Gay Brighton

Gay Brighton · Stadsgids

Eerste keer in Brighton? Dan is onze gay Brighton City Guide-pagina iets voor jou.

Naar Brighton reizen

Brighton heeft een deel van zijn populariteit te danken aan de gemakkelijke bereikbaarheid. De stad heeft regelmatig snelle treinen vanuit Londen (vanaf zowel Victoria als Londen Bridge, met onderweg stops op East Croydon en Gatwick Airport), met een reistijd van ongeveer een uur vanuit Londen. De prijzen kunnen nogal dramatisch variëren.

Als je naar Gatwick vliegt, doen de snelste rechtstreekse treinen van de luchthaven naar Brighton er slechts 20 minuten over, maar er zijn goedkopere die iets langzamer zijn.

Er zijn ook goede wegverbindingen, met de A23 van Londen naar Brighton, en de A27, die langs de kust loopt. Het verkeer bouwt zich steevast op rond lange weekenden, vooral als de zon schijnt (en altijd voor het Gay Pride-weekend begin augustus).

Zich verplaatsen in Brighton

Bussen en taxi's zijn er in overvloed om u door de stad te vervoeren, maar zijn niet goedkoop (vergelijkbaar met Londense prijzen). Als je in het centrum verblijft, zijn de Gayscene rond Kemptown, de stranden en de belangrijkste winkel- en restaurantgebieden allemaal op loopafstand.

brighton-paviljoen

Waar te verblijven in Brighton

Bezoek onze voor onze lijst met aanbevolen hotels in de buurt van het strand en het Gaydorp van Kemptown Gay Brighton Hotels pagina.

Dingen om te zien en te doen in Brighton

De enorme hoeveelheid en verscheidenheid van wat er te zien en te doen is in Brighton, is een groot deel van de blijvende aantrekkingskracht. Hier is slechts een korte voorproefje van wat er wordt aangeboden:

De British Airways i360 - Een gloednieuwe uitkijktoren van 162 meter aan de kust van Brighton. Een enorm, met glas omsloten platform in de vorm van een donut tilt je 140 meter omhoog. Spectaculair uitzicht op Brighton en de zuidkust. Sterk aanbevolen.

binnen The Brighton i360

Brighton Palace-pier - Al het plezier van een traditionele Engelse pier aan zee, van fish and chips tot penny arcades en de kermis aan het eind. West Pier, de tweede van Brighton, is lange tijd een spookachtige ruïne geweest, die nog steeds zichtbaar is vanaf het strand en boven de golven uitsteekt.

Brighton strand - Kilometerslange kiezelstranden, van het naaktstrand aan de oostkant van de stad (de kleine Volks-spoorweg bespaart een deel van de wandeling) tot aan Hove in het westen. Langs het hele strand loopt een goed onderhouden reeks paden, promenades en fietspaden, met overal veel aangelegde gebieden, bars en cafés. De kust leent zich het hele jaar door perfect voor wandelingen langs de kust.

Koninklijk paviljoen van Brighton - Dit oriëntatiepunt in Brighton werd tussen 1815 en 1823 in opdracht van de prins-regent (later koning George IV) gebouwd als koninklijk paleis en ontworpen door John Nash. Met Indiase en Chinese invloeden heeft het een eigenzinnige en uniek Engelse excentrieke aantrekkingskracht en is het zeker de moeite waard een bezoek.

De rijstroken - Dit doolhof van kleine straatjes dicht bij de kust is een beroemde attractie in Brighton en is de thuisbasis van vele juweliers- en handwerkwinkels, kleine cafés en restaurants.

De North Laine - Een heel netwerk van smalle straatjes vol onafhankelijke winkeliers die van alles verkopen, van bric-a-brac tot de nieuwste trendy T-shirts en sportschoenen, met veel cafés, bars en restaurants en kleine galerijen ertussen. Uniek Brighton, en altijd leuk om rond te slenteren en de sfeer op te snuiven en de vele lokale karakters te ontmoeten.

Theaters en galerijen - Van het Theatre Royal tot het Pavilion Theatre, Corn Exchange Theatre en de Dome Concert Hall tot een scala aan kleinere theater- en muziekoptredens en kunstgalerijen in overvloed, Brighton heeft een bloeiende kunstscene, die echt tot zijn recht komt tijdens de jaarlijkse Brighton Festival (elk jaar in mei gehouden).

Jachthaven van Brighton - Gelegen ten oosten van de belangrijkste kust van de stad (u kunt het beste een lokale bus of taxi nemen) ligt de jachthaven vol boten, met winkels, cafés, restaurants en een bioscoop.

uitzicht vanaf i360 - niet een van onze beste foto's

Wanneer bezoeken

Brighton is het hele jaar door populair, maar als badplaats trekt het altijd de grootste aantallen tijdens de Engelse zomermaanden juli en augustus.

Elk warm zonnig weekend (mogelijk van april tot september) brengt hordes dagjesmensen en weekendtrips uit Londen in een opwelling naar beneden.

Brighton Pride is enorm populair en vindt altijd plaats in de eerste week van augustus. Gay Londen strijkt elk jaar neer op Brighton voor de zaterdag parade en feest in het park, nostalgisch met herinneringen aan hoe Londen ooit een Pride had, zo leuk en inclusief. In de afgelopen jaren heeft Pride in Brighton grote headliners als Kylie Minogue en Britney Spears verwelkomd. In 2021 stond Mariah Carey op het programma, maar het coronavirus maakte daar een einde aan!

Met de actieve steun van de gemeenteraad is Brighton er op de een of andere manier in geslaagd de magie en viering te behouden van wat een goed Pride-evenement echt speciaal en gedenkwaardig maakt, en moge het dat lang blijven doen.

Visa

In de afgelopen jaren heeft het VK zijn immigratieprocedures aangescherpt en het gebruik van biometrische gegevens ingevoerd.

De meeste bezoekers uit Hong Kong SAR, Singapore en Taiwan hebben geen visum nodig. Andere bezoekers uit Azië hebben een visum nodig voordat ze naar het VK reizen. Normaal gesproken moet u een interview bij uw plaatselijke Britse ambassade bijwonen.

Toegang is normaal gesproken toegestaan ​​voor een periode van 6 maanden, en u kunt overal in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland reizen. Een Brits visum is niet geldig voor reizen naar andere Europese landen.

Geld

De Britse munteenheid is het Britse pond, gesymboliseerd door £. Euro's worden niet geaccepteerd als betaling in het VK.

Visa & MasterCard en pinpassen worden bijna overal geaccepteerd. American Express en Diners-kaarten worden algemeen geaccepteerd. Het VK gebruikt voor alle betalingen een 'chip- en pincode'-systeem. Als uw kaart een microchip heeft, verwacht dan dat u wordt gevraagd uw pincode in te voeren in plaats van te ondertekenen. Als u geen pincode heeft, verwacht dan dat u wordt gevraagd om een ​​officieel identiteitsbewijs met foto te tonen.

Het wisselen van contant geld in Britse ponden in het VK kan duur zijn. De meeste Aziatische reizigers krijgen een betere koers door valuta om te wisselen voordat ze naar het VK reizen.

Andere nuttige informatie

Naast het jaarlijkse Brighton Arts Festival dat elk jaar in mei wordt gehouden (de tweede in grootte alleen voor Edinburgh), zijn er vele andere speciale evenementen die heel leuk zijn om mee te maken in Brighton.

Er is een lange traditie van speciale evenementen die Londen met Brighton verbinden, die allemaal uitmonden in de kust van Brighton. De grootste hiervan zijn:

De fietstocht van Londen naar Brighton - wordt elk jaar in juni gehouden ten voordele van de British Heart Foundation.

Londen naar Brighton veteraan autorun, die al in 1896 begon en nog steeds in juli wordt gehouden gedurende 3 dagen.

En net om indruk te maken op de lokale bevolking met je grondige lokale kennis, werd Brighton officieel een stad door samen te werken met zijn buurman Hove, om in 1997 Brighton and Hove te vormen, waarbij de officiële status van de stad werd toegekend door HM de koningin in 2000 als onderdeel van de millenniumvieringen.

Hove is stiller en meer gentrified dan zijn onbezonnen grotere broer of zus en beschikt over vele prachtige Regency-terrassen aan de kust met Brunswick Square als een van de beroemdste en nog steeds intacte.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.