Midzomer in Helsinki

Midzomer in Helsinki

Midsummer in Helsinki

21 juni 2024 - 22 juni 2024

Locatie

00250, Helsinki, Uusimaa, Helsinki, Finland

Doe mee aan de levendige festiviteiten van Midzomer in Helsinki, waar de zomerzonnewende wordt omarmd met unieke tradities. Terwijl veel Finnen zich terugtrekken in hun zomerhuisjes, komt Helsinki tot leven, vooral op de eilanden voor de kust. Seurasaari, een recreatie-eiland, vormt het toneel voor officiële midzomervieringen, die al meer dan 60 jaar oud zijn.

's Middags op midzomeravond galmt het eiland van vreugde als een bruidspaar centraal staat, walst op het hoofdpodium voordat ze het vreugdevuur aansteken vanaf een traditionele kerkboot. Andere populaire plekken voor vreugdevuren en feesten zijn Pihlajasaari, Kaivopuisto Park en de volkstuinen van Tali. Midzomerdansen bij Linnanmäki en Kivinokka dragen bij aan de feestelijke sfeer.

De afgelopen jaren zijn er festivals geweest op stadsstranden en op eilanden, die nieuwe manieren bieden om de vieringen te ervaren. Overweeg een midzomercruise om getuige te zijn van vreugdevuren langs de kust of ontspan in een traditionele midzomersauna in een van de openbare sauna's van Helsinki.

TG wit logoBoek een hotel voor dit evenement
tarief Midzomer in Helsinki

Geen beoordelingen gevonden

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.