Leslie Lohman-museum

Gaycultuur in New York City

In de culturele Gayscene van New York ging het er altijd om dat je gezien werd als de kunst zelf

Gaycultuur in New York City

NewFest
Locatie Icoon

New York City, USA

4
Publieksbeoordeling

Gebaseerd op 1 stemmen

NewFest is de belangrijkste LGBT-film-, media- en kunstorganisatie van New York. Het biedt een platform voor LGBT-filmmakers en verhalenvertellers.

NewFest organiseert het jaarlijkse New York LGBT Film Festival, dat elk jaar duizenden bezoekers en meer dan 100 films in de line-up trekt.

Het hele jaar zijn er lezingen en filmvertoningen. Kijk op hun website voor meer details.

Voordelen:
LGBT-filmfestival

Laatst geupdate op: 31-Aug-2023

Leslie-Lohman Museum
Locatie Icoon

26 Wooster St, New York City, USA

Toon op kaart
4
Publieksbeoordeling

Gebaseerd op 1 stemmen

Het Leslie-Lohman Museum, gelegen in SoHo, New York, is gewijd aan het presenteren van kunst van of een weerspiegeling van de levens van LGBT+-mensen. De vaste collectie omvat werken van grote Gaykunstenaars als Andy Warhol, David Hockney en ook van minder bekende kunstenaars. Je vindt hier van alles, van avant-gardeschilderijen, zeldzame pulpromans en privécollecties *inhoud voor volwassenen*. Veel van de tentoongestelde kunstwerken belichamen de Gay-ervaring door de moderne geschiedenis heen. De schaamte, de trots, het isolement en alles daartussenin. Het museum organiseert het hele jaar door ook verschillende tentoonstellingen rond LGBT+-verhalen en hun kruispunt met verschillende identiteiten.
Voordelen:
kunst
EVENTS
museum

Weekdag: Wo: 12:00-18:00 Donderdag: 12:00-18:00

Weekend: vr, za & zo: 12:00-18:00

Laatst geupdate op: 31-Aug-2023

Museum Of Sex
Locatie Icoon

233 Fifth Avenue (@27th Street) New York, New York City, USA

Toon op kaart
2.4
Publieksbeoordeling

Gebaseerd op 5 stemmen

Het Museum Of Sex werd in 2002 geopend op Fifth Avenue. Het was het eerste speciale seksmuseum ter wereld. Van de bordelen van de 19e eeuw tot Gaybadhuizen en Madonna's Sex Book, dit museum presenteert de geschiedenis van seks in Amerika en daarbuiten.

Het is een must-see als je in New York City bent. Er zijn regelmatig rondleidingen door de hoogtepunten van het museum, evenals begeleide wandeltochten door de verborgen seksuele geschiedenis van NYC.

Er worden fascinerende tentoonstellingen gehouden over veel verschillende onderwerpen - van trans-punkpopartiesten tot zeldzame erotische werken.

Dichtstbijzijnde station: 28 Street metro

Voordelen:
kunst
cultuur
EVENTS
tentoonstellingen
partijen

Weekdag: ma-donder: 1 - 10 uur

Weekend: Vr: 1 uur - 12 uur; Za: 12 uur - 12 uur Zo: 12 uur - 10 uur

Laatst geupdate op: 31-Aug-2023

The Duplex
Locatie Icoon

61 Christopher St, New York City, USA

Toon op kaart
4.2
Publieksbeoordeling

Gebaseerd op 6 stemmen

The Duplex is een historisch theater en pianobar in het hart van Greenwich Village. Het was lange tijd een Gay-populaire locatie en hielp de carrières van Joan Rivers en Barbra Streisand op gang te brengen. Het is de thuisbasis van het New Yorkse cabaret en een van de belangrijkste speelruimtes buiten Broadway. Er zijn de hele week regelmatig dragshows. Je kunt rondhangen in de pianobar en misschien zelfs iets zingen als je dapper bent. De Duplex laat zien dat Bohemen nog niet helemaal dood is.

Dichtstbijzijnde station: 9th Straat

Voordelen:
Bar
cabaret
slepen
Muziek
Theater

Weekdag: 16:00-04:00

Weekend: 16:00-04:00 uur

Laatst geupdate op: 25-Dec-2023

The Metropolitan Museum of Art
Locatie Icoon

1000 5th Avenue, New York, New York City, USA

Toon op kaart
5
Publieksbeoordeling

Gebaseerd op 1 stemmen

The Met, een van 's werelds grootste en beste musea, bevat 5000 jaar aan kunst. Hier wordt ook het Met Gala gehouden, waarschijnlijk het meest exclusieve society-evenement van het jaar.

Het Metropolitan Museum of Art bevat veel glimpen van de Gaygeschiedenis. Er zijn Gay-erotische kunstwerken uit het oude Griekenland, intense en erotische schilderijen van Caravaggio en moderne werken van Gertrude Stein. Je kunt ook kunstwerken zien van keizer Hadrianus en zijn vriend Antinous.

Het Metropolitan Museum of Art is een geweldige plek om je geest te verruimen en veel van de mooiste en belangrijkste kunstwerken te ontdekken.

Dichtstbijzijnde station: 86 Street

Voordelen:
kunst
geschiedenis

Weekdag: ma-di: 10:00-17:00; wo: gesloten; Donderdag: 10:00-17:00 uur

Weekend: vr-za: 10:00-21:00 zo: 10:00-17:00

Laatst geupdate op: 31-Aug-2023

Carnegie Hall
Locatie Icoon

881 7th Ave, New York City, USA

Toon op kaart
4
Publieksbeoordeling

Gebaseerd op 1 stemmen

Sinds de opening in 1891 is Carnegie Hall een van de belangrijkste locaties voor muziekoptredens in New York, en het is een mijlpaal voor veel Gayartiesten. Talloze LHBT+ componisten hebben hier gespeeld, waaronder Samuel Barber, Benjamin Britten en Aaron Copland.

Op een legendarische avond in 1961 trad Judy Garland op. De show is opgenomen voor haar album Judy At Carnegie Hall, een meesterwerk dat bijna alle Gaymannen van een bepaalde leeftijd bezitten. Ze werd het ultieme Gay-icoon. Rufus Wainwright verklaarde Garland tot een "Gay-heilige" en herschiep haar show in 2006: Rufus Does Judy in Carnegie Hall.

Carnegie Hall is een belangrijk Gay-oriëntatiepunt in New York. Het Gay Men's Chorus treedt hier vaak op.

Voordelen:
muziek locatie

Laatst geupdate op: 31-Aug-2023

Lesbian Herstory Archives
Locatie Icoon

484 14th St, New York City, USA

Toon op kaart
4
Publieksbeoordeling

Gebaseerd op 1 stemmen

Kent u uw geschiedenis? Als je je wilt opfrissen, ga dan naar de Lesbian Herstory Archives in Park Slope, Brooklyn. Het is een museum, archief en gemeenschapscentrum gewijd aan het behoud van de geschreven geschiedenis van dames die van dames houden. Het is 's werelds grootste archief met lesbisch materiaal.

Een bezoek aan het museum is alleen mogelijk op afspraak. Bezoek het Lesbian Herstory Archief om je aan te melden voor een tijdslot.

Voordelen:
lesbische archieven

Laatst geupdate op: 31-Aug-2023

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.