Pride Barcelona 2024: feesten, parade & evenementen

Pride Barcelona 2024: feesten, parade & evenementen

Pride Barcelona 2024: parties, parade & events

18 juli 2024 - 21 juli 2024

Locatie

Pride Village wijk Eixample, Barcelona, Spanje

Een van de populairste Gayfestivals van Spanje is Pride Barcelona. Het samenbrengen van de lokale LGBT-gemeenschap, vrienden en bondgenoten voor een weekend vol cultuur, activiteiten en feesten. De volledige line-up voor Barcelona Pride 2024 moet nog worden bevestigd.

Het hoogtepunt van Pride Barcelona is de parade op zaterdagmiddag, gevolgd door een gigantisch feestweekend dat tot laat doorgaat. Eerdere optredens waren onder meer live-optredens op de Avinguda de la Reina Maria Cristina van de Vengaboys, Inna en Eleni Foureira, om er maar een paar te noemen.

Het grootste deel van de Barcelona Pride zal plaatsvinden in de Gaywijk. 

De beroemde Gayscene van Barcelona is te vinden in de wijk Eixample, ook wel 'Gaixample' genoemd. Dit gebied staat bekend om zijn hoge concentratie aan Gayvriendelijke bedrijven, waaronder bars, clubs en cafés, waardoor een levendig nachtleven ontstaat. Het nachtleven is hier dynamisch, met locaties zoals arena het zijn populaire plekken die alles bieden, van dragshows tot dansfeesten. Bovendien wordt de gastvrije houding van Barcelona weerspiegeld in de jaarlijkse evenementen zoals het Circuit Festival, een van 's werelds grootste Gay-evenementen, die elk jaar duizenden internationale bezoekers trekt. Deze levendige gemeenschap en haar evenementen maken Barcelona tot een topbestemming voor LGBTQ+ toeristen.

Pride Barcelona is sinds 2008 elk jaar gebeurd en belooft elke keer groter en beter te worden.

Ben je van plan om in Barcelona te zijn voor Pride? Bekijk onze tophotels in Barcelona voor Gayreizigers.

TG wit logoBezoek Website
tarief Pride Barcelona 2024: feesten, parade & evenementen

Geen beoordelingen gevonden

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.