Lincoln-gedenkteken in Washington DC

Iconische LGBTQ+-plekken om te bezoeken in Washington, DC

Lincoln-Gedenkteken in Washington, gelijkstroomWashington, DC heeft een belangrijke rol gespeeld in het LGBT-activisme in de VS.

Washington, DC is een van de meest Gayvriendelijke steden in de VS en wereldwijd! Met ongeveer 5% van de bevolking die zich identificeert als LGBTQ+, heeft de hoofdstad van de VS een levendige en bloeiende LGBTQ+-scène met een rijke historie. Van de eerste Gayboekwinkel van het land tot 's werelds enige Gayhoek op een begraafplaats, tot een van de belangrijkste marsen in de geschiedenis van LGBTQ+-activisme - er zijn tal van plaatsen in de stad die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van LGBTQ+. Lees verder om enkele van de meest iconische LGBTQ+-hotspots van de stad en hun verhalen te ontdekken!

Dupont Circle

De Dupont Circle-fonteinDe Dupont Circle Fountain eert admiraal Samuel Francis Du Pont.

In het hart van de stad, met een rotonde en een fontein in het midden, ligt Dupont Circle. Het is een populaire woonwijk met eigenzinnige bars, internationale restaurants, coole winkels en een bruisend nachtleven. Het is ook een historisch centrum van het LHBTQ+-leven in Washington, DC sinds de jaren zeventig, toen de buurt een bohemienachtige levensstijl kreeg. Het werd steeds populairder bij de Gay- en lesbische gemeenschap. Dupont Circle naar Washington, DC is als Greenwich Village naar New York City, of West Hollywood naar Los Angeles. Het kreeg landelijke bekendheid toen DC's eerste Gayboekwinkel, Lambda Rising, in 1970 werd geopend (daarover later meer). Vandaag velen LGBTQ+-evenementen in deze buurt plaatsvinden zoals de 17th Street High Heel Race en de Capital Pride Parade. Een stuk van 17th Street NW is genoemd ter ere van Frank Kameny, een Amerikaanse Gayrechtenactivist en astronoom die vanwege zijn Gayseksualiteit uit zijn functie werd ontslagen.

LGBTQ+-bars in Washington, DC 

Het grootste deel van het LGBTQ+-nachtleven van Washington, DC speelt zich af rond Dupont Circle en Logan Circle, evenals de Adams Morgan buurt. We hebben een aantal van de meest iconische bars van de stad uitgekozen, maar zorg ervoor dat je onze Gaybars in Washington, DC pagina voor een uitgebreide lijst. 

Waterkruiken DC is een van de bekendste Gaybars van Washington, DC. Deze bar heeft een sportthema (je raadt het al, honkbal!) en heeft voldoende ruimte voor spelletjes binnenshuis en een groot terras. Dit is een echte LGBTQ+-hotspot omdat het een levendig en divers publiek trekt met regelmatig evenementen en thema-avonden. Pitchers DC is geopend van woensdag tot en met zondag.

Werpers DC Gay BarPitchers DC is een Gaybar met sportthema in Washington, DC.

Een andere gevestigde en populaire Gaybar met sportthema in DC is Nellie's sportbar, gelegen nabij Logan Cirkel. Deze plek toont sportevenementen op schermen aan de muren en organiseert wekelijkse bingo-, karaoke- en pokeravonden. In het weekend zit Nellie's vol met dragliefhebbers voor hun legendarische dragbrunch. Misschien heb je geluk en kun je genieten van de show terwijl je aan je Mimosa nipt, of misschien wordt je gevraagd om mee te doen! Hoe dan ook, deze plek zou op je gay DC-bucketlist moeten staan.

Nellie's Sports BarGeniet in het weekend van boozy brunches en drag-optredens in Nellie's Sports Bar. 

Als je een man bent en je houdt ervan om zonder shirt of in ondergoed naar bars te gaan en daarbij een gratis drankje te verdienen, moet je eens kijken Groene Lantaarn. Deze Gaybar heeft beneden een grote bar, terwijl boven een dansvloer is en meer een nachtclubgevoel. Green Lantern is misschien lastig te vinden, maar het is zeker de moeite waard als je eenmaal de steeg tegenkomt waar het zich in de buurt van Logan Circle bevindt. Ze hebben dagelijkse happy hour-specials en evenementen - Shirtless Men Drink Free is daar een van. 

De laatste op onze lijst met iconische LGBTQ+-bars in DC is Handel, gelegen nabij Logan Circle. Het staat bekend om zijn fantastische cocktails die GIGANTISCH worden tijdens het happy hour. Dit is de plek om naartoe te gaan als je van RuPaul's Drag Race houdt, aangezien Trade regelmatig kijkfeesten organiseert, met soms koninginnen van de show!

Historische LGBTQ+-spots in Washington, DC 

Lambda stijgtLambda Rising was een beruchte Gayboekhandel in Washington, DC.

Zoals eerder vermeld, opende DC's eerste Gayboekwinkel in 1974 in Dupont Circle. Lambda Rising is opgericht door Deacon Maccubbin, die naar verluidt heeft bijgedragen aan de migratie van LGBTQ+-leden naar de wijk Northwest. De discrete winkel begon met slechts 250 Gaytitels en werd bekend om zijn brede selectie boeken, variërend van queer theorie en religie tot erotica, evenals dvd's, muziek-cd's en geschenken. Lambda Rising verwierf al snel bekendheid in de VS, vooral toen het in 1975 's werelds eerste Gay-georiënteerde tv-commercial lanceerde. In hetzelfde jaar organiseerde het de voorloper van wat we weten nu als Capital Pride - ja DE Capital Pride. Een paar beroemdheden hielden een boek vast signeersessies in de winkel, waaronder Andy Warhol in 1985. De winkel verhuisde een paar locaties gedurende zijn bestaan, totdat het helaas in 2010 werd gesloten.

Het Witte HuisHet Witte Huis trekt dagelijks duizenden bezoekers.

Een bezoek aan Washington, DC zou niet compleet zijn zonder een stop bij Het Witte Huis, Een van de meest iconische en beroemde bezienswaardigheden in Washington, DC en de VS. Het is niet alleen waar de president woont en werkt, is het ook een belangrijke historische LGBTQ+-site. Daar waren er in de jaren 80 en 90 verschillende marsen en protesten voor het Witte Huis die waren destijds ongelooflijk belangrijk in de LGBTQ+-beweging. Ongeveer 200,000 mensen joined de Tweede Nationale Mars op Washington voor Lesbische en Gayrechten (The Great March) op 11 oktober 1987, een van DC's beroemdste marsen in de geschiedenis. Het was ook de eerste landelijke berichtgeving van de AIDS Coalition to Unleash Power, en werd geleid door beroemdheden als Whoopi Goldberg. Een paar jaar later, op 25 april 1993, de Mars op Washington voor gelijke rechten en bevrijding van lesbiennes, Gayseksuelen en biseksuelen begon bij de White House en had een geschatte opkomst van een miljoen. Sprekers en artiesten op de rally na de mars waren Madonna, RuPaul, Ian McKellen en nog veel meer.

Nationale mars op Washington in 1987Ongeveer 200,000 mensen verzamelden zich vooraan van het Witte Huis in 1987.

Aan de andere kant van de Potomac rivier vind je het Pentagon. Het is het hoofdkwartier van het Amerikaanse ministerie van Defensie en de locatie van de allereerste Gayrechtendemonstratie op 31 juli 1965. Deelnemers waren onder meer de mede-oprichter van de Mattachine Vereniging van Washington, een van de eerste Gayrechtenorganisaties in de US. 

De Congressional Cemetery beweert 's werelds enige kerkhof te zijn met een LGBTQ+-afdeling en heeft een 'Gayhoek' voor LGBTQ+-rechtenactivisten. De begraafplaats ligt in de buurt van Capitol Hill en is de rustplaats voor veel congresleden die tijdens hun dienst zijn omgekomen, evenals voor andere regeringsfunctionarissen. Als je over de begraafplaats wandelt en de 'Gayhoek' bereikt, vind je grafstenen van veel belangrijke Gayrechtenactivisten, zoals Frank Kameny en Leonard Matlovich, een Gayseksuele Vietnam-veteraan die vanwege zijn seksuele geaardheid uit het leger werd ontslagen. Op zijn grafsteen vind je de aangrijpende woorden: "Toen ik in het leger zat, gaven ze me een medaille voor het doden van twee mannen en ontslag voor het liefhebben van één."

Een Gayseksuele Vietnam veteraan grafsteenDe grafsteen van Leonard Matlovich bevindt zich op de Congressional Cemetery in Washington, DC.

Het gedeelte is een inspirerende ontmoetingsplaats voor de levenden geworden, met het graf van Matlovich als een schrijnachtig middelpunt. Veel Gayparen zijn getrouwd voor het monument, er vinden yogasessies plaats in de kapel en er vinden af ​​en toe zelfs filmavonden plaats. Maar hoe je de doden ook eert, deze site blijft een belangrijke LGBTQ+-site in de Amerikaanse hoofdstad. 

Wat is een betere plek om over geschiedenis te leren dan in een museum? Gelukkig heeft Washington, DC er meer dan 100! Er is een interessante LGBTQ+-sectie in de brandoffer Herdenkingsmuseum over de vervolging van Gaymannen onder het naziregime. Een andere geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van LGBTQ+ is de National Museum of American Geschiedenis. Ze hebben fascinerende records en verzamelingen objecten om een ​​specifieke reden die later LGBTQ+-connecties bleken te hebben. 

Lees meer over Washington, DC op: Washington.org/LGBTQ.

Lees meer over Washington, DC op TravelGay! De essentiële LGBTQ+-reisgids voor Washington, DC en De beste TikToks van Washington DC: dingen om te doen in Washington.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Washington DC

Bekijk een selectie van tours in Washington DC van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Washington DC voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel