Gay India · Landengids

Gay India · Landengids

Plan je een reis naar India? Dan kan onze gay India country guide je op weg helpen.

Indiapoort, New Delhi

 

India

India is het op zes na grootste land ter wereld en met meer dan een miljard inwoners de tweede na China qua bevolking. India is multi-etnisch, meertalig en multicultureel en is zeer divers in geografie en klimaat.

Het land gaat er prat op de grootste democratie ter wereld te zijn.

New Delhi

Delhi is de hoofdstad van India en de thuisbasis van de regering van het land. De stad is een van de wereldleiders op het gebied van kunst, handel, onderwijs, media, entertainment, financiën, toerisme en transport.

Er wordt gezegd dat het een van de oudste bestaande steden ter wereld is, die dateert van meer dan 5,000 jaar. New Delhi bestaat uit vijf grote districten: Zuid-Delhi, Oost-Delhi, Noord-Delhi, West-Delhi en Centraal-Delhi.

Agra

Misschien wel het beroemdste icoon van India - de Taj Mahal - bevindt zich in een stad die niet zo druk bezocht wordt als New Delhi of Mumbai. Agra ligt in de staat Uttar Pradesh en is een van de meest bezochte monumenten van het land. Een mausoleum met een ongelooflijk liefdesverhaal erachter, de Taj Mahal, duurde meer dan 20 jaar om te bouwen en werd gebouwd in opdracht van keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw Mumtaz Mahal.

Het is zeker een bezoek waard - al was het maar om de beroemde foto na te bootsen die Diana, prinses van Wales in 1992 alleen op een bankje nam.

Taj Mahal Agra

Mumbai

Mumbai (voorheen Bombay) is de grootste stad van India. Het was oorspronkelijk een verzameling van zeven eilanden die in de loop van de tijd zijn samengevoegd om de eilandstad Bombay te vormen. De totale grootstedelijke bevolking wordt geschat op meer dan 20 miljoen (2012), waardoor het een van de meest bevolkte steden ter wereld is.

Mumbai is de commerciële hoofdstad van India en ook de thuisbasis van de grootste sloppenwijkbevolking van het land. Het is het centrum van de invloedrijke Hindi film- en tv-industrie, vandaar de term "Bollywood" (Bombay + Hollywood).

Gay MumbaiMumbai

 

Gayrechten in India

Gayseksualiteit in India werd in 2009 gedecriminaliseerd, maar werd vier jaar later vernietigd door het Hooggerechtshof. Maar in 2018 werd de wet opnieuw vernietigd het decriminaliseren van Gayseks. De meerderjarigheid voor Gayseksuele seks (zowel mannelijk als vrouwelijk) is 18. Het Gayhuwelijk is illegaal in India, en paren van hetzelfde geslacht zijn noch verboden noch toegestaan ​​om kinderen te adopteren.

Gayscene in India

In India wordt seksualiteit van welke aard dan ook zelden in het openbaar besproken, en Gayseksualiteit wordt als een taboe-onderwerp beschouwd. Omdat Gayfobie nog steeds vrij algemeen is in India, is de Gayscene erg beperkt en erg verborgen.

In de afgelopen jaren is de houding ten opzichte van Gayseksualiteit echter enigszins veranderd. Er zijn meer discussies en afbeeldingen van Gayseksualiteit in de Indiase media en door de Bollywood-filmindustrie.

Grootsteden als Delhi, Mumbai en Bangalore zijn het centrum geworden van de nieuwe Indiase Gaybeweging. Hoewel er momenteel niet veel exclusieve Gaybars en -clubs zijn, hebben de meeste luxe 'hetero'-locaties in deze steden regelmatig avonden voor Gayseksuele klanten.

 

Palolem-strand, Goa

 

Taal

India heeft 22 officiële talen, waarbij Hindi de belangrijkste officiële taal is van de regering van de Unie en de meest gesproken taal is, en Engels als een secundaire officiële taal.

Er zijn ook honderden andere, minder prominente talen.

Weer

Er zijn drie seizoenen per jaar - zomer, regenseizoen (of "moesson") en winter. Het noorden ervaart extreme hitte in de zomer en kou in de winter.

November tot januari is de koelste tijd van het jaar, terwijl april tot mei de warmste maanden zijn voordat het regenseizoen begint. Rond februari en maart is er ook een korte lente, vooral in Noord-India.

Visa

De meeste toeristen vragen een toeristenvisum voor 6 maanden aan. Een speciaal visum voor 10 jaar (zakelijk en toeristisch) is alleen beschikbaar voor Amerikaanse staatsburgers. Een Indiaas visum is geldig vanaf de dag dat het is afgegeven, niet de datum van binnenkomst.

Tussen opeenvolgende bezoeken is een tussenperiode van minimaal twee maanden vereist. Het toeristenvisum voor 6 maanden staat een maximale verblijfsduur van 90 dagen per bezoek toe, afhankelijk van het staatsburgerschap. Controleer de maximale duur per bezoek bij uw ambassade.

Inwoners van Finland, Japan, Nieuw-Zeeland, Luxemburg, Singapore, Cambodja, Vietnam, Laos, Myanmar, Indonesië en de Filippijnen kunnen een toeristenvisum bij aankomst (TOVA) aanvragen op de luchthavens in Chennai, Mumbai, Delhi en Kolkata voor een verblijf van tot 30 dagen.

Het proces kan enige tijd duren (tussen 1-6 uur) zodra u op de luchthaven bent aangekomen.

Naar India reizen

Afhankelijk van uw gewenste bestemming zijn de belangrijkste punten van binnenkomst Mumbai, Delhi, Bengaluru, Hyderabad en Chennai. De luchthavens in deze steden zijn nieuw of in ontwikkeling.

Er zijn veel non-stop, directe en aansluitende vluchten naar deze steden van over de hele wereld. Overweeg voor secundaire toegangspunten naar India Goa, Kolkata of de kust van Malabar.

Zich verplaatsen in New Delhi

Het verkeer in Delhi is erg druk en veel chauffeurs zullen proberen toeristen af ​​te zetten. De beste manier om u te verplaatsen is door de metro dat is efficiënt en schoon. Met de metro kun je bijna overal in de stad komen.

bussen zijn goedkoop, maar meestal nogal druk. Er is ook een 'Spring er op, spring er af' busdienst met vooraf gedefinieerde set haltes in de stad.

Een ander betrouwbaar vervoermiddel is de taxi of gehuurde auto, terwijl auto-riksja's of tuk-tuks zijn goed voor kortere reizen, net als de goedkopere fietsriksja's.

Lees verder: Gay stadsgids van New Delhi.

Zich verplaatsen in Mumbai

De meeste mensen in Mumbai maken gebruik van het openbaar vervoer vanwege beperkte parkeerplaatsen, druk verkeer en slechte wegomstandigheden. taxi's zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden binnen de stadsgrenzen. De meeste taxi's hebben geen airconditioning en sommige zijn behoorlijk vies en hebben meters die niet werken.

Als u een comfortabelere rit met airconditioning wilt, kunt u deze beter huren particuliere taxi's die werken tegen door de overheid goedgekeurde tarieven met goed opgeleide chauffeurs.

Hoe goedkoper auto-riksja's zijn alleen toegestaan ​​in de buitenwijken. Ze zijn traag en worden niet aanbevolen voor lange afstanden. bussen bieden uitgebreide diensten die alle plaatsen van de stad en de buitenwijken met elkaar verbinden, maar ze zijn bijna altijd vol.

Er is ook een uitgebreide trein netwerk, met drie lijnen. Vermijd het gebruik van lokale treinen tijdens de spits en in economy class, aangezien het er extreem druk is. Het Mumbai metro is momenteel in aanbouw en zal binnenkort worden voltooid.

Lees verder: Gay Mumbai stadsgids.

Geld

De Indiase munteenheid is roepie (INR). Geldautomaten zijn beschikbaar in de meeste grote steden in India. Het is echter aan te raden contant geld of reischeques als back-up mee te nemen.

Belangrijke valuta's zoals Amerikaanse dollars, Britse ponden en euro's zijn gemakkelijk te wisselen, hoewel sommige banken alleen reischeques accepteren (je paspoort vereist).

Elektriciteit

230V / 50Hz, Indiase (Old British) / Europese stekkers

Handige Links

Indjaroze - Gayreisorganisatie die op maat gemaakte Gayreisoplossingen naar India aanbiedt.

Roze pagina's - India's nationale tijdschrift voor Gay's en lesbiennes.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.