gay-rome-gids-2017

Gay Rome · Stadsgids

Plan je een reis naar Rome? Dan is onze gay Rome city guide-pagina iets voor jou.

gay-rome-gids-2017

Rome | Rome

Rome is de hoofdstad en grootste stad van Italië, met een bevolking van ongeveer 2.6 miljoen (4.2 miljoen in het grootstedelijk gebied). Bekend als de 'Eeuwige Stad', Rome een van 's werelds meest bezochte toeristische bestemmingen. Het historische stadscentrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat vol met beroemde bezienswaardigheden, grote paleizen, oude kerken, ruïnes, standbeelden en fonteinen.

Rome wordt ook erkend als een van de modehoofdsteden van de wereld, met een groeiend nachtleven en een enorme keuze aan winkels, restaurants, bars en cafés.

De stad is opgedeeld in verschillende wijken. Belangrijke gebieden zijn onder meer het moderne centrum (Trevi-fontein, Piazza della Repubblica), het oude Rome (Piazza Navona, Campo de Fiori), Vaticaanstad, Colosseo, Noord-centrum (Villa Borghese, de Spaanse Trappen) en Trastevere.

colosseum-in-romeColosseum

Gayrechten in Italië

Sinds de introductie van het eerste wetboek van strafrecht in 1890 zijn er in Italië geen wetten tegen Gayseksuele relaties tussen particulieren, volwassenen en Gayseksualiteit. De meerderjarigheid is 14 jaar (of 16 jaar als de ander invloed op de ander heeft).

Hoewel seksuele activiteit van hetzelfde geslacht legaal is, blijven Gayrechten een omstreden kwestie. Veel van de wettelijke bescherming tegen discriminatie die in andere West-Europese landen is ingevoerd, bestaat nog niet in Italië.

Er wordt echter enige vooruitgang geboekt, zij het langzaam. Na een uitspraak in 2015 door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, werd een wet van de Burgerlijke Unie aangenomen door de Italiaanse Senaat, die in juni 2016 van kracht werd.

Uit een peiling van februari 2016 bleek dat een kleine meerderheid voor het Gayhuwelijk is, maar minder dan 40% is voor Gay-ouderschap. Gaymannen worden niet verbannen uit militaire dienst, maar er zijn nog steeds vooroordelen en mensen hebben de neiging hun seksuele geaardheid te verbergen.

Gayscene in Rome

De Gayscene in Rome is nog niet zo 'out in the open' als in andere Europese hoofdsteden, mede door de invloed van de katholieke kerk. Tijden veranderen echter en net als in veel andere Europese landen is er een nieuwe generatie Gayseksuele mannen opgestaan ​​die niet bereid is zich in de bosjes te verstoppen!

Als het op mannelijke genegenheid aankomt, zijn er weinig remmingen. Italianen houden niet in als het gaat om openbare uitingen van genegenheid of andere soorten emotie.

Gay-locaties zijn verspreid over de stad, hoewel er een cluster is rond het Colosseum en het metrostation Termini. De kleine straat naast het Colosseum herbergt er een paar Gay Bars.

Romeinen genieten meer van een avondje uit in hun lokale cruisebar en sauna dan van een avondje uit in een gewone Gaybar. We raden u aan uw reizen zorgvuldig te plannen om zowel sightseeing als een bezoek aan een Gay sauna, Cruiseclub, Bar or Dansclub.

Populaire gay-evenementen in Rome zijn onder meer het jaarlijkse openluchtfestival in de zomer Gay Village, Pride en enkele andere Gay-festiviteiten.

Om veel gay-locaties voor volwassenen (cruiseclubs, sauna's enz.) In Italië te betreden, heb je een ANDDOS-clubkaart nodig. Je kunt bij elke deelnemende locatie een kaart kopen voor € 8 (alleen geldig op de locatie waar je bent aangemeld). Je hebt een identiteitsbewijs met foto nodig waarop je geboortedatum staat om een ​​kaart te kopen die drie maanden geldig is.

Trevi-fontein in RomeTrevi fontein

Naar Rome reizen

Rome heeft twee internationale luchthavens. Internationale luchthaven Leonardo da Vinci / Fiumicino (FCO) is de belangrijkste luchthaven met verbindingen met het openbaar vervoer naar het stadscentrum. Ciampino internationale luchthaven (CIA), gelegen ten zuidoosten van Rome, wordt bediend door goedkope luchtvaartmaatschappijen. Deze kleine luchthaven ligt dichter bij het stadscentrum dan Fiumicino, maar heeft geen directe treinverbinding.

Vanaf de luchthaven Leonardo da Vinci / Fiumicino zijn er verschillende manieren om Rome binnen te komen:

Leonardo Express-trein vertrekt elke 30 minuten naar het centraal station Termini (reis van 35 minuten). Pas op dat deze treinen aankomen op een platform dat op 400 meter lopen van het centraal station ligt. Nadat je een kaartje hebt gekocht, laat je het stempelen in een gele validatiemachine vlak voordat je het gebruikt. Het ticket vervalt 90 minuten na validatie. Tickets kosten 14 euro (2017)

De SIT-busdienst  is waarschijnlijk de gemakkelijkste en goedkoopste verbinding tussen de luchthavens Fiumicino of Ciampino en het stadscentrum van Rome. U kunt boeken online. of koop de tickets op de luchthaven. De kosten zijn €6 vanaf Fiumicino en €5 vanaf Ciampino. Bussen vertrekken in de buurt van Fiumicino's Terminal 3 (perron 1) en komen aan op het station Termini (hetzelfde geldt voor de omgekeerde route). Vanaf Ciampino vertrekken de bussen vanaf de aankomsthal.

Regelmatige busdienst van beide luchthavens naar de stad wordt beheerd door COTRAL/Schiaffini met andere bedrijven die op elke luchthaven actief zijn. Controleer de websites van elke individuele busaanbieder om het beste tarief en de dienstregeling voor u te vinden. Vergeet niet uw kaartje te markeren nadat u in de bus bent gestapt.

taxi is de handigste optie en kosteneffectief als u met zijn drieën bent. Vanaf Ciampino zouden de prijzen naar het stadscentrum ongeveer € 35 moeten bedragen, waar dit vanaf Fiumicino kan oplopen tot ongeveer € 55. Taxi's zouden een vaste prijs van € 60 moeten rekenen voor de rit naar de stad 's nachts vanuit Fiumicino, maar ze proberen vaak meer te vragen.

Rome verkennen

Rome Pass

Als je 3 dagen of langer in Rome verblijft, overweeg dan om de Roma Pass (€ 38.50) te kopen waarmee je gratis toegang krijgt tot de eerste twee musea en / of sites die je bezoekt, volledige toegang tot het openbaar vervoer en kortingen bij alle andere musea en locaties volgen, evenals muziekevenementen, uitvoeringen, tentoonstellingen en alle andere toeristische diensten.

Zorg ervoor dat je de vervaldatum op de achterkant van de Roma Pass-kaart controleert.

taxi

Taxi's zijn de duurste manier om Rome te verkennen, maar zijn de snelheid en het gemak waard. Zorg er altijd voor dat de bestuurder de meter aanzet. Taxi's halen u normaal gesproken alleen op bij een taxistandplaats verspreid over de stad of door er telefonisch een te bellen. Een taxi afmelden is mogelijk, maar zeldzaam.

Bus

Bussen in Rome zijn betrouwbaar maar overvol. Behalve wandelen zijn ze de goedkoopste manier om de stad te verkennen, zij het traag vanwege verkeersopstoppingen. Gratis kaarten van het bussysteem zijn verkrijgbaar of kunnen worden gekocht bij station Termini. Enkele kaartjes voor bus, trein, tram en metro in Rome zijn € 1.50 voor 100 minuten reizen.

Stap in / uit de bus

Een populair alternatief voor stadstourbussen zijn de hop-on / hop-off (Ho-Ho) dubbeldekkers met open dak. Een goede benadering voor nieuwe bezoekers is om een ​​complete Ho-Ho-lus te rijden en notities te maken van wat u interesseert. Blijf dan aan tot je aankomt op elk punt dat je wilt bezoeken.

Tram

Er zijn tramhaltes die handig zijn voor het Vaticaan, het Colosseum en de wijk Trastevere. Tram nummer 8 rijdt naar Largo Argentina, niet ver van het Pantheon.

metro Yenisahra

De metro is de meest stipte vorm van openbaar vervoer in Rome, maar tijdens de spits kan het erg druk worden. Er zijn twee belangrijke lijnen die elkaar kruisen op station Termini: lijn A (rode lijn) loopt in noordwestelijke richting langs het Vaticaan en in zuidoostelijke richting, en lijn B (blauwe lijn) loopt in zuidwestelijke richting langs het Colosseum en in noordoostelijke richting in één richting, maar splitst zich ook bij de "Bologna "station om naar het noorden te gaan.

De

Autorijden in Rome kan het beste worden vermeden. Het verkeer is chaotisch, de wegen zijn niet logisch en er zijn weinig borden.

Te voet

Als je al in het stadscentrum bent, kun je het beste lopen. Let bij het oversteken van de straat op de bromfietsen.

pantheon-romePantheon

Waar te verblijven in Rome

Rome heeft een uitstekende keuze aan accommodaties voor alle budgetten en smaken. Voor onze lijst met enkele van de beste hotels voor Gayreizigers, bezoek de Gay Rome Hotels en Gay Rome luxe hotels bladzijden.

Dingen om te zien en te doen in Rome

 • Roman Forum - een fascinerende historische site.
 • Colosseum - een van de beroemdste bezienswaardigheden van Rome; ooit de plaats van gladiatorengevechten en andere enactments.
 • Pantheon - Wiskundig perfect, het is de grootste ongewapende betonnen koepel ter wereld.
 • Het Vaticaan - een geheel door land omgeven stadstaat binnen Rome en 's werelds kleinste onafhankelijke staat qua oppervlakte en bevolking.
 • Trevi fontein - de beroemdste fontein in Rome. Volgens de legende zal degene die een munt in de vijver gooit, terugkeren naar Rome.
 • Galleria Borghese - bevat prachtige sculpturen. Vooraf reserveren vereist.
 • Piazza Navona - het meest opmerkelijke plein uit de barokperiode in Rome met Bernini's Fontein der Rivieren.
 • Trastevere - levendige Italiaanse buurt met mensen die winkelen, koffie drinken en hun dagelijkse gang gaan.
 • Old Town - een wirwar van smalle straatjes met enkele van de mooiste voorbeelden van Romeinse klassieke en barokke architectuur en stijl.
 • Palazzo Massimo bij de baden - Dit paleis is gebouwd op de ruïnes van het theater van Domitianus en heeft prachtige mozaïeken en Romeinse beelden
 • Basiliek van San Clemente - drie boven elkaar gebouwde kerken, met ruïnes uit de vroegste christelijke tijd.
 • Capitoline Museum - uitstekend museum op een heuvel met een prachtig uitzicht.

Lees verder: Dingen om te doen in Rome.

Wanneer bezoeken

De beste tijd om Rome te bezoeken is in de lente en zomer, aangezien het weer warm en over het algemeen zonnig is. In een goed jaar kan het milde weer aanhouden tot december, met af en toe koude wind.

In een slecht jaar kan er in oktober zware regen vallen. Juli en augustus zijn meestal erg heet.

Geld

Italië is lid van de eurozone. Geldautomaten (in Italië bekend als 'bancomat') zijn algemeen verkrijgbaar in Rome en de meeste accepteren Visa en MasterCard. U kunt uw geld wisselen bij banken, in postkantoren of in een 'cambio' (wisselkantoor).

Er zijn wisselhokjes op station Termini en op de luchthavens Fiumicino en Ciampino.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.