Gay Rotterdam

Gay Stadsgids Rotterdam

Eerste bezoek aan Rotterdam? Dan is onze gay Rotterdam stadsgidspagina iets voor jou

 

Rotterdam

De "Wereldhaven Wereldstad" Rotterdam staat bekend om zijn haven - een van de grootste ter wereld. De aantrekkingskracht van de stad reikt echter veel verder dan de schepen en kades.

Dit is een jonge, dynamische stad en de op één na grootste van Nederland. De culturele smeltkroes van de 173 verschillende nationaliteiten van Rotterdam draagt ​​bij aan een kosmopolitische, liberale sfeer.

Door het snelle groeitempo van de stad is de skyline de afgelopen jaren getransformeerd. Spectaculaire wolkenkrabbers staan ​​nu naast historische havengebouwen, beroemde musea en winkelstraten van wereldklasse.

Er is een bijna eindeloze keuze aan restaurants, cafés en pubs, samen met een vriendelijke Gayscene.

Gay Rotterdam

Gayrechten in Nederland

Nederland is een wereldleider in termen van liberaal beleid ten aanzien van en publieke acceptatie van de LGBT-gemeenschap. Voor meer informatie, klik hier.

Naar Rotterdam komen

Rotterdam wordt bediend door twee luchthavens: Amsterdam Schiphol Airport en Rotterdam The Hague Airport.

Amsterdam Schiphol is het belangrijkste internationale knooppunt van het land. De luchthaven heeft een directe treinverbinding met het centrum van Rotterdam. De reistijd is slechts 27 minuten met tarieven variërend van € 13-19. Er zijn ook uitstekende wegverbindingen tussen de luchthaven en de stad.

Rotterdam The Hague Airport ligt op slechts 15 minuten auto- of taxirit van het centrum van Rotterdam, of 20 tot 25 minuten met het openbaar vervoer. Bus 33 brengt je naar metrostation Meijersplein en vanaf daar is het 10 minuten rijden naar het stadscentrum en de reis kost je minder dan € 2. Taxi's kosten ongeveer € 20.

Rotterdam heeft bovendien uitstekende zeeverbindingen met Groot-Brittannië. Stena Line verzorgt diensten van Harwich in Essex naar Hoek van Holland, op slechts 30 minuten rijden van Rotterdam.

Hogesnelheidstreinen verbinden Rotterdam met Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Parijs.

Zich verplaatsen in Rotterdam

Met het openbaar vervoer

De stad heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk bestaande uit metro-, tram- en buslijnen die allemaal worden geëxploiteerd door de RET. Voor uw reizen met een enkele reis vanaf € 1.83 heeft u een prepaid OV-chipkaart nodig.

Met de fiets

Rotterdam is buitengewoon fietsvriendelijk en het is meestal de snelste manier om de stad te verkennen. Aan de meeste hoofdstraten zijn fietspaden toegevoegd en er zijn aparte verkeerslichten voor fietsers. De meeste hotels kunnen u helpen met het huren van een fiets voor uw verblijf.

 

Gay RotterdamDelfshaven met historisch pand

 

Rotterdam Welkomstkaart

Het overwegen waard is de Rotterdam Welcome Card. De kaart is tevens een OV-chipkaart waarmee u 1, 2 of 3 dagen onbeperkt kunt reizen op alle metro-, tram- en buslijnen van het openbare netwerk RET vanaf € 11,- voor één dag.

U krijgt ook 25% korting of meer bij 50 attracties, musea en restaurants. Verkooppunten door de hele stad zijn te vinden hier.

Waar te verblijven in Rotterdam

Rotterdam heeft een grote keuze aan hotels voor ieder wat wils. Een aantal van de beste hotels in Rotterdam voor Gayreizigers staan ​​vermeld op onze Gay Rotterdam Hotels pagina.

Dingen om te zien en te doen in Rotterdam

 

 

  • Feyenoord Stadion - thuisbasis van voetbalclub Feyenoord. Bekijk het zilverwerk en maak een reis door de geschiedenis van de club en dit beroemde stadion.
  • Diegaarde Blijdorp - een van Europa's meest adembenemende dierentuinen met haaien, koningspinguïns, schildpadden, olifanten, gorilla's, slangen en meer. Zeven dagen per week geopend.
  • Markthal - een gloednieuwe, prachtige overdekte markt vol winkels, restaurants en cafés. De interne boog is voorzien van een van de grootste kunstwerken in Europa.
  • euromast - voor een geweldig uitzicht over de stad rijd je 185 meter omhoog naar de top van de Euromast. Dagelijks open
  • Maritiem Museum - een museum van wereldklasse over de maritieme geschiedenis van Rotterdam.
  • Museum Boijmans Van Beuningen - Bosch, Rembrandt, Van Gogh, Dali en meer zijn te vinden op deze reis door de kunstgeschiedenis.
  • Splashtours - Spring op een bus. Het neemt een verkeerde afslag en je belandt in de rivier. Eigenlijk is de bus een zeewaardig vaartuig en voert de reis langs de spectaculaire Maas.
  • SS Rotterdam - Ontdek de grootste oceaanstoomboot ooit gebouwd in Nederland.
  • Chabot Museum - de thuisbasis van de collectie van een van de belangrijkste Nederlandse impressionistische schilders, Henk Chabot.
  • Het Nieuwe Instituut - architectuur, design en e-cultuur verzameling tekeningen, modellen en een "ultramodern" huis ontworpen in 1933.

 

 

Winkelen

In tegenstelling tot veel andere steden in Nederland zijn de meeste winkels in het centrum van Rotterdam zeven dagen per week geopend. De meeste winkels gaan om 10 uur open, behalve op zondag en maandag, dan gaan ze om 6 uur open. De meeste sluiten om 9 uur (vrijdag XNUMX uur).

Geld

Nederland maakt deel uit van de eurozone. Credit- en debetkaarten worden algemeen geaccepteerd.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel