Berghain

Berghain: Hoe kom je in de legendarische nachtclub van Berlijn

Een gids voor insiders

 

Hoe kom ik in de Berghain?

 

Het is een vraag die veel toeristen stellen als ze in Berlijn aankomen. De meest beruchte nachtclub van Europa heeft een streng deurbeleid. Sommigen hebben betoogd dat de uitsmijters een onkenbare logica gebruiken om te bepalen of ze "Ja" of "Nein" zeggen. Je hoeft alleen maar uren in de kou te staan ​​en er het beste van te hopen. De werkelijkheid is heel anders. De Berghain is een hol van hedonisme en beukende electromuziek. Het begon als een fetisjclub voor alleen mannen en trok vervolgens een gemengd maar zeer "alternatief" publiek aan. Al snel verspreidde zijn reputatie als een tempel van overdaad zich wijd en zijd. Het werd geprezen als de meest decadente club in de meest decadente stad van Europa. Het werd met andere woorden the place to be en er begonnen steeds meer mensen aan te schuiven in de lange rij voor de deur. Mensen die er duidelijk niet bij hoorden werden weggestuurd door humeurige uitsmijters en de mythe van de Berghain was geboren.

Proberen in de Berghain te komen, werd een Berlijnse toeristische attractie die wedijverde met een bezoek aan de Brandenburger Tor en het eten van curryworst met een plastic vork. Het werd een * ding *. Oh mijn God, schatjes, je kunt er letterlijk niet in! De Berghain is de meest beruchte club die is ontstaan ​​sinds de opkomst en ondergang van Studio 54. Ben JIJ cool genoeg voor de Berghain?

Friedrichshain

Mensen worden weggestuurd als het te druk is en hun stijl te normcore is. Kom echter niet opdagen in buitensporige kleding, ervan uitgaande dat je binnenkomt! Die uitsmijters kunnen een bedrieger herkennen! Je weet wel, zoals Nomi in Showgirls toen ze Versace uitsprak als "Versays". Wees jezelf, wie dat ook mag zijn. Stel dat je een beetje vreemd bent, je draagt ​​donkere kleding en je ziet er ontspannen uit bij het vooruitzicht van een nacht van bacchanaal hedonisme, dan kom je waarschijnlijk binnen. Het helpt ook - veel! - als je Duits spreekt. Soms, als de uitsmijter niet kan beslissen of je slaagt, wordt je een vraag gesteld. Het zal waarschijnlijk iets zijn in de trant van "Wie ben je komen opzoeken?". Zoals in welke DJ. Dus, ken je je Honey Dijon van je Fidelity Kastrow? Zo niet, sorry, je bent niet cool genoeg. Het is een triest verhaal als de uitsmijter tegen je zegt: "Sorry, we zitten vol" en vervolgens vijf mensen binnenlaat. Staan ze op een soort lijst of waren ze gewoon cooler dan jij?

De Berghain is gelegen op een vervallen industrieterrein in Friedrichshain aan de rand van Oost-Berlijn. Je loopt onderweg door donkere, verlaten straten en neemt waarschijnlijk aan dat je een verkeerde afslag hebt genomen. Maar dan zie je, je ziet discodollies doelbewust door het donker lopen. Volg ze en al snel zie je de groezelige gevel van de Berghain en een lange rij mensen.

Insider-tip: Als je na 4 uur komt opdagen, zullen de wachtrijen veel korter zijn. Oh, en kom in hemelsnaam niet te dronken opdagen!

Sommige Berghianers rollen midden in de nacht op, feesten een paar uur, gaan naar huis voor een dutje en keren dan terug voor nog een ronde. Het heeft een magnetische aantrekkingskracht.

Berghain

 

Wat gebeurt er als ik de Berghain niet binnenkom?

 

Je hebt meer dan een uur in de rij gestaan ​​in die sombere Berlijnse Koude Oorlog. De uitsmijter ving amper een glimp op van je en mompelde een laconiek 'Nein'. Je hebt zojuist een stel mensen zien binnenlopen die er niet eens zo cool uitzien. Wat hebben ze dat jij niet hebt? Misschien zul je het nooit weten. Met een zinkend gevoel keert u terug naar de beschaving en weerstaat u de neiging om in de rivier de Spree te springen.

Maar wacht…

Er is eigenlijk een club om de hoek van Berghain genaamd Laboratorium. Het is alleen voor mannen en het laat de Berghain lijken op een zondagmiddag in Betty's Tearoom. Je kunt daar altijd je geluk beproeven, schat! Maar wees gewaarschuwd... wees gewaarschuwd, oké?

Als dat niet lukt, spring dan in een taxi en ga naar SchwuZ in Neukölln. Het is een levendige Gayclub die het hedonisme van het Berlijnse nachtleven belichaamt, alleen op een meer toegankelijke manier en het is veel gemakkelijker om binnen te komen. Je zult zoveel plezier hebben - ook al ben je niet cool genoeg voor de Berghain.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Berlijn

Bekijk een selectie van tours in Berlijn van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Berlijn voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel