San Fran

Gay San Francisco stadsgids

Plan je een reis naar San Francisco? Onze gay stadsgids voor San Francisco is de pagina voor jou

 

San Fran

San Francisco

San Francisco is een van de grootste steden van Amerika. Het is de thuisbasis van Silicon Valley en bijgevolg een van 's werelds duurste steden. Voordat de tech-miljardairs er introkken, was het beroemd als de Gayhoofdstad van Amerika. In de jaren zeventig was het Castro-district de grootste Gaybuurt van het land.

Hoewel San Francisco snel is gentrificeerd, waardoor de kosten van levensonderhoud voor velen te hoog zijn geworden, is het nog steeds een zeer Gayseksuele stad. San Francisco is ook een culturele grootmacht. Baan je een weg door de Golden Gates naar een van de meest opwindende (en heuvelachtige) plekken ter wereld.

Gaybars in San Francisco

Een van de eerste dingen die in je opkomt als je aan San Francisco denkt, is hoe Gay het is. Armistead Maupin vereeuwigde de Gaycultuur van San Francisco in zijn Tales Of The City-boeken. Harvey Milk, de iconische Gay-politicus, vestigde zijn hoofdkantoor in de Castro. Sean Pean's film over zijn leven en moord was een grote hit.

De Castro zit vol met Gaybars. Twin Peaks Taverne is sinds 1935 een Gaybar en daarmee een historisch instituut. Het is zeker een bezoek waard. Een andere populaire plek is Het cafe, een al lang bestaande Gaybar die een zeer trendy publiek trekt. Als je dan de hele nacht wilt feesten Beaux is een goede keuze.

San Francisco is een van de beste steden in Amerika voor Gayreizigers. In deze stad is zoveel Gaygeschiedenis geschreven. Hoe veel het ook gentrificeert, de vreemde geest van San Fran zal overleven. Lees meer: Een Gay-gids voor de Castro.

Gay-populaire hotels in San Francisco

San Francisco is erg duur, zoals we al hebben vastgesteld. De aangeboden hotels zijn niet anders. Uiteraard heeft San Fran een groot aanbod aan hotels. Het is een kwestie van hoever uw budget reikt. Als u op zoek bent naar het allerbeste, vindt u het hier gemakkelijk.

Omdat San Francisco groot is, is het belangrijk om een ​​hotel in de juiste buurt te kiezen. Er zijn enkele hotels in Castro, maar deze worden niet echt als een hotelgebied beschouwd. SoMa-district is altijd een goede keuze voor hotels in San Francisco. Er zijn er veel om uit te kiezen. San Francisco Proper hotel is een populaire keuze. Het is op een geweldige locatie en het is erg chique. Stel dat geld geen probleem is, dan is de Vier seizoenen San Francisco is goddelijk. Als je wat poppen wilt redden, dan Hampton Inn in de Gaywijk is een goede gok.

Lesbisch San Francisco

Ervaar San Francisco

Er is zoveel te zien in deze stad. Je kunt het niet echt recht doen in een enkele reis, maar er zijn enkele duidelijke hoogtepunten die je moet bekijken. De Golden Gate Bridge is zo iconisch. Het opende in 1937 en is sindsdien synoniem met San Francisco. Je zult ook Fisherman's Wharf willen bezoeken, een levendige wijk aan het water met veel restaurants om te verkennen.

Bezoek ook Lombard Street als je een auto hebt: het is de beroemde straat met acht haarspeldbochten die ook erg steil is! Het uitzicht op de baai vanaf hier is prachtig.

Als je van een beetje mysterie houdt, ga dan naar Alcatraz Island. Tussen 1933 en 1962 waren er enkele van de meest beruchte gevangenen van Amerika. Ze werden achter tralies gehouden op een klein rotsachtig eiland omringd door de zee. Op die manier was er geen ontsnapping mogelijk. Zeer graaf van Monte Cristo!

Gaybadhuizen in San Francisco

De badhuisscène in Amerika ging in de jaren tachtig achteruit. Sommige steden hebben echter nog steeds echte Gaybadhuizen - San Fran is daar niet een van. Op het hoogtepunt van de hiv-pandemie sloot San Francisco zijn Gaybadhuizen. Vandaag is er nog maar één over. EROS is de enige plek om naartoe te gaan in San Francisco. In de jaren zeventig waren er ongeveer 30 Gaybadhuizen. De Gaybadhuizen kunnen op een dag terugkeren. Maar voorlopig belet de rechtszaak van 1970 tegen de badhuizen van San Francisco dat ze terugkomen. Lees verder: De geschiedenis van Amerika's Gaybadhuizen en 'badhuis Betty'.

Naar San Francisco reizen

Het is gemakkelijk om naar San Francisco te vliegen. U kunt vliegen naar San Francisco International Airport - het wordt onderhouden door veel grote luchtvaartmaatschappijen. Het duurt slechts 30 minuten met de trein van de luchthaven naar het centrum van San Francisco. Er rijden ongeveer vier treinen per uur vanaf SFO International Terminal.

Verplaatsingen in San Francisco

Autorijden kan duur zijn in San Francisco. U betaalt parkeerkosten en de kans is groot dat u in de file staat. Het is een erg drukke stad. Het openbaar vervoer brengt u het snelst en goedkoopste door de stad.

Kabelbanen en trams

De Bay Area Rapid Transits zijn historische transitauto's die een groot deel van de stad met elkaar verbinden. Ze zijn snel en niet al te prijzig. Je kunt tickets online boeken via een app of met het exacte wisselgeld bij het instappen. Een bijzondere manier van reizen.

Bus

De Muni-bussen brengen je van en naar vele bestemmingen in San Francisco en de kaartjes zijn goedkoop.

metro Yenisahra

Het metrosysteem wordt ook gerund door Muni. U kunt gemakkelijk de metro nemen in San Francisco. Het is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier van reizen.

taxi

San Francisco staat vol met taxi's. Het standaard starttarief is $ 3.50 en wordt verhoogd met vaste stappen - de taxi's zijn in de hele stad gereguleerd.

Is San Francsico veilig?

San Francisco is een redelijk veilige stad. Kijk voor de zekerheid in welke buurt je verblijft. Zoals met alle grote steden, zijn sommige buurten 's nachts minder gezond. Fisherman's Wharf en Chinatown worden als de veiligste beschouwd.

Hoe duur is San Francisco?

De kosten van levensonderhoud in San Francisco zijn obsceen. Veel armere inwoners zijn geprijsd. Silicon Valley heeft de wereld hervormd en veel van 's werelds grootste bedrijven voortgebracht. De meesten van hen zijn gevestigd in San Francisco. Met enkele van de rijkste mensen in de geschiedenis die onroerend goed in San Francisco hebben gekocht, is dit geen geweldige plek voor mensen met een laag inkomen.

Wanneer San Francisco te bezoeken

Tussen november en september is de drukte iets kleiner en zijn de prijzen iets lager. De prijzen zijn het hoogst in januari, november en december. De zomer is de drukste tijd.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel