Amsterdam

Gay Cruisen in Amsterdam

In een seksueel liberale stad als Amsterdam is het geen verrassing dat er veel 'meer openbare' plekken zijn waar mannen elkaar ontmoeten en plezier hebben. Hier is een overzicht van de meest populaire Gaycruise-gebieden in en rond de stad.

Amsterdam heeft een van de grootste gay cruiseclubscènes in Europa. Meest cruisebars en fetisjwinkels bevinden zich in de Warmoesstraat. Waaronder Het web, koekoeks nest, Dirty Dicks, Eagle Amsterdam, Etc.

Club Church in de Kerkstraat wordt elk weekend een populair dans- en cruisefeest voor mannen gehouden, met dresscodes (bijv. ondergoed, naakt, leer, boxers, jockstrap, sportkleding).

Maar het is duidelijk dat gay cruising niet alleen in de bars plaatsvindt. Door de jaren heen zijn verschillende buitengebieden in / bij Amsterdam bekend geworden als populaire gay cruising spots waar mannen elkaar ontmoeten en plezier hebben. In één park, Oeverlanden, is zelfs een officieel vaargebied.

Park De Oeverlanden Amsterdam

Overlanden/Nieuwe Meer

Misschien wel de meest populaire vaarplek in Amsterdam. Oeverlanden verwijst naar het parkgebied en de Nieuwe Meer is een meertje dat net buiten het stadscentrum ligt. In de zomer wordt dit recreatiegebied druk. Kleding optioneel zonnen is toegestaan, en zwemmen in het meer is ook mogelijk.

Dit is de enige plaats waar cruisen officieel wordt erkend en getolereerd, zoals aangegeven op borden. De actie vindt dag en nacht plaats (drukker op zonnige dagen). Zoals altijd is cruisen in het donker op eigen risico. Merk ook op dat dit gebied populair is bij heterokoppels en Gaymannen.

Oosterpark

Gelegen in Amsterdam-Oost, wordt dit grote park in het donker druk. De meest populaire plek is aan de oostkant van het meer. Hoewel er zeer weinig meldingen zijn van geweld en diefstal, moet u altijd voorzichtig zijn. De lokale overheid heeft ook meer verlichting toegevoegd om het moeilijker te maken om je in de schaduw te verstoppen! [klik hier voor hotels nabij Oosterpark]

vondelpark

vondelpark

Vondelpark is een openbaar stadspark in Amsterdam Zuid. De gay cruising-plek bevindt zich aan de rechterkant van het park tegen het einde, bekend als de 'Rose Garden'. Cruisen gebeurt in het donker, maar in de zomermaanden kan er overdag ook wat actie zijn. Het gebied is meestal na 11 uur het drukst. [klik hier voor hotels nabij het Vondelpark]

Zandvoortse gay cruising

Zandvoort

Zandvoort staat vooral bekend om het racecircuit en het lange zandstrand en ligt op 30 minuten met de trein vanaf Amsterdam Centraal Station. Deze populaire badplaats heeft een naaktstrand en een Gaygedeelte. Vanaf de treinhalte moet je ongeveer 30 minuten naar het zuiden lopen om bij het Gaystrand te komen.

Hier vind je veel Gaymannen die genieten van de zon en de zee. Cruisen is in de buurt van de zandduinen, hoewel ze geen deel uitmaken van het naaktstrand. [klik hier voor hotels in de buurt van Zandvoort]

Lees verder: Een Gaygids voor Amsterdam.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Amsterdam

Bekijk een selectie van tours in Amsterdam van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Amsterdam voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel