Top tien attracties in Johor Bahru

Top tien attracties in Johor Bahru

Voor de meeste mensen is Johor Bahru de Maleisische hoofdstad van Johor. Het is via een verhoogde weg verbonden met Singapore en is een bestemming waar Singaporezen in het weekend en op feestdagen massaal naartoe gaan om te winkelen en te genieten.

Johor Bahru (ook bekend als JB) is berucht omdat het een vuile, chaotische grensstad is, en het heeft nog steeds meer misdaden in vergelijking met de meeste steden in Maleisië. Het is echter een oase van goedkope winkels, eten en benzine, dus er zijn nog steeds verrassend veel kosmopolitische hoekjes om te verkennen.

Chinees Erfgoedmuseum 

Gelegen aan Jalan Ibrahim is het Chinese Heritage Museum. Opgericht door de JB Tionghua Society (die bestaat uit de 5 grote Chinese groepen in JB, namelijk de Hokkiens, Teochews, Kantonees, Hakka en Hainanese), is het museum een ​​interessante plek om meer te weten te komen over de oorsprong van de Chinese gemeenschap, hun bijdragen aan JB, de geschiedenis van de Britse koloniale en de Japanse bezettingsperiode.

Johor Premium-outlets Uitlaat-JB1

De Johor Premium Outlets bevinden zich aan de rand van JB, vlakbij de luchthaven Kulai of Senai en zijn met de taxi in ongeveer een uur te bereiken.

Veel designermerken zoals Armani, Burberry, Coach, Nike, Guess, etc. bieden enorme kortingen. Een bezoek waard als je dingen van het afgelopen seizoen niet erg vindt.

 

Danga baai 

Dit recreatiepark is gelegen nabij Istana Bukit Serene. U kunt genieten van een boottocht, treintram, fietsen of wandelen langs de zee. Bovendien heeft dit openbare kustpark veel verschillende cafés, restaurants en straatstalletjes om je hongergevoel te stillen. Er is ook een avondmarkt waar u de Maleisische cultuur kunt ervaren. 

[klik hier voor hotels in Johor Bahru]

Istana-terrein 

Dompel jezelf onder in de grootsheid en kracht van de koninklijke familie bovenop Bukit Timbalan in het Sultan Ibrahim-gebouw. Het tonen van royalty's begint bij het Royal Abu Bakar Museum, gehuisvest in het Grand Palace met blauwe daken in de uitgestrekte gebouwen van de Istana-tuin. Langs Jalan Tun Dr Ismail ziet u Dataran Bandaraya, dat dienst doet als locatie voor openbare festiviteiten. In de buurt is het Sultan Abu Bakar Royal Mausoleum - de koninklijke begraafplaatsen. 

Stulang 

Met uitzicht op de noordelijke oevers van Singapore is Jalan Stulang Laut. Dit is het toevluchtsoord voor fijnproevers. De gastronomische fanfare begint langs een onsamenhangende aantal winkelpanden en verschillende coffeeshops en eindigt uiteindelijk bij de enorme Free Trade Zone, waar je belastingvrij kunt winkelen. 

Taman Sentosa en de omgeving 

Taman Century en Taman Sentosa zijn de stedelijke winkel- en uitgaansgelegenheden. Veel mensen komen hier voor het goedkope eten in het Taman Sentosa Hawker Centre, de onverslaanbare koopjes in Sentosa Shopping Complex, Pelangi Plaza, Pelangi Leisure Mall en Crowne Plaza of het goedkope entertainment in de karaokecentra en bars. 

[klik hier voor hotels in de buurt van Pelangi Leisure Mall]

Stepping-Stone naar andere delen van JB

JB ligt op minder dan twee uur rijden van verschillende traditionele Maleisische dorpjes en de ongerepte regenwouden in het Endau-Rompin National Park. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je ervoor kiezen om naar het vissersdorpje Mersing of naar de Kota Tinggi en Lombong Watervallen te rijden. 

Legoland-JB1LEGOLAND Maleisië 

Er zijn 6 LEGOLAND-parken in de wereld, en slechts één daarvan bevindt zich in Azië. LEGOLAND Malaysia, gevestigd in JB, biedt meer dan 40 attracties en shows.

Afgezien daarvan zijn de attracties gelokaliseerd waar Aziatische oriëntatiepunten zijn gebouwd met behulp van meer dan 30 miljoen Legoblokjes.

 

Jalan Tan Hiok Nee 

Er zijn veel eigenzinnige cafés en eetgelegenheden in Jalan Tan Hiok Nee. Het is de "Chinatown" van JB en ligt zeer dicht bij het Chinese Heritage Museum. In de weekenden is de weg afgesloten en worden langs de straat stalletjes opgezet met souvenirs en noviteiten. 

KSL City-winkelcentrum 

Als je houdt van goedkope hoesjes en accessoires voor mobiele telefoons of opzichtige mode, dan is KSL City Mall de plek voor jou. Telefoonhoezen en accessoires zoals schermbeschermers en kabels in alle soorten en maten kunnen al vanaf RM5 worden verkocht.

[klik hier voor hotels in de buurt van KSL City Mall]

Bevestiging van foto

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Johor Bahru

Bekijk een selectie van tours in Johor Bahru van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Johor Bahru voor uw reisHaal je gids

Meer Gay Johor Bahru

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel