Portland

Gay Portland · Stadsgids

Plan je een reis naar Portland? Onze gay stadsgids van Portland is de pagina voor jou.

Portland

Als een stad die sinds de jaren zestig houder is van vooruitstrevende waarden en tegencultuur; het is geen verrassing dat Portland, Oregon nu een stad is die bekend staat om zijn Gayscene, koffiehuizen en microbrouwerijen. 'The City of Roses' is gelegen in en omringd door vruchtbare gronden en verdient zijn bijnaam. Daarnaast geeft het vruchtbare land de stad snel toegang tot verse ingrediënten en daarom heeft Portland ook een reputatie opgebouwd als een gewilde culinaire stad.

Met het progressieve karakter en de tegencultuur van Portland zijn trots en passie voor de unieke stad onder de lokale bevolking gecultiveerd. Het initiatief, 'Keep Portland weird', is nu een levensmotto voor de inwoners van Portland; vindt zijn weg van bumpers van auto's naar etalages naar straatnaamborden. Met naakte fietstochten, zeepkistderbyraces en voodoo-donuts zo normaal als bomen, katten en honden, is het geen wonder dat de inwoners van Portland het onverwachte, het unieke en het vreemde omarmen.

Portland is verdeeld in 6 secties; Noord-Portland, Noordoost-Portland, Noordwest-Portland, Zuid-Portland, Zuidoost-Portland en Zuidwest-Portland. De Gay-enclave van Portland was ooit de Roze Driehoek van Southwest Stark Street, maar sinds de ineenstorting heeft Portland geen centraal gebied meer waar de LGBTQ+-bevolking het hunne kan noemen. Hoewel dit door de inwoners van Portland is omarmd, komen de meeste antwoorden 'heel Portland is Gay' of 'overal in Portland is een veilige ruimte'; en dit is volgens ons wat Portland tot een echt LGBTQ+-vriendelijke stad maakt.

Gayrechten in Portland

De wet van Portland houdt in dat LGBTQ+-mensen momenteel dezelfde verantwoordelijkheden en rechten hebben als niet-LBGTQ+-mensen. Seksuele handelingen van hetzelfde geslacht zijn legaal in Oregon en vanaf mei 2014 is het Gayhuwelijk legaal gemaakt. De discriminatie van een werknemer, huurder of klant op basis van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit is ook illegaal in de staat Oregon. 70% van de bevolking van Oregon stemde in 2019 ook voor antidiscriminatiewetten, waaruit blijkt dat de staat bereid is om tijdig wijzigingen aan te brengen.

De wet en het aantal inwoners van Oregon maken het tot een van de veiligste en meest ondersteunende staten voor LGBTQ+-mensen om in te wonen en te reizen. Hotels, bars en andere locaties zijn allemaal verplicht tot discriminatie en kunnen daarom geen vooroordelen of discriminatie opleggen aan hun klanten . Bovendien heeft Portland zelf een zeer accepterende en openlijk LGBTQ+ bevolking.

#reguliersdwarsstraat-amstel-kerkstraat

Gaybars in Portland

Zoals we hebben besproken, bevindt de Gayscene in Portland zich overal en is er geen enkele Gaywijk. Dit betekent dat Gaybars in Portland talrijk zijn, en waar je ook verblijft, je zult nooit ver weg zijn. Desondanks zijn er enkele bijzonder geconcentreerde plekken die geweldig zijn voor barhoppen en nachtelijke excursies.

Het centrum van Portland is duidelijk een meer geconcentreerd gebied voor bars en restaurants in het algemeen, dus er is natuurlijk een overvloed aan Gaybars. Onder hen zijn Schandalen, Silverado en Hert PDX, allemaal bars gericht op de LGBTQ+-gemeenschap met muziek, shows en een queer decor. Langlopende bar Schandalen heeft een vriendelijke omgeving met een groot terras en live entertainment en shows. Silverado is minder verlegen met thema-avonden voor beren, welpen, enz. Evenals go-go-dansers en soms topless barpersoneel. Hert PDX is voor uw meer avontuurlijke Gaytoerist, geadverteerd als een LGBT-gentleman's club, ze bieden een meer specifieke ervaring.

Verder weg in Noord-/Noordoost-Portland zijn de Gaybars iets meer verspreid. Desalniettemin zijn ze er en de meeste zijn verborgen juweeltjes; Lokale Lounge en Eagle Portland behoren tot de beste van deze ruwe diamanten. Lokale Lounge is een door de gemeenschap gerunde locatie en biedt een inclusieve sfeer, serveert eten, drinken en organiseert regelmatig een verscheidenheid aan spannende evenementen. Eagle Portland is meer gespecialiseerd en richt zich op beren, papa's en leerfans; het hosten van een reeks evenementen, waaronder avonden voor uniformen en ondergoed.

Gayhotels in Portland

Portland ligt in een van de meest LHBTQ+-vriendelijke staten van de Verenigde Staten en is ook de thuisbasis van veel Gay- en LHBTQ+-vriendelijke hotels. Onze topkeuzes zijn de Dossierhotel, Sentinel hotel en Jupiter Hotel. Al deze hotels liggen op korte afstand van het centrum van Portland en bieden gasten daarom de mogelijkheid om betrokken te raken bij en ondergedompeld te worden in de sfeer van de stad.

Het Dossierhotel is een 4-sterrenhotel in het centrum van Portland. Het Dossier beschikt over behulpzaam personeel, ruime badkamers en de mogelijkheid om ijs op uw kamer te laten bezorgen!

De Sentinel hotel is ook een 4-sterrenhotel en biedt verschillende eetgelegenheden ter plaatse, fitness-/wellnessarrangementen en personeel met veel kennis van de stad.

De Jupiter Hotel is een meer betaalbare driesterrenhoteloptie en biedt schone, goed uitgeruste kamers op slechts 3 minuten lopen van het centrum van Portland.

Portland

Voodoo Donuts

Portland staat bekend om zijn eigenzinnige winkels, evenementen en attracties, maar verreweg een van de meest beruchte zijn de unieke donutwinkels, met name Voodoo Donut.

Voodoo Donut werd opgericht door vrienden Kenneth "Cat Daddy" Pogson en Tres Shannon in 2000 nadat ze ontdekten dat er in het centrum van Portland zelfs maar één donutwinkel ontbrak. De winkel werd synoniem met bruiloften en concerten die plaatsvonden in/nabij/geassocieerd met Voodoo Donut. Dit alles, en de eenvoudige bedrijfsstrategie om heerlijke en unieke donuts te maken, zorgde ervoor dat Voodoo Donut al snel beroemd werd. De verkoper is nu met name verschenen op MTV, Good Morning America, The Tonight Show, Wheel of Fortune en in PlayBoy. In het verschroeide spoor achtergelaten door Voodoo Donut, werden veel meer donutwinkels geboren en nu is Portland de thuisbasis van genoeg donutverkopers om elke stad te vullen.

Dit legacy-verhaal betekent dat mensen die naar Portland reizen, gewoon Voodoo Donut en hun vele concurrenten moeten bezoeken om Portland echt te ervaren.

Op weg naar Portland

Portland International Airport is een goed uitgeruste en schone luchthaven, met veel restaurants en eetgelegenheden om uit te kiezen tijdens het wachten op de luchthaven. Vanaf de luchthaven zijn er shuttles, bussen, taxi's, stadsauto's en huurauto's beschikbaar om u naar uw hotel of naar het stadscentrum te brengen. Uitgebreide informatie is beschikbaar op de website van de luchthaven HIER

Het centrum van Portland en de directe omgeving zijn binnen 20-30 minuten vanaf Portland International Airport bereikbaar met een van de beschikbare reisopties, dus geen van die ondraaglijk lange en onvoorstelbaar dure taxiritten.

Rondreizen in Portland

Door Portland reizen is niet alleen gemakkelijk, maar ook kostenbesparend en aangenaam. De stad heeft een geweldige vervoersinfrastructuur die voornamelijk bestaat uit MAX lightrail, trams en busdiensten. Er zijn ook de opties die de meeste lokale bewoners nemen; fietsen, elektrische scooters en te voet. Als een stad die overal karakter heeft, is elektrische scooter of te voet een geweldige manier om te reizen terwijl je de stad ziet, zelfs voor toeristen.

Tram

Beginnend in 2001 met slechts één lijn over 2.4 mijl spoor, is de tram van Portland nu uitgebreid en opgebouwd over 20 jaar, met drie afzonderlijke lijnen over 16 mijl spoor. Tickets zijn $ 2 voor 2.5 uur en $ 5 voor de hele dag voor volwassenen, kaartjes die geldig zijn voor tram-, lightrail- en TriMet-busdiensten kunnen ook worden gekocht voor $ 2.50 voor 2.5 uur en $ 5 voor de hele dag. Alle tickets kunnen worden betaald via de aangemoedigde methode van contactloos of met gepast geld.

MAX Lightrail

Het kroonjuweel van het openbaar vervoernetwerk van Portland in de MAX lightrail. De lightrail heeft meer dan 90 stations verspreid over 60 kilometer spoor en verbindt de luchthaven, het centrum en de regio met elkaar. De MAX-lightrail bestaat uit 5 lijnen, blauw, groen, rood, geel en oranje, die van 4 uur tot voor middernacht rijden en met tussenpozen van 15 minuten op stations aankomen. De tarieven voor de lightrail weerspiegelen die van de tram met dezelfde optie om een ​​kaartje te kopen dat geldig is voor de tram, lightrail en busdiensten.

Bus

De busdienst van Portland bestrijkt de stad en de buitenwijken met frequente stops, lage tarieven, rolstoeltoegang op elke bus en fietsenrekken op de meeste bussen. De busdienst is een dienst voor de lokale bevolking, omdat het mensen helpt die regelmatig reizen en ook fietsers een hart onder de riem steekt, aangezien fietsen mogelijk het populairste vervoermiddel in de stad is. Busdiensten rijden overdag en opnieuw is de mogelijkheid om een ​​kaartje te kopen voor tram-, lightrail- en busdiensten beschikbaar.

Elektrische scooters

Een veel meer lokaal georiënteerd vervoermiddel is de elektrische scooter. De elektrische scooter is echter een geweldige manier om de stad beetje bij beetje en op een meer specifieke route te verkennen en alles te zien wat je wilt zien. De e-scooters hebben hun eigen set verkeersregels om de prettige transportervaring in Portland te behouden, evenals de verwachte regels die u kunt vinden een uitgebreide lijst HIER

 Fiets

De fiets is, zoals gezegd, mogelijk het meest populaire vervoermiddel in Portland, vooral voor de lokale bevolking. De stad heeft kilometerslange beschermde fietspaden, met het hele jaar door veel fietsactiviteiten en fietscultuurevenementen. Fietsen is een onderdeel van de identiteit van de stad geworden, met name bekend vanwege een van 's werelds langste naakte fietstochten en een maand lang fietsfestival.

Dingen om te doen in Portland

Portland is een eigenzinnige stad met veel geheel unieke dingen om te zien en te doen, ontdek Portland zelf en ga rechtstreeks naar deze enorm populaire plekken.

  • Voodoo Donut
  • De boekenstad van Powell
  • Bos
  • Portland Japanse tuin
  • Oregon Zoo
  • Kunstmuseum van Portland
  • Mill Ends Park ('s werelds kleinste park)

Veelgestelde vragen

Visa

Degenen die buiten de Verenigde Staten wonen, hebben een tijdelijk reisvisum nodig, en deze kunnen worden aangevraagd via de officiële website van de Amerikaanse ambassade of bij uw lokale Amerikaanse ambassade.

Wanneer te bezoeken

Het hoogseizoen van Portland is juni tot augustus, dit is wanneer de stad van rozen in volle bloei staat, evenals het constante warme weer dat toeristen aantrekt en de zomercultuur van Portland tot leven brengt. Dit betekent dat u ruimschoots maanden van tevoren moet boeken om redelijke kamer- en reistarieven te garanderen. Als alternatief betekent Portland, dat dicht bij Mount Hood ligt, dat het een geweldige plek is voor wintersportliefhebbers, en dat de winter een veel goedkopere tijd is om te bezoeken. Ongeacht de tijd van het jaar, Portland blijft eigenzinnig en vol karakter.

Geld

Er is een groot aantal geldautomaten in Portland, maar toeristen moeten er rekening mee houden dat in Oregon en de VS in het algemeen bij de meeste geldautomaten vaak kosten in rekening worden gebracht.

De algemeen aanvaarde en verwachte fooien in Portland, en het grootste deel van de VS, zijn 15-20% voor goede service.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel