Gay Reykjavik · Stadsgids

Gay Reykjavik · Stadsgids

Plan je een reis naar Reykjavik? Dan is onze gay Reykjavik city guide-pagina iets voor jou.

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Uitgelichte afbeelding van Reykjavik

Reykjavík

De hoofdstad en grootste stad van IJsland, Reykjavik, is 's werelds meest noordelijke hoofdstad en een populaire toeristenbestemming.

Met een bevolking van ongeveer 200,000 inwoners in het Hoofdstedelijk Gewest, is de stad het centrum van cultuur en commercie van IJsland, omringd door buitenwijken en kleurrijke huizen.

Reykjavik geldt als een van de veiligste, schoonste en groenste steden ter wereld, met goede winkels, restaurants en bars.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

 

Gayrechten in IJsland

IJsland is erg vooruitstrevend als het gaat om LGBT-rechten. Het Gayhuwelijk is legaal sinds juni 2010, nadat het parlement de wet had gewijzigd om het huwelijk tussen twee individuen te definiëren.

Koppels van hetzelfde geslacht hebben gelijke toegang tot adoptie en in-vitrofertilisatie (IVF).

Gay Reykjavik · Stadsgids

Gayscene

De gayscene is vrij beperkt in de IJslandse hoofdstad, maar van de lokale bevolking mag een warm welkom worden verwacht. Het grote publiek is erg Gayvriendelijk, dus je kunt hier vrij open zijn over seksuele geaardheid.

De kleine Gayscene is te vinden in Laugavegur, de lange hoofdwinkelstraat in het stadscentrum. Kiki-bar en Bravo zijn de meest populaire gay-locaties. Nabijgelegen etablissementen bieden zowel Gay's als hetero's een leuke plek om rond te hangen en te genieten van een maaltijd of een drankje.

Gaydansfeesten vinden het hele jaar door op verschillende locaties plaats. Deze omvatten de Pink Party die twee keer per jaar plaatsvindt in oktober / november en januari / februari tijdens Rainbow Reykjavik, het LGBT-winterfestival. Kijk op lokale websites, zoek naar folders of vraag gewoon rond.

 

Naar Reykjavik reizen

De internationale luchthaven Keflavík (ook bekend als de luchthaven Reykjavík-Keflavík) is de belangrijkste internationale luchthaven in IJsland. Het ligt ongeveer 50 km (31 mijl) van Reykjavik. De luchthaven heeft directe vluchten van en naar de meeste Europese hoofdsteden en Amerikaanse luchthavens.

(Reykjavík Airport, gelegen op slechts 2 kilometer van het stadscentrum, is de belangrijkste binnenlandse luchthaven die Reykjavík bedient)De Flybus-diensten gaan van de internationale luchthaven van Keflavík naar het stadscentrum van Reykjavík. De reistijd is ongeveer 45 minuten en kost ISK 2,500. Houd er rekening mee dat een taxi u ongeveer ISK 14,000 kost.

 

Zich verplaatsen in Reykjavik

Te voet
Het wordt sterk aanbevolen om in Reykjavik te wandelen, aangezien veel attracties op loopafstand van het hotelgebied liggen. De stad is erg mooi en het trottoir is uitstekend. Chauffeurs zijn over het algemeen erg vriendelijk en zullen soms voor u stoppen, zelfs als er geen oversteekplaats is.

Met de bus
Reykjavik heeft een openbaar bussysteem genaamd Strætó dat betrouwbaar en schoon is. De chauffeur kan echter geen wisselgeld geven. Losse tickets kosten ISK350. Als u van bus moet wisselen om op uw eindbestemming te komen, vraag de chauffeur dan om een ​​transferticket (skiptimiði), dat in elke bus de komende 75 minuten geldig is.

Als je buiten het stadscentrum verblijft, is het misschien het beste om een ​​Reykjavik Welcome Card te kopen, waarmee je onbeperkt toegang hebt tot de bussen, gratis toegang hebt tot verschillende musea, wat kortingen en gratis internet in het hostel. De 'Welcome'-kaarten zijn verkrijgbaar bij het Tourist Information Center by Ingólfstorg, en ook bij sommige hotels en beginnen bij ISK 3,700.

Met de auto
Als toerist zou je zonder auto moeten kunnen rondreizen als je alleen in de stad verblijft. Autorijden wordt echter aanbevolen voor reizen buiten Reykjavik en de buitenwijken.

Met de taxi
Alle taxi's hebben een meter en de meeste zijn erg schoon en comfortabel, maar ze zijn ook erg duur. Het starttarief bedraagt ​​ISK 600-700 en ISK 200-400 per kilometer. Een taxi nemen is niettemin de beste manier om na een avondje stappen naar huis te gaan. Creditcards worden geaccepteerd.

Met de fiets
Het is mogelijk om Reykjavik per fiets te verkennen, zij het af en toe met harde wind en een paar heuvels. Omdat er weinig fietspaden zijn, wordt de meeste fietsen op straat of op het trottoir gedaan (beide zijn legaal). Bij het fietsen op het trottoir is het belangrijk om rekening te houden met voetgangers, aangezien zij voorrang hebben.

 

Waar te verblijven in Reykjavik

Het is het beste om binnen het stadscentrum te zeggen. Voor onze lijst met aanbevolen hotels in Reykjavik, bezoek de Gay Reykjavik Hotels pagina.

hallgrimskirkja-met-noorderlichtHallgrimskirkja

 

Dingen om te zien en te doen

Nationale galerij van IJsland - de nationale kunstgalerie met een grote collectie werken van IJslandse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw.

Hallgrimskirkja - grote kathedraal met geweldig uitzicht vanaf de top vanwaar je de meeste delen van Reykjavik kunt zien.

Solfar (Sun Voyager) sculptuur - een uniek beeldhouwwerk aan de waterkant dat de zeevaartgeschiedenis van IJsland weerspiegelt.

Nationaal museum van IJsland - gelegen nabij de Universiteit van IJsland, vertegenwoordigt dit museum de geschiedenis van een natie vanaf de nederzetting tot nu; er is een café en een museumwinkel.

Tjörnin (de vijver) - meertje in het stadscentrum waar mensen vaak samenkomen om de eenden te voeren; het meer is omgeven door een park genaamd Hljómskálagarðurinn dat erg populair is bij mooi weer.

Stadhuis (Ráðhúsið) - een uitstekende architectuur uit het einde van de 20e eeuw, ingebouwd in Tjörnin (de vijver); open voor het publiek, met een café en een tentoonstellingsruimte.

Perlan (De Parel) - iconisch gebouw bovenop een beboste heuvel genaamd Öskjuhlíð, ten zuidoosten van het stadscentrum, met een fantastisch uitzicht over de stad; open voor het publiek; bovenaan is een roterend restaurant.

Stadsmuseum van Reykjavík (Árbæjarsafn) - openluchtmuseum dat laat zien hoe de IJslandse bevolking leefde.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.