San Francisco Pride 2024: line-up, data en tickets

San Francisco Pride 2024: line-up, data en tickets

San Francisco Pride 2024: lineup, dates & tickets

29 juni 2024 - 30 juni 2024

Locatie

stadscentrum, San Francisco, USA

San Francisco Pride 2024: line-up, data en tickets

San Francisco Pride organiseert een van de oudste en grootste jaarlijkse LGBTQ+-parades ter wereld. Jaarlijks stromen honderdduizenden mensen de stad in om de parade mee te maken en zich onder te dompelen in de festiviteiten.

In de jaren zeventig was San Francisco getuige van een diepgaande transformatie en werd het een centrum voor LGBTQ+-activisme en -cultuur. Deze periode, vaak de Gay-renaissance genoemd, werd gekenmerkt door de opkomst van levendige Gaybuurten zoals de Castro, die symbolen werden van Gay-bevrijding. Invloedrijke figuren, zoals Harvey Milk, de eerste openlijk Gayseksuele gekozen functionaris in Californië, speelden een cruciale rol bij het pleiten voor Gayrechten.

Wat is het thema voor San Francisco Pride 2024?

San Francisco Pride 2024, met als thema 'Beacon of Love', nodigt iedereen uit om LGBTQ+ vrijheden te vieren en te pleiten voor rechten te midden van de toenemende mondiale onderdrukking. Deze historische gebeurtenis zal de liefde, het leven en de vrijheid in de iconische stad blijven promoten. Het festival omvat meer dan 20 live-podia in het Civic Center Plaza, waar het diverse talent binnen de LGBTQ+-gemeenschap in San Francisco en daarbuiten wordt getoond. Billy Porter wordt de Celebrity Grand Marshal.

Is San Francisco trotsvrij?

Uiteraard is San Francisco een geweldige plek om Pride te vieren. De meeste evenementen, inclusief de parade, zijn gratis. San Fran is zo duur dat je gratis geschenken moet meenemen als ze langskomen. Zoals de organisatoren zeggen: San Fran Pride is "GRATIS, maar niet GOEDKOOP!"

Boek uw hotel vroeg - bekijk onze tophotels in San Francisco voor Gayreizigers.

TG wit logoBezoek Website
tarief San Francisco Pride 2024: line-up, data en tickets
D
DARRYL

26-mei-2019

Ziet er goed uit

Als ik ooit een evenement zou halen, zou ik zo oud zijn als de heuvels. Wacht, dat ben ik al!

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel