Gay Berlijn

Gay Berlijn

Berlijn, de Gayhoofdstad van Duitsland en misschien wel de Gayhoofdstad van Europa, is de thuisbasis van Gaybars en -clubs die wedijveren met alles wat je in andere grote hoofdsteden kunt vinden

Wat is er vandaag

Wat is er morgen

Berlijn

Over Berlijn

In de jaren 1920 waren er niet veel plekken waar LHBTQ+-mensen konden verwachten open en trots te leven zonder angst voor onderdrukking, maar het Berlijn van de Weimarrepubliek was zo'n plek. Hoewel het radicaal vreemde karakter van de stad werd getemperd naarmate de 20e eeuw vorderde, zagen de late jaren 90 en vroege jaren 2000 een revitalisering van een legendarisch nachtleven dat alleen maar groter wordt. 

De bevolking van Schöneberg is grotendeels LHBTQ+, dus het is logisch dat het district ook de onofficiële hoofdstad van vreemde cultuur in Berlijn. De straten van Schöneberg zijn bezaaid met exclusieve restaurants, luxe winkels en luxe cafés, waardoor het een heerlijke plek is om een ​​luie middag door te brengen. 

Terwijl Berlijn de thuisbasis is van een overvloed aan Gay-uitgaansgelegenheden, waaronder gekoelde chique lounges, staat de stad vooral bekend om zijn scherpere clubervaringen. LAB.ORATORY, gelegen op de begane grond van de iconische nachtclub Berghain, is een must voor fetisjisten en fans van rubber, leer en sportkleding. Deze toonaangevende ruimte staat bekend om zijn wilde thema-avonden en een toegeeflijke houding ten opzichte van NSFW-plezier. 

Gay Berlijn - Travel Gay Gids

Nieuws en functies

Berlijn Evenementen

 • img

  Lesbian and Gay City Festival 2024

  Bekijk Meer

  Zat, Jul 20

 • img

  Berlin Gay Pride CSD 2024

  Bekijk Meer

  Zat, Jul 27

 • img

  FOLSOM Europe 2024

  Bekijk Meer

  Wo, sept 11

 • img

  HustlaBall Berlin 2024

  Bekijk Meer

  za 12 okt

Berlijn Rondleidingen

Blader door een selectie van tours in Berlijn van onze partners met gratis annulering 24 uur voor aanvang van je tour.

De beste ervaringen in Berlijn voor uw reisHaal je gids