Utah Pride 2024: parade, hotels en geschiedenis

Utah Pride 2024: parade, hotels en geschiedenis

Utah Pride 2024: parade, hotels and history

1 juni 2024 - 3 juni 2024

Locatie

Utah Pride-centrum 1380 S Main St, Salt Lake City, USA

Utah Pride 2024: parade, hotels en geschiedenis

Het Utah Pride Festival vindt plaats van 1 tot 2 juni 2024. Het is een van de grootste LGBTQ+-bijeenkomsten van de staat, bekend om zijn levendige optochten, optredens en een scala aan activiteiten die zich over twee opwindende dagen uitstrekken.

Wat gebeurt er bij Utah Pride?

Een van de hoogtepuntevenementen is de Pride-mars, die begint bij het Utah State Capitol en door het hart van het centrum van Salt Lake City trekt. Het is een kleurrijke en levendige uitdrukking van de trots en zichtbaarheid van de gemeenschap, compleet met praalwagens, muziek en deelnemers uit verschillende groepen en organisaties.

Het festival zelf in Washington Square Park biedt een scala aan activiteiten, waaronder livemuziekoptredens, dansfeesten en dragshows met lokale en nationale artiesten.

Wat is de geschiedenis van Utah Pride?

Het Utah Pride Festival vindt zijn oorsprong in de jaren zeventig, toen de strijd voor LGBTQ+-rechten lokaal aan kracht begon te winnen. Officieel begon Utah Pride in 1970 met de Mensenrechtenconventie in Salt Lake City. Deze conventie was van cruciaal belang omdat het de vorming markeerde van Gay Mormons United, nu bekend als Affirmation: LGBTQ Mormons, Families, & Friends, een belangrijke ontwikkeling in de geschiedenis van de lokale LGBTQ+-gemeenschap.

Een aanzienlijke groei in bezoekersaantallen en zichtbaarheid vond plaats eind jaren tachtig en begin jaren negentig. De eerste officiële Pride-mars in 1980, gehouden op de 1990e verjaardag van de Stonewall-rellen, was een mijlpaal en symboliseerde het besluit van de gemeenschap om zichtbaar en vocaal te zijn. De mars begon bij het Utah State Capitol en eindigde in het centrum van Salt Lake City, en trok honderden deelnemers.

Gedurende de jaren negentig breidde het festival zich uit met meer gestructureerde activiteiten, waaronder de oprichting van het Utah Stonewall Center, dat essentiële middelen en een verzamelplaats voor de gemeenschap opleverde. Halverwege de jaren 1990 was het festival aanzienlijk gegroeid, waardoor een meer formele organisatie en structuur noodzakelijk was, wat leidde tot de oprichting van wat nu het Utah Pride Center is.

Waar te verblijven tijdens Utah Pride?

Voor meer details en om deel te nemen, kun je de respectieve pagina's van het University of Utah LGBT Resource Center, Utah Pride Festival en Gay-la-evenementinformatie bezoeken. Uitchecken onze gids voor de beste hotels in Utah voor Gayreizigers.

TG wit logoBezoek Website
tarief Utah Pride 2024: parade, hotels en geschiedenis

Geen beoordelingen gevonden

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel