berlijn en biedt gasten een scala aan faciliteiten, verdeeld over maar liefst drie verdiepingen. Der Boiler biedt, net als veel van de Berlijnse sauna's, kortingen aan studenten, vroege vogels en nachtbrakers.

Bekijk onze Berlijn Gay Saunagids en vind onze informatie over de beste sauna's die u kunt bezoeken en wanneer u ze kunt bezoeken. U kunt ook onze klantrecensies lezen en uw eigen conclusies trekken.

Gayrechten in Berlijn

Duitsland is een van de meest sociaal liberale landen ter wereld. In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog werd het liberaler. Om nog maar te zwijgen van de oorlog - ahem - maar dat werd weer zo na de Tweede Wereldoorlog. Gayseksuele Duitsers genieten in juridische termen verregaande bescherming. Het Gayhuwelijk is legaal en discriminatie op het werk is verboden. Berlijn is een Gay-mekka. Als Gayreiziger ben je in Berlijn net zo veilig als waar dan ook.

Berghain

De Berghain

De meest legendarische Gayclub van Berlijn is de Berghain. Het is een beruchte tempel voor techno en exces. Veel Gayreizigers - de discodolly's - bouwen hun trip naar Berlijn rond een bezoek aan de Berghain. Kun je er echter in? De Berghain heeft een notoir streng deurbeleid. Vrees niet, we hebben een insider's guide met alles wat je moet weten de Berghain binnenkomen.

Kennismaken met Berlijn

Berlijn wordt bediend door twee luchthavens: Tegel (TXL) en Schönefeld (SXF). Beide luchthavens zijn gepland om te sluiten wanneer de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg in 2018 operationeel wordt.

De meeste lijnvluchten maken gebruik van de luchthaven Tegel, slechts 8 km ten noordwesten van het stadscentrum. Hoewel er geen trein- of metroverbindingen naar Tegel zijn, is er een regelmatige busdienst. Kijk uit naar TXL JetExpressBus voor vervoer richting Alexanderplatz met prijzen vanaf € 2.80. Taxi's naar centrale gebieden kosten ongeveer € 30.

Schönefeld is de voormalige luchthaven van Oost-Berlijn, 18 km ten zuidoosten van het stadscentrum. Het is klein en werkt momenteel met slechts één landingsbaan. Veel van het verkeer is gericht op Oost-Europa en het Midden- en Verre Oosten, maar ook budgetmaatschappijen uit het VK en Ierland maken er gebruik van.

Vanaf de luchthaven kunt u de bus of de trein nemen. Eén kaartje kan worden gebruikt voor de gecombineerde reis en kost ongeveer € 3.30. Een taxi naar een centraal station kost ongeveer € 45 en duurt ongeveer 30-45 minuten, afhankelijk van het verkeer en de bestemming.

rijksdag-in-berlijn

Zich verplaatsen in Berlijn

De Berlijnse vervoersautoriteit, de BVG, exploiteert bus-, U-Bahn- (metro) en tramnetwerken. De S-Bahn (bovengrondse spoorlijn) wordt gerund door zijn eigen autoriteit, maar diensten zijn geïntegreerd in hetzelfde drie-zonesysteem.

U-Bahn

Deze dienst bestaat uit negen lijnen en bestrijkt het grootste deel van de stad (meer dan 170 stations). De eerste treinen rijden kort na 4 uur; de laatste tussen middernacht en 1 uur, behalve op vrijdag en zaterdag, wanneer sommige lijnen de hele nacht rijden. De reisrichting wordt aangegeven door de naam van de laatste halte op de lijn.

S-Bahn

Het snelle S-Bahn-systeem omvat 15 lijnen die aansluiten op een van de drie kernlijnen. Vooral handig in Oost-Berlijn, de S-Bahn legt lange afstanden sneller af dan de U-Bahn en is een efficiëntere manier om afgelegen gebieden te bereiken

Bus

Berlijn heeft een dicht netwerk van 150 buslijnen. De daglijnen lopen van 4 uur tot ongeveer 30 uur de volgende ochtend. Vooraan de bus inrijden en in het midden of achteraan uitstappen. De chauffeur verkoopt alleen losse kaartjes, maar alle kaartjes van automaten op de U- of S-Bahn zijn geldig. De meeste bushaltes hebben duidelijke dienstregelingen en routekaarten.

Tram

Er zijn ongeveer twintig tramlijnen, voornamelijk in het oosten, hoewel sommige zijn doorgetrokken naar de westelijke helft van de stad. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij automaten in de trams, bij de terminals en in U-Bahn-stations.

Regionale trein

Berlijn wordt ook bediend door de Regionalbahn (regionale spoorweg), die ooit Oost-Berlijn met Potsdam verbond. Het loopt nog steeds door de stad. De ticketprijzen variëren naargelang de reis.

Reizen 's nachts

Berlijn heeft een uitgebreid nachtlijnnetwerk dat alle delen van de stad dekt met bussen en trams die elke 30 minuten rijden tussen 12 uur en 30 uur. Voor en na deze tijden geldt de reguliere dienstregeling voor bus- en tramlijnen.

taxi

Berlijnse taxi's zijn talrijk, veilig en efficiënt. Vraag voor korte ritten naar een Kurzstrecke - tot twee km voor € 5, maar alleen beschikbaar als je een taxi hebt aangehouden en niet vanaf een taxistandplaats. De meter begint bij € 3.90, daarna € 2 per km voor de eerste 7 km. Het tarief blijft 's nachts hetzelfde.

Er zijn voldoende taxistandplaatsen, vooral in centrale gebieden. U kunt 24 uur per dag een taxi bellen op 261 026. De meeste bedrijven kunnen personen met een handicap vervoeren, maar dit is vooraf vereist. Taxi's accepteren alle gangbare creditcards.

Rijden

Berlijn verkennen met de auto is een andere gemakkelijke manier om de stad te verkennen. Er is een ruim aanbod aan voertuigen te huur. Chauffeurs dienen er rekening mee te houden dat ze bij afwezigheid van signalen moeten toegeven aan verkeer van rechts. Trams hebben altijd voorrang.

Parkeren is gratis in de zijstraten van Berlijn, maar plaatsen zijn moeilijk te vinden. In drukkere straten kan het zijn dat u een kaartje (vanaf € 1 per uur) moet kopen bij een automaat in de buurt.

Fietsen

Berlijn is geweldig om te fietsen. De westkant is vlak, met veel fietspaden, parken en grachten om langs te varen, terwijl de oostkant minder fietspaden en meer kasseien en tramlijnen heeft. Fietsen kunnen worden genomen op de U-Bahn (behalve tijdens de spits).

Berlijn

Veelgestelde vragen over Berlijn

Wanneer Berlijn bezoeken

De winters in Berlijn zijn streng en meedogenloos, met dagtemperaturen van gemiddeld 0°C. Het is echter in de winter dat vluchten en hotels het voordeligst zijn en de Berlijnse kerstmarkt is een werkelijk magische ervaring.

Voor reizigers die Berlijn in de veel warmere zomer willen bezoeken, is juni de beste maand om dat te doen. Dit is wanneer de stad op zijn best is, met de straten, parken en openbare ruimtes vol met mensen die genieten van de levendige zomerse sfeer. Ook zijn de hotelprijzen in juni goedkoper dan in augustus en juli.

Geld

Duitsland gebruikt de euro als munteenheid en reizigers wordt aangeraden om de waarde ervan te controleren voordat ze op reis gaan om de beste wisseldeals te vinden.

Terwijl pinpassen en creditcards steeds meer geaccepteerd worden in Berlijn, vooral in chique restaurants en hotels, is contant geld nog steeds koning in de stad. Geldautomaten zijn wijdverbreid, maar velen zullen kosten van meer dan € 5 in rekening brengen als ze niet bij een bepaalde bank zijn aangesloten. Terwijl de meeste dat doen, accepteren sommige machines in Berlijn geen buitenlandse kaarten, maar degenen die dat niet doen, zullen dit duidelijk laten zien.

Het wordt over het algemeen als onbeleefd beschouwd om fooien achter te laten op de tafels in restaurants en cafés, maar vertel de ober of dienstverlener hoeveel u aan de rekening wilt toevoegen. Goede service wordt doorgaans op alle locaties en diensten in Berlijn getipt met 10%.

Visa

Burgers van EU-lidstaten hebben geen visum nodig om Berlijn binnen te komen. Reizigers die van buiten de EU komen, moeten een visum aanvragen als ze 90 dagen of langer in Duitsland willen blijven. Deze visa zijn over het algemeen gereserveerd voor zakenreizigers en uitwisselingsstudenten. Reizigers wordt geadviseerd om de Duitse visumwetten met betrekking tot hun thuisland te controleren voordat ze een aanvraag indienen.

Dingen om te zien en te doen

Pergamon Museum

Het beroemde museum van Berlijn met verschillende fantastische artefacten, waaronder het enorme Altaar van Zeus. U kunt ons volledig lezen Berlijnse museumgids hier.

Filharmonisch Berlijn

Orkest van wereldklasse met enkele van de beste klassieke muziek in Duitsland. Veel van de grootste klassieke componisten waren Duits.

Duits historisch museum

Een geweldig museum dat een fascinerende kijk biedt op de grootse en turbulente geschiedenis van Duitsland.

Reichstag (Parlement)

Historisch gebouw met een spectaculair uitzicht vanaf de koepel op het dak, gemaakt van strak glas en staal, ontworpen door de beroemde Britse architect Sir Norman Foster - open voor het publiek van 8 tot XNUMX uur.

Het Holocaustmonument

Een gedenkteken in Berlijn voor de joodse slachtoffers van de Holocaust, ontworpen door architect Peter Eisenman en ingenieur Buro Happold.

Neues Museum

Een groot museum, prachtig neoklassiek gebouw, bevat 9,000 interessante en ongewone objecten verspreid over drie belangrijke historische collecties.

Gedenkteken van de Berlijnse muur

Het laatste stuk van de Berlijnse muur. Deze gedenkplaats van de Duitse divisie ligt midden in de stad aan de Bernauer Strasse en strekt zich uit over 1.4 km van de voormalige grensstrook.

Brandenburger Tor (Brandenburger Tor)

Een beroemd monument dat lange tijd een bepalend symbool van Berlijn is geweest.

Potsdam

Beroemde naburige stad en onderdeel van de regio Berlijn/Brandenburg; prachtige historische bezienswaardigheden en tuinen, gelegen aan de rivier de Havel, 24 km ten zuidwesten van het stadscentrum van Berlijn.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.