Koh Tao, een paradijs voor duikers

Koh Tao, een paradijs voor duikers

Wil je duiken in Thailand? Overweeg dan Koh Tao, een van de beroemdste duikplekken in Azië-Pacific.

Duiken is erg populair in Thailand. Elk jaar blijft het aantal Gayduikers dat naar Thailand komt, toenemen. Er is zelfs een Gayduikschool in Koh Samui genaamd Rainbow Scuba & Tour.

Thailand heeft aan beide zijden van het zuidelijke vasteland verschillende geweldige duikbestemmingen. Beroemde duikplekken in de Andamanse Zee zijn onder meer Phuket, Krabi, Koh Lipe en Similan-eilanden. In de Golf van Thailand zijn er meer dan 100 eilanden met ontelbare riffen. Waaronder Koh Samui en Koh Phangan. Maar het meest populaire eiland in Thailand om te duiken is misschien wel Koh Tao.

Ko Tao 2Koh Tao (wat "schildpaddeneiland" betekent) ligt ten noorden van Koh Samui en heeft een oppervlakte van slechts 21 km². Er zijn tal van duikscholen en resorts op Koh Tao die PADI-cursussen en rondleidingen aanbieden.

Populaire duikplekken op Koh Tao:

Mango Bay. Met een maximale diepte van slechts 16 meter is dit een perfecte duikplek voor beginners. Het heeft een zandbodem en een ondiep rif met kleine rifvissen, kogelvissen en murenen. De baai is bereikbaar per boot of via een weg door de jungle vanaf Sairee Beach.

Groene rots. Dit open watergebied is gevuld met grotten en doorgangen gecreëerd door rotsformaties. Geweldig voor duikers van elk niveau die pijlstaartroggen, trekkervissen, papegaaivissen en af ​​en toe rifhaaien kunnen verwachten.

Haaieneiland (Red Rock). Deze standaard duikstek ligt voor de zuidwestkust, is bijna 30 meter diep en heeft enorme rotsblokken en verbluffend zacht koraal. Het onderwaterleven dat in dit gebied wordt aangetroffen, omvat trekkervissen, schildpadden, blauwgerande engelen en rifhaaien.

NangYuan-toppunt. Een open water gebied met een maximale diepte van 19 meter met grote rotsblokken doorzwembogen en een grote grot. De thuisbasis van tropische rifvissen zoals groupers, longfins en pijlstaartroggen.

Chumphon-hoogtepunt. Gelegen op 11 km van Koh Tao en geschikt voor meer ervaren duikers. Het heeft een maximale diepte van 45 meter en bestaat uit enorme granieten pinakels bedekt met zeeanemonen. Duikers kunnen tijdens het juiste seizoen barracuda's, jackfish, groupers, batfish en zelfs walvishaaien verwachten.

resorts op Koh Tao

Er is een goede selectie van accommodatie op Koh Tao. De meeste bezoekers verblijven op Sairee Beach, het belangrijkste strandresortgebied met het grootste aantal restaurants, bars en hotels voor alle budgetten, van eenvoudige bungalows tot privévilla's met 4 sterren.

Er is geen Gayscene op Koh Tao, maar net als op elk ander eiland in Thailand zul je vrijwel zeker tal van andere Gayseksuele reizigers vinden en van harte welkom worden geheten.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen op Koh Tao

Blader door een selectie van tours in Koh Tao van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Koh Tao voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Meer Gay Koh Tao

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel