Cinema Cummodification: twee documentaires en een Q&A

Cinema Cummodification: Two Documentaries and a Q&A

Locatie

Het Paardenhospitaal Zuilengalerij, London, United Kingdom

Judith Butler-vibes...

Een vertoning van twee experimentele documentaires, mede geregisseerd door de in Berlijn gevestigde Turkse regisseur Emre Busse, over de commodificatie van seksuele minderheden:

Hypermannelijkheid op de dansvloer (Emre Busse en Selin Devasse, 2016) Duur: 50 minuten

Verhuurders: SM Apartments in Berlijn (Emre Busse en Ceven Knowles, 2016) Duur: 40 min. 24 sec.

Busse zal na de vertoning een Q&A-sessie bijwonen.

Hyper Mannelijkheid op de dansvloer gaat over de clubeconomie van zien en gezien worden. Hypermannelijke lichamen en lichamelijke enactments communiceren niet alleen een bepaalde geïdealiseerde gespierde esthetiek, maar gebruiken en weerspiegelen ook culturele noties van geslacht, seksualiteit, verlangen, ras en klasse. De film stelt vragen als ondermijnen hypermannelijke Gaymannen de dominante hetero-patriarchale waarden rond gender en seksualiteit door te laten zien dat mannelijkheid performatief is in plaats van een vorm van essentiële identiteit die alleen door heteroseksuele mannen kan worden bereikt? Of versterkt het de dominante waarden van het heteropatriarchaat door een hogere waarde te hechten aan mannelijkheid dan aan vrouwelijkheid en een heteroseksuele genderexpressie boven Gayseksueel of queer? Met betrekking tot de hypervrouwelijkheid van dragqueens, in welke mate is kamp en ironie betrokken bij de uitvoering van hypermannelijkheid? Deze video neemt het dansende lichaam op de Gay-sociale dansvloer als onderzoekslocatie en wil door het spectrum van hypermannelijkheid en zijn uitingen, culturele oorsprong en politieke implicaties dwalen.

Verhuurders: SM Apartments in Berlijn neemt ons mee achter de cultuur van S&M appartementverhuur in Berlijn op zoek naar de antwoorden op de vragen: wie bezit ze, hoe zijn ze ontworpen, voor wie en hoe worden ze op de markt gebracht, en hoe passen ze goed in hun nichemarkt binnen de steden In het begin van de 1900e eeuw brak de "huiseigendomsfetisj" uit als een Amerikaanse droom, en de historische variatie op de huidige sociale problemen zoals globalisering, immigratiekwesties en gentrificatie. Berlijn - de fetisjhoofdstad van Europa - creëert een nieuw kritiekpunt in de Gaysociale omgeving dat kan worden geassocieerd met warenfetisjisme, ook geleverd door meer dan vijf fetisjhuisvestingsbedrijven. Deze documentaire is bedoeld om de relatie tussen vraag en aanbod in deze niche van de seksgemeenschap te verkennen om andere nieuwe mogelijke toepassingen binnen de niet-commerciële Gay- en queermarkten te begrijpen en te verbeelden.

Dit programma maakt deel uit van een bredere reeks evenementen getiteld Turks Fruit die zal plaatsvinden tussen 17 en 23 maart. Turks Fruit is samengesteld door Queer kunstprojecten  en ondersteund door Arts Council England National Lottery Project Grants, de Mountain of Arts Research (MARs) en Centre of Feminist Research aan Goldsmiths College, Live Art Development Agency (LADA) en Bethnal Green Working Men's Club (BGWMC). Kijk voor andere evenementen op onze website op www.queerartprojects.co.uk

 

Ticketlink
tarief Cinema Cummodification: twee documentaires en een Q&A

Geen beoordelingen gevonden

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.