Tasmanië

Gay Tasmanië · Eilandgids

Reist u voor het eerst naar het eiland Tasmanië? Dan is de gay Tasmania island guide page iets voor jou.

Tasmanië

Tasmanië

De kleinste van de zes staten van Australië en de enige eilandstaat van het land. Het eiland herbergt ongeveer 500,000 mensen, met het grootste deel van de bevolking aan de zuidoost- en noordkust. De hoofdstad is Hobart. Andere grote steden zijn Launceston, Burnie en Devonport.

Tasmanië is een populaire bestemming voor Gayreizigers en staat bekend om zijn vriendelijkheid, waar je ook verblijft, eet of bezoekt. De staat is al tientallen jaren een leider op het gebied van LGBT-rechten.

 

Regio's

Zuid-Tasmanië - de dichtstbevolkte regio van het eiland; thuisbasis van Hobart, de hoofdstad van Tasmanië

Noord-Tasmanië - omvat Launceston, de Tamar-vallei, het bergachtige gebied van Ben Lomond, de Midlands en de noordoostelijke regio

Noordwestkust - kleine kustgemeenten en steden met mooie landinwaarts gelegen gebieden

oostkust - de thuisbasis van geweldige stranden, waaronder de Bay Of Fires en Wine Glass Bay - uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld

westkust - het centrum van de mijnbouw in Tasmanië; de minst bevolkte regio van het eiland

Zuid-West - deze hele regio wordt beschermd in het Southwest National Park

Bass Strait-eilanden - afgelegen eilanden gelegen tussen Tasmanië en het vasteland van Australië

 

Grote steden

Hobart is de hoofdstad en grootste stad van Tasmanië. Het is ook de tweede oudste stad van Australië. Hobart beschikt over enkele van de beste kunstgalerijen

Launceston, gelegen in de regio Noord-Tasmanië, is een toeristische populaire bestemming en een van de weinige steden ter wereld die rond een kloof is gewikkeld.

 

Gayscene

Tasmanië heeft een gelijke meerderjarigheid en de meest uitgebreide anti-discriminatie- en anti-belastingswetten die waar dan ook ter wereld worden gezien. Net als de rest van Australië is er een registratieregeling voor relaties van hetzelfde geslacht en de mogelijkheid om relatieceremonies te houden.

Tasmanië is erg gastvrij voor LGBTQI-bezoekers. De belangrijkste Gayscene bevindt zich in de hoofdstad Hobart. Andere Gay's en Gayseksuele bedrijven zijn overal op het eiland te vinden.  Lees meer over Tasmanië Gayscene pagina

TasPride, een gerenommeerd LGBT Pride-evenement en -festival, vindt jaarlijks plaats in de stad, samen met een groot aantal evenementen voor de Gaygemeenschap.

 

TasTrots

Tasmanië bereiken

Hobart en Launceston hebben directe vluchten vanuit de steden Melbourne, Sydney, Canberra en Brisbane. Vluchten naar Burnie, Devonport King Island en Flinders Island zijn verkrijgbaar bij Melbourne.

De lokale bevolking en toeristen maken ook dagelijks gebruik van de autoveerboot, Spirit of Tasmania, die dagelijks het vasteland van Australië (van Melbourne) naar de Tasmaanse stad Devonport (nabij Launceston) oversteekt.

 

Tasmanië verkennen

De handigste manier om Tasmanië te verkennen. Auto's kunnen vanaf het vasteland worden gebracht met de Spirit of Tasmania-veerboot, of bij aankomst worden gehuurd door grote operators zoals Hertz, Avis of Redspot.

Als u veel tijd te besteden heeft, kunt u met de bus door Tasmanië reizen. Busdiensten zijn hier zeldzaam, dus bestudeer de dienstregeling zorgvuldig en plan vooruit.

De fiets is ook een populaire manier om Tasmanië te zien.

 

Dingen om te zien en te doen

Tasmanië is geweldig voor ontdekkingsreizigers. Het eiland heeft meer dan 1,000 toppen, vier milde seizoenen en meer dan 40 procent van het eiland is beschermd als nationale parken. Het is ook de thuisbasis van enkele van 's werelds zeldzaamste dieren.

Baai van branden - populair toevluchtsoord voor kamperen, varen, vissen, zwemmen, surfen en vogels kijken

Cataract Gorge - unieke, natuurlijke formatie "The Gorge", gelegen op 15 minuten lopen van het centrum van Launceston

Hastings-grotten: Dit is de thuisbasis van een aantal grotten, waaronder de grootste dolemietgrot voor toeristen in Australië

Museum voor oude en nieuwe kunst (MONA) - De belangrijkste toeristische attractie van Tasmanië met een enorme inventaris, gelegen in het noordelijke district van Hobart

De noot - oude vulkanische plug en historisch dorp in Stanley aan de noordwestkust van Tasmanië - geweldig om te kamperen, vissen en de bossen te verkennen

Koninklijke Tasmaanse Botanische Tuinen - zeer grote tuin is sinds 1818 in Hobart

Salamanca Market - populaire straatmarkt in Hobart, elke zaterdag gehouden op Salamanca Place, gevuld met kunst, handwerk, verse producten, enz.

Tasmaanse duivel - je kunt genieten van het emblematische dier van de staat tijdens de nachttour in Bonorong Wildlife Sanctuary (30 minuten rijden ten noorden van Hobart) een Devil Tracker Tour in de Tasmanian Devil Unzoo

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.