Ga naar New York

Gay New York stadsgids

Plan je een reis naar New York? Onze gay New York stadsgids geeft je alle toptips voor het verkennen van de Big Apple

 

Ga naar New York

New York

Vaak geprezen als de meest opwindende stad ter wereld, is New York een plek die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Het is de thuisbasis van een van 's werelds grootste en beste Gayscenes. Je zult eindeloze iconische locaties vinden. Zoveel films spelen zich af in New York - het voelt alsof je er al bent geweest voordat je aankomt.

New York is de meest dichtbevolkte stad van Amerika. Als New York een onafhankelijk land was, zou het tot de top tien van rijkste landen ter wereld behoren. Het is een culturele, media- en financiële krachtpatser en mooie mensen trekken de straten op op zoek naar die Big Apple-droom.

Stonewall Nationaal Monument New York

Gaybars en clubs in New York

New York heeft een Gayscene van wereldklasse. LGBT + Amerikanen zien New York al lang als een veilige haven. Voordat de sociale houding liberaler werd, was New York the place to be als je Gay was. Het is nog steeds de thuisbasis van een van 's werelds grootste LGBT + -gemeenschappen.

De Gayscene in New York concentreerde zich vroeger rond Greenwich Village, samen met de Boheemse scene in New York. De grootste Gayscene in New York van vandaag is te vinden in Hell's Kitchen. Enkele van onze favoriete Gaybars van Hell's Kitchen zijn Industrie en Vlammende zadels. Ze zijn allemaal populair bij toeristen. Als je een groot Gay-avondje uit plant in New York, dan is Hell's Kitchen the place to be. We hebben een volledige gids voor De Gayscene van Hell's Kitchen hier.

De East Village is ook de thuisbasis van een grote Gayscene. Een van de beste Gaybars in East Village is Club klaarkomen. Het is genoemd naar de acteur Alan Cumming, voor het geval je het je afvroeg! Direct naast East Village vind je Greenwich Village, waar de beroemdste Gaybar van New York te vinden is: The Stonewall Inn. De Stonewall is natuurlijk de geboorteplaats van de Gaybeweging.

Skyline van New York vanuit Central Park

Gay-populaire hotels in New York

New York heeft niet echt Gayspecifieke hotels, zoals Berlijn of Palm Springs. Als een van de meest Gayvriendelijke steden ter wereld, kunnen Gayseksuele reizigers zich welkom voelen in alle hotels in New York.

Een van de beste wijken van New York voor hotels is Greenwich Village / Chelsea. Hier vindt u enkele van onze meest geboekte hotels in New York. De standaard hoge lijn is vooral populair bij Gayreizigers. Het organiseert een opmerkelijk feest tijdens Pride en heeft een geweldige bar op het dak. Het is ook een klein kwartier lopen van de iconische Stonewall Inn.

De James New York is ook een van onze meest geboekte hotels. Het bevindt zich in SoHo, dicht bij de Brooklyn Bridge. Zowel Greenwich Village als Chelsea liggen op loopafstand. Een stijlvolle en betrouwbare keuze voor uw verblijf in New York. Veel toeristen zullen op Times Square verblijven, maar we zouden het niet aanraden tenzij je verblind wordt door de felle lichten.

Bekijk ons ​​vol New York hotelgids hier. U kunt ook onze Gids voor luxe hotels in New York als je op zoek bent naar spatten.

Metropolitan Museum of Art New York LGBT

Gaycultuur in New York

New York heeft een legendarische Gayculturele scene. Alle Gayseksuele reizigers in New York zouden de Leslie-Lohan-museum. Het bevindt zich in SoHo en het is een van de weinige musea van LGBT + geschiedenis en cultuur op aarde. Je ziet beroemde kunstwerken van grote LGBT + -kunstenaars, zoals Andy Warhol. Je ziet ook vreemde curiositeiten van onbekende New Yorkers. Een van de meest opwindende musea in New York is de Museum van Sex. Het is simpelweg een museum gewijd aan seks.

De iconische Metropolitan Museum of Art is ook een must om te bezoeken - het is de thuisbasis van enkele van de beroemdste kunst ter wereld, evenals waar het legendarische Met Gala elk jaar wordt gehouden.

De theaterscène van New York is misschien wel de beste ter wereld. Natuurlijk zijn veel theaterbeoefenaars LGBT +. De duplex is een iconisch theater in Greenwich Village. Enkele grote Gay-iconen hebben hier opgetreden, waaronder Barbra Streisand en Joan Rivers. Bekijk hier onze volledige Gaycultuurgids in New York. Zorg ervoor dat je je geest verruimt tussen al het feesten en eten. Lees onze volledige gids voor LHBT+-herkenningspunten in New York.

Dingen om te doen in New York

De lijst is echt eindeloos, dus we dachten dat we de beste keuzes zouden opsommen.

 

 

  • Zie het Vrijheidsbeeld
  • Bezoek Ground Zero en het 9/11 Memorial and Museum
  • Bekijk een Broadway-show
  • Loop door Central Park
  • Winkel op Fifth Avenue
  • Bekijk de Gaybars van Hell's Kitchen
  • Pak koffie in Chelsea
  • Bezoek de top van de rots voor een fantastisch uitzicht over New York
  • Bezoek het Metropolitan Museum of Art
  • Spring over de rivier naar Williamsburg in Brooklyn (Lees verder: Brooklyn Gay Gids)

 

 

Bezoek Central Park in New York

Gaypaar in Central Park New York

Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een bezoek aan het iconische Central Park. Gelegen tussen de Upper West en Upper East Sides van Manhattan, is het de perfecte plek voor een romantische wandeling langs de met bomen omzoomde paden. Het is het meest bezochte park in heel de VS met tientallen miljoenen bezoekers per jaar.

Gay-badhuizen in New York

De gay badhuis- en saunascene in New York was legendarisch, maar dat is lang geleden. Op het hoogtepunt van de hiv-pandemie werden de badhuizen gesloten. Hoewel sommige Gaybadhuizen weer opengingen, herstelden ze nooit helemaal. De Gaybadhuizen en sauna's van New York zijn geen vlekje op wat je in Berlijn of Londen aantreft. Dat gezegd hebbende, we hebben wel een gids voor de resterende Gaybadhuizen in de Big Apple.

Naar New York reizen

U kunt naar New York City vliegen via John F. Kennedy International Airport of LaGuardia Airport. Sommige reizigers zullen naar Newark Liberty International Airport in New Jersey vliegen en vanaf daar overstappen.

U kunt de metro nemen vanaf JFK Airport naar Manhattan. Het kost ongeveer $ 10 en duurt iets meer dan een uur. Het is iets sneller om de pendeltrein te nemen. Je kunt ook een taxi nemen voor ongeveer $ 60-70. Een privétransfer is waarschijnlijk de snelste optie.

NYC

Veelgestelde vragen over New York

Door New York reizen

New York is een drukke, dichtbevolkte stad. Mensen hebben de neiging om snel te lopen. Uiteraard heeft New York een openbaar vervoersysteem van wereldklasse. Grand Central Station is 's werelds grootste en drukste treinstation.

Metro

De gemakkelijkste en voordeligste manier om door New York te reizen, is de metro. New York is enorm, dus je hebt zeker het openbaar vervoer nodig om je te verplaatsen. De metro rijdt 24 uur per dag en is relatief goedkoop. Aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld de Londen Tube.

Bus

Het is gemakkelijk om met de bus door New York te reizen. Dat gezegd hebbende, New York is een erg drukke stad, dus bussen kunnen vast komen te zitten in het verkeer. Je kunt ook een kaartje kopen voor de Hop-On-Hop-Off busdienst - wat een geweldige manier kan zijn om New York te zien.

taxi

De taxi's in New York zijn wereldberoemd. Ze zijn geel en je hebt ze in duizend films gezien. Stel je voor dat je Carrie Bradshaw bent terwijl je de straat op rent met 'Taxi'.

Is New York veilig?

New York werd in de jaren 70 en 80 geteisterd door criminaliteit. Het stond bekend als de Rotten Apple vanwege zijn afschuwelijke moord- en overvalcijfers. De dingen begonnen te veranderen in de jaren 90 en New York is nu een van de veiligste steden in Amerika.

Wanneer New York te bezoeken

April-juni wordt beschouwd als de beste tijd om New York te bezoeken. September-november is ook een populaire tijd. Oktober kan een duurdere maand zijn om te bezoeken. New York is geen seizoensstad - het is de stad die nooit slaapt. De tijd die u bezoekt, hangt echt af van wat voor soort New York-ervaring u zoekt. Er is niet echt een slecht moment om de Big Apple te bezoeken. Kerstmis is ook populair - zorg ervoor dat je de ijsbaan in het legendarische Rockefeller Center bezoekt.

Roken

New York verbood roken op openbare plaatsen en ontwikkelde een reputatie als een anti-rookstad. Dat het misschien wel zo is. Als je een roker bent, kun je nog steeds vrij gemakkelijk roken. Je hoeft alleen maar naar buiten te gaan en op straat te roken. Je mag niet binnenshuis of op bar- of caféterrassen roken. Mensen zullen je geen kwaad doen als je in New York rookt, tenzij je er rechtstreeks rook op blaast!

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel