Luke Millington-Drake on finding comedy stardom, Keira Knightley and Nigella Lawson

Luke Millington-Drake over het vinden van komische sterrendom, Keira Knightley en Nigella Lawson

Luke Millington-Drake heeft een behoorlijk indrukwekkende aanhang opgebouwd op Instagram en Tiktok.

Luke Millington-Drake heeft een behoorlijk indrukwekkende aanhang opgebouwd Instagram als TikTok​ Als je zijn Keira Knightley-imitaties nog niet hebt ontdekt, mis je zeker. Ze zijn zo duidelijk dat ze van de ene op de andere dag viraal gingen. Hij weet haar essentie op een liefdevolle manier vast te leggen, hoe absurd de schets ook is. Nigella Lawson, Hugh Grant en Luke's eigen ouders maken ook deel uit van zijn repertoire.

Luke groeide op in het VK, maar hij is gevestigd in Los Angeles bijna zes jaar. In zijn eerste grote interview spreekt Luke met onze hoofdredacteur, Darren Burn, om zijn snelle opkomst tot bekendheid op sociale media, komedie en diverse andere onderwerpen te bespreken.

Luke plaatste zijn eerste video op sociale media in oktober 2020 na een duwtje in de rug van een familielid. “Mijn broer zei dat ik TikTok moest doen. Ik dacht niet dat ik cool genoeg was voor TikTok, maar ik begon het te blitsen. Een van de video's ging over culturele verschillen tussen Amerika en het VK, en toen probeerde ik indrukken zoals Keira. Veel ervan was vallen en opstaan. Maar ik ben geschokt over de snelheid waarmee het ging! "

"Ik doe ook indrukken van mijn broer, ook al klinken ze niet als hij: het is gewoon wat ik in mijn hoofd hoor."

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Zowel zijn TikTok- als Instagram-volgers stegen in een zeer korte tijd naar honderdduizenden volgers toen zijn berichten viraal gingen.

Bekijk het volledige interview

Keira Knightley

De bekendste indruk die hij maakt, is Keira Knightley. “We zijn zo gewend om Keira te zien in historische drama's of dramatische rollen met een hoog concept. We zijn niet gewend haar te zien in Pizza Hut. Hoe zou ze daar bestellen? " Natuurlijk heeft Keira moeite om de fijne kneepjes van het bestellen van een Pizza Hut of bij KFC te begrijpen. Komt een gezinsemmer in een echte emmer? Hij speelt het scenario tot een hilarisch effect. Hij vond het dragen van een wit gebreide coltrui het ideale kostuum voor Keira.

Van Londen tot LA

Luke's Anglo-Amerikaanse opvoeding hielp om zijn komedie vorm te geven. Zijn Britse vader ontmoette zijn Amerikaanse moeder terwijl hij in de VS werkte. Luke groeide op met de culturele botsing van een deftige Engelse vader en een moeder uit het middenwesten. Het observeren van de dynamiek tussen hen heeft hem veel komische inspiratie opgeleverd.

Luke verhuisde van Londen naar Iowa om te studeren. Hij sloot zich zelfs aan bij een broederschap - "het was een volledig Amerikaanse ervaring." Opnieuw kreeg hij de gelegenheid om te observeren. “Ik heb gekeken hoe Amerikanen zich gedragen, hun lichaamstaal, hoe ze met elkaar spraken. Ik wist het niet, maar ik was het allemaal aan het opnemen. " Dit zou allemaal van pas komen toen hij zijn komediecarrière online lanceerde.

Luister als een podcast

 

De kunst van komedie

Zijn komische clips hebben een echte directheid - daarom werken ze op sociale media. “Met mensen die eindeloos scrollen, moet je iets goeds aanbieden om hun aandacht een minuut lang vast te houden. Het moet ook heel snel landen - je hebt niet veel tijd om de scène op te zetten. " Zou hij deze schetsen kunnen uitbreiden naar een langer formaat?

“Mijn opleiding is in sketch comedy. Ik ben gewend om vier tot vijf pagina's te schrijven voor een schets en aan het eind aan die lach te werken. Ik werk aan projecten om mezelf naar volledige personageshows te krijgen. " Vooral in het theater, waar hij gretig terug wil keren na lockdown. Zijn personages zullen waarschijnlijk een andere dimensie krijgen met een live publiek om uit te spelen.

Luke's opleiding heeft ervoor gezorgd dat hij veel tijd heeft doorgebracht bij The Groundlings - de improvisatie- en sketchcomedygroep uit Los Angeles. Voormalig aluin onder meer Bruidsmeisjes schrijvers Kristen Wiig en Annie Mumolo, evenals hun collega-castleden Melissa McCarthy en Maya Rudolph.Voor Luke is het belangrijk dat zijn nabootsingen niet in wreedheid vervallen. Je kunt zien dat hij Keira respecteert - en zijn moeder trouwens! 'Ik heb enorm veel respect voor Keira Knightley. Het kijken naar haar films was een vorm van escapisme toen ik klein was. Ik dacht gewoon dat er iets met haar was dat zo magnetisch was ... Daarom speel ik meer tegen de dwaasheden. Zuivere humor, zou je kunnen zeggen. Als je achter iemand aan gaat om ze te bespotten, is het een erg lage lat. Als je de lach kunt verdienen door slimmer te zijn en de lage balk niet te gebruiken, dan verdien je die lach echt. "

Britse versus Amerikaanse komedie

Hij noemde Ab Fab een van zijn grootste komische inspiratiebronnen - een zeer Britse show maar wereldwijd populair. Britse humor werkt goed in Amerika, niet in de laatste plaats die van Luke. Wat is zijn mening over de unieke aard van de Britse komedie? “We zijn een land met bizarre karakters en we leven allemaal samen in deze kleine ruimte. Er is meer ruimte om te experimenteren en de envelop met de personages te verleggen. Amerikanen zijn gewend om chique Engelsen te zien in historische drama's. Zien dat chique mensen openlijk dom zijn, kan voor Amerikanen werken - je presenteert ze een andere versie van hoe chique mensen zich kunnen gedragen. "

Hebben Keira of Nigella de schetsen van Luke gezien?

Natuurlijk is Nigella Lawson een personage waar hij naar op zoek is, niet in het minst haar uitspraak van "microgolf"! Ze is ook een van de hoofdpersonen van Luke Millington-Drake geworden. Hij maakt een schets waarin hij zich voorstelt dat ze andere dingen zegt - inderdaad 'mee-cro-wa-vay'!

Dus de grote vraag: heeft Keira zijn indrukken gezien? 'Ik kan niet bevestigen of ontkennen of ze het heeft gezien. Ik heb geruchten gehoord dat misschien, heel misschien. Maar ik kan de broodkruimels niet volgen om de bevestiging te krijgen. Ik denk dat ik het zou verliezen als ze het deed. Ik hoop dat als ze het heeft gezien, ze lacht. "

Maar een van zijn idolen die zijn werk heeft gezien, is megaster Jennifer Coolidge, bekend van haar rol als Stifler's moeder in American Pie en ook haar rollen in Legally Blonde en gastrollen in Friends. 'Ik gooide mijn telefoon door de kamer. Ik kon het niet helemaal geloven. Ze is een absoluut icoon in mijn ogen. Het feit dat ze dat zag, het leuk vond en het deelde en er commentaar op gaf, ik was absoluut opgewonden. [Met Jennifer] geloof je echt de persoon naar wie je kijkt en dus verdient ze al haar lach. "

Diversiteit, reizen en voorstellen in Yosemite National Park

We vroegen Luke naar zijn kijk op diversiteit en LGBTQ + in comedy: “Het voelt alsof we aan het begin staan ​​om meer mainstream te worden. Shows als Drag Race laten ons in een ander licht zien. Onze verhalen vertellen is belangrijk. Ik zou graag willen dat mensen worden aangetrokken door mijn ideeën, niet vanwege mijn seksualiteit. Maar ik begrijp evenzeer dat ze nu hand in hand gaan en ik denk dat we ons een weg banen door dat deel dat op dit moment misschien een beetje modderig aanvoelt, maar ik denk dat we er komen. Het is een opwindende tijd om te doen wat ik doe. "

We spraken natuurlijk over reizen en vroegen waar zijn Luke's favoriete plekken? “Mijn favoriete plek ter wereld is Yosemite National Park. Mijn nu verloofde bracht me daarheen. Het is onze favoriete plek om naartoe te gaan. Ik heb hem vorig jaar in het park voorgesteld en het was geweldig omdat er niemand was vanwege COVID! "

En hoe zit het met zijn bucketlist? “Ik ben nog nooit in Italië geweest en dat is verschrikkelijk! Ik wil ook heel graag naar Nieuw-Zeeland. "

Dus wat nu? “Ik werk aan een scenario, ideeën voor tv-series, ontwikkel mijn personages en vind plaatsen voor hen. En gewoon om te werken. Ik wil een werkende acteur worden. Ik wil gewoon doorgaan en zien wat ik kan. COVID heeft ons geleerd dat je geen idee hebt wat er gaat gebeuren. "

Volg Luke op Instagram als TikTok.


Gepubliceerd: 12-mrt-2021 door Alex | Laatst bijgewerkt: 12 maart 2021
on: Gay LondenGay Los AngelesInterviews


Tours en ervaringen in Los Angeles

Blader door onze zorgvuldig uitgekozen selectie van tours in Los Angeles van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.


Aanbevolen hotels in Los Angeles