Miami: een LGBTQ+-bestemming

Miami: een LGBTQ+-bestemming

Miami Rainbow Spring vindt plaats van maart tot juni! Boek nu uw accommodatie om ervoor te zorgen dat u niets van het plezier hoeft te missen.

Greater Miami & Miami Beach is al tientallen jaren een internationaal knooppunt van de LGBTQ+-cultuur en -gemeenschap, en tegenwoordig is het ook een van de beste bestemmingen voor Gayreizigers in de VS. Met een verbazingwekkend aanbod van diverse buurten, prachtige stranden en een bloeiende queergemeenschap, is er voor elke LGBTQ+ reiziger zoveel te beleven in het bruisende Miami. Bovendien vinden er elk jaar een aantal festivals van wereldklasse plaats, waaronder Miami Beach Pride en Art Basel Miami.

Lees verder om slechts enkele van de factoren te ontdekken die Miami zo'n fantastische LGBTQ+ reisbestemming maken.

 

LGBTQ+-locaties in Greater Miami en Miami Beach

 

Miami is de thuisbasis van een bloeiende gemeenschap van goed ondersteunde en diverse LGBTQ+-gerichte bedrijven en locaties. Van modeboetieks en non-profitorganisaties tot enkele van de levendigste Gayclubs van de VS, er zijn tal van LGBTQ+-georiënteerde locaties in de hele regio. Voor ongeëvenaarde paleizen van hedonisme, maak een uitstapje naar de glinsterende straten van Miami Beach, of als u op zoek bent naar een kleurrijke ervaring van overdag winkelen en rondleidingen door galerieën, overweeg dan een bezoek aan het kunstzinnige Wynwood.

In South Beach vind je de beruchte Gayclub Twist. Twist staat bekend om zijn muziek van wereldklasse en consistent geweldige opkomsten en heeft zeven onderscheidende barruimtes, die elk hun eigen unieke sfeer en karakter hebben. De locatie is verdeeld over twee verdiepingen en zou op de checklist van elke Gayreiziger in Miami moeten staan.

Voor een dosis cultuur kun je in Miami niet veel beter doen dan de David Castillo-galerij. Gericht op het presenteren van een gevarieerde kunstcollectie, is David Castillo sinds 2005 een kenmerk van de Miami Art Basel-scene en wordt hij vandaag gerangschikt als een van de beste kunstgalerijen van de stad. Gelegen in het hart van het Miami Design District, is de galerij een fantastische attractie om toe te voegen aan elke dag van LGBTQ+-gerichte sightseeing.

 

LGBTQ+-buurten in Greater Miami en Miami Beach

 

Een van de beste manieren om de LGBTQ+-cultuur van Miami te ontdekken, is door de iconisch queer buurten te onderzoeken die het zo speciaal maken. Of je nu op zoek bent naar dragshows, subversief theater of kunstgalerijen, er is een scala aan kleurrijk verschillende LGBTQ+-buurten om te verkennen. Hoewel overal in Miami sporen van de queergemeenschap te vinden zijn, vind je in de gebieden Wynwood, Midtown en Little Haiti de diverse LGBTQ+-gemeenschap van de stad het meest geconcentreerd.

Wynwood, met zijn met graffiti omzoomde straten en een assortiment innovatieve eetgelegenheden, is het epicentrum van de kunstcultuur van Miami, dus het is niet verwonderlijk dat je hier ook een aanzienlijke LGBTQ+-bevolking aantreft. Het Wynwood Arts District herbergt tal van kleurrijke galerijen, winkels en jaarlijkse evenementen gericht op de belangen van de LGBTQ+-gemeenschap. Met een mix van restaurants, cafés, bars en clubs is het overdag net zo spannend als 's avonds.

 

LGBTQ+-evenementen in Greater Miami en Miami Beach

 

Een deel van wat Miami zo'n fantastische LGBTQ+-bestemming maakt, is de kracht van de gemeenschap die voelbaar is bij een bezoek aan de stad. Het hele jaar door organiseert de queerbevolking van de stad een aantal niet te missen evenementen en festivals van echt basisniveau. Van dragshows en cabaret tot theatervoorstellingen en filmfestivals, er is voor elk wat wils, wat je interesses ook zijn. Hoewel er opvallende evenementen zullen zijn om van te genieten wanneer je Miami bezoekt, moet je zeker ook enkele van de verbazingwekkende historische en culturele centra in het gebied bezoeken - deze kunnen een goed inzicht geven in hoe de gemeenschap in de loop van de tijd is gegroeid en geëvolueerd.

Een van de grootste jaarlijkse evenementen in de regio is Miami Beach Pride, dat plaatsvindt van 1-16 april 2023, en belooft LGBTQ+-individuen uit heel Miami en daarbuiten samen te brengen voor meer dan twee weken feest en solidariteit. Bezoekers kunnen kunstinstallaties, optredens en marsen verwachten die allemaal plaatsvinden op de zonovergoten oevers van Miami Beach. Het hoogtepunt van Miami Beach Pride is zonder datum de Beach Pride Parade, waarbij duizenden queer mensen samen over de iconische oceaanpromenade van de stad naar de kleurrijke straten van de Art Deco-wijk lopen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Miami

Bekijk een selectie van tours in Miami van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

De beste ervaringen in Miami voor uw reisHaal je gids

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel