Space Needle

Dingen om te doen in Seattle

Seattle heeft een uitstekend nachtleven en een grote culturele scene

Seattle is een van de meest opwindende steden van Amerika en niet te vergeten een van de groenste steden. Het staat bekend als de Emerald City omdat het wordt omgeven door groene bossen. Er zijn meer dan 2,000 coffeeshops in Seattle, waaronder de allereerste Starbucks-winkel.

De muziekscene in Seattle leidde tot de opkomst van grunge, een geluid dat is ingekapseld door Nirvana. Seattle is ook de geboorteplaats van Jimi Hendricks. Het heeft tot op de dag van vandaag een levendige muziekscene. Het nachtleven is erg levendig. Seattle is erg gastvrij voor Gayreizigers. Het wordt beschouwd als een geweldige plek om te wonen en te werken. Het is ook een geweldige toeristische bestemming.

Pike Place Market

Pike Place Market

Pike Place Market dateert uit 1907 en is een geweldige bestemming voor fijnproevers. U vindt honderden handelaren die een breed scala aan seizoensproducten verkopen, waaronder zeldzame producten. Je ruikt vers gebakken goederen en vindt voldoende opties voor streetfood. Dicht bij de markt vind je ook de allereerste outlet van Starbucks.

Pike Place Market is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Het is een van de oudste boerenmarkten van de VS en een steunpilaar van de eetcultuur in Seattle.

Space Needle

Space Needle

De Space Needle is een fallisch iconisch en intrinsiek deel van Seattle. Het werd in 1962 voltooid als onderdeel van de Wereldtentoonstelling. Heel erg een product van het ruimtetijdperk, het heeft een SciFi-kwaliteit. Het is geïnspireerd op de Stuttgart-toren in Duitsland. U kunt de lift nemen naar het observatiedek en genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. U kunt ook eten en drinken in het restaurant. Het is toeristisch, maar het is leuk en de toegangsprijs waard.

Kunstmuseum van Seattle

Seattle heeft een goede kunstscene. Het is al lang populair bij artiesten en muzikanten. Het Seattle Art Museum (SAM) heeft meer dan 25,000 kunstwerken. De belangrijkste secties zijn Afrikaanse kunst, Amerikaanse kunst, islamitische kunst en kunst uit de oudheid. Het is kleiner dan veel van de gigantische musea die je in grotere steden vindt. In één reis doe je SAM recht. Er zijn het hele jaar door verschillende tentoonstellingen.

Muziek

De muziekscene van Seattle

Het Seattle-geluid van eind jaren 80 en begin jaren 90 werd zo invloedrijk. De grunge-scene was een fenomeen in de popcultuur dat Nirvana, de Smashing Pumpkins, Hole en vele andere bands koesterde. Het was het alt-rockgeluid dat de soundtrack vormde voor Gen X. De scène was misschien niet zo groot als het leek, maar het was niet minder invloedrijk. De Seattle-scene was ook niet exclusief voor Seattle. Grunge strekte zich uit tot ver buiten de stad, maar blijft tot op de dag van vandaag sterk geassocieerd met Seattle.

Er zijn verschillende muzieklocaties om te bezoeken in Seattle, waarvan The Showbox at The Market een van de meest invloedrijke is. Het opende in 1939 en is sindsdien een hoofdbestanddeel van de muziekscene in Seattle.

Gay Seattle

Ontdek de Gayscene van Seattle

Seattle heeft een uitstekend nachtleven. Er zijn verschillende Gaybars en Gayclubs om te verkennen. Madison Pub is een goede plek om je gay-avondje uit in Seattle te beginnen. Het is een relaxte bar in het Capitol Hill-gebied.

Er zijn niet veel lesbische bars meer in de VS. Seattle heeft er echter een. Wilde roos bevindt zich ook in het Capitol Hill-gebied en het is eigendom van en wordt beheerd door vrouwen. Een van de eigenzinnigere Gaybars in Seattle wordt genoemd Eenhoorn. Het is erg kleurrijk, meer dan een kleine camping en zeker een bezoek waard. Stel dat je de hele nacht wilt dansen Pony is een goede club om te proberen.

Museum van Popcultuur

Het Museum of Pop Culture, opgericht door Paul Allen, de medeoprichter van Microsoft, is een must voor alle fans van popcultuur en SciFi. Je ziet de hoed van Indiana Jones, de hand van Luke Skywalker, rekwisieten van Buffy, A Nightmare on Elm Street en nog veel meer. Het museum toonde ooit Prince 'jas van Purple Rain. De Amerikaanse popcultuur heeft de afgelopen eeuw wereldwijd meer invloed gehad dan enig ander cultureel onderdeel. Dit is een museum waar mensen die niet van musea houden, zullen genieten.

Langs de waterkant

De waterkant van Seattle is behoorlijk toeristisch. De repen zijn iets duurder. Dat gezegd hebbende, kunt u genieten van een drankje met een prachtig uitzicht en een cruise rond de baai maken vanaf Pier 55. De beroemde Pike Place Market ligt dicht bij de waterkant. De grootste aantrekkingskracht van de waterkant zijn de uitzichten die je krijgt op Elliot Bay en de omliggende bergen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Seattle

Bekijk een selectie van tours in Seattle van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Seattle voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel