Gay Sint-Petersburg

Gay stadsgids van Sint-Petersburg

Eerste keer in Sint-Petersburg? Dan is onze gay Sint-Petersburg stadsgids precies wat je nodig hebt.

Sint-Petersburg | Санкт-Петербург

De op een na grootste stad van Rusland. Sint-Petersburg is een federaal onderwerp van Rusland en de thuisbasis van ongeveer 5 miljoen mensen.

Sint-Petersburg, opgericht door tsaar Peter de Grote in 1703 om een ​​zeehaven te hebben voor de handel, werd gebouwd door dienstplichtige boeren en Zweedse krijgsgevangenen. Het was de zetel van de Russische regering tot de bolsjewistische revolutie in 1917. In 1924 werd het omgedoopt tot Leningrad en werd het belegerd door Duitse troepen in de Tweede Wereldoorlog.

Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 leed Sint-Petersburg onder een economische achteruitgang. Het wist zich te herpakken en is nu een belangrijk centrum van handel, ruimtevaarttechniek en de gas- en olie-industrie. Toeristen worden aangetrokken door de verbluffende architectuur, de geweldige cultuur en de luxe winkelmogelijkheden.

Gayrechten en de situatie in Rusland

Kijk voor informatie over Gayrechten en de situatie in Rusland op onze Gay Moscow City Guide-pagina.

Gayscene

Voor Russische begrippen is Sint-Petersburg een vrij liberale stad, maar ligt het ver achter op West-Europa. U zou geen problemen moeten hebben in grote hotelketens, maar wees voorzichtig met het tonen van genegenheid in het openbaar. Wees heel voorzichtig bij het gebruik van hookup-apps, want er zijn gevallen geweest van Gayfoben die de app gebruikten om Gay's te targeten.

De Gayscene in Sint-Petersburg is voornamelijk underground, met kenners die de beste feesten bezoeken. Er zijn enkele Gaybars en clubs, maar er is niet echt een bepaalde Gayscene.

 

Naar Sint-Petersburg reizen

Met het vliegtuig

Luchthaven Pulkovo (LED) ligt op 23 km van het stadscentrum en is de derde grootste luchthaven van Rusland. Het heeft goede verbindingen met bestemmingen in de voormalige Sovjet-Unie en is een knooppunt voor de luchtvaartmaatschappij Rossiya. Het biedt verbindingen met Europa, het Midden-Oosten, het Verre Oosten en Noord-Afrika.

Stadsbussen 39, 39Ex en minibus K39 rijden van de luchthaven naar het metrostation Moskovskaya van 5.30 - 1.30 uur. De reis naar het metrostation duurt 35 minuten en kost RUB40. Een metro van het metrostation naar het stadscentrum duurt 20 minuten, maar sluit om 12.20 uur, dus je moet een nachtbus nemen als je laat aankomt.

Taxi's kunnen bij aankomst worden aangevraagd bij de servicecabine, maar het is handig om uw lift van tevoren te bestellen. Neem geen taxi met een van de vele sjacheraars in de aankomsthal, want die zullen je afzetten. Een reis naar het centrum kost tussen RUB 1000-1500. Autohuur is beschikbaar op de luchthaven en de rit duurt 30 minuten zonder file.

Lappeenranta Airport (LPP), gelegen over de grens in Finland, is in commuteerbare afstand van Sint-Petersburg. Het is onwaarschijnlijk dat u hier aankomt, aangezien het voornamelijk vakantiebestemmingen in Europa en enkele steden aandoet. Sommige goedkope deals zijn mogelijk door op deze manier te reizen, maar visumaangelegenheden kunnen de toegang tot Rusland vanuit Finland bemoeilijken.

Met de trein

 

Sint-Petersburg heeft 5 grote treinstations. Station BaltiyskyStation FinlyandskyStation LadozhskyStation Moskovsky en Station Vitebsky. Ze zijn goed verbonden met bestemmingen in heel Rusland en bieden verschillende slaapdiensten aan naar locaties in Europa en de voormalige USSR.

Per boot

Sint-Petersburg is een populaire bestemming op Baltic Cruises. Op deze cruises heb je geen visum nodig om binnen te komen, maar je moet op alle punten bij de tour blijven. St Peter Line biedt een geregelde veerdienst naar Stockholm en Helsinki. Bij de veerhaven kun je een taxi nemen of een auto huren om de stad in te komen.

Gay Sint-Petersburg

Zich verplaatsen in Sint-Petersburg

Te voet

Door de enorme omvang van de stad is het alleen praktisch om binnen bepaalde wijken te lopen. Er moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen, vooral als u 's nachts wandelt of tijdens voetbalwedstrijden, maar voor het grootste deel komt het goed als u in het stadscentrum verblijft. IJs in de winter kan een probleem zijn en sneeuw die van winkelpuien valt, is hinderlijk.

Met de metro

Het metrosysteem van Sint-Petersburg is het op een na grootste van Rusland en is een bezienswaardigheid op zich vanwege de sierlijke haltes, waarvan er vele grote kroonluchters hebben die ze verlichten. De diensten zijn snel en regelmatig met een onderbreking van 30 seconden tussen de treinen tijdens de piektijd. De diensten lopen meestal van 5.45 uur tot middernacht, maar dit kan variëren.

Alle reizen kosten RUB 45, maar het is mogelijk om 10-kaartjespassen te kopen voor RUB 355 die binnen een week na aankoop moeten worden gebruikt. U kunt prepaidkaarten kopen (vergelijkbaar met Oyster Cards) of fiches in het tourniquet steken. Zendernamen staan ​​in het Latijnse alfabet, maar aankondigingen zijn in het Russisch.

Met de bus, trolleybus of tram

Bussen, trolleybussen en trams kunnen aanvoelen als een "authentieke" ervaring, aangezien ze vaak krap zijn en de achterstevengeleiders waarschijnlijk geen Engels spreken. Een enkele reis kost RUB 40 en biedt een uitgebreider vervoersmiddel dan de metro.

Met de taxi

Taxi's zijn duur en de stad heeft een probleem met niet-geregistreerde taxi's. Spreek een vast tarief af om te voorkomen dat u te veel betaalt. In het beste geval proberen ze je af te zetten, in het ergste geval kun je gedrogeerd en beroofd worden. Wees voorzichtig en handel zodra u zich achterdochtig voelt! Uber en andere taxi-apps zijn beschikbaar. Het is onwaarschijnlijk dat chauffeurs Engels spreken.

Dingen om te zien en te doen

Het Hermitage Museum en Paleis - dit kunstmuseum is immens en herbergt meer dan 3 miljoen kunstwerken (van Michelangelo tot Rubens). De wachtrijen zijn lang, maar door online te boeken en extra te betalen wordt het sneller om binnen te komen. Het kan ook de moeite waard zijn om een ​​gids te zoeken die u extra wijsheid kan geven en u rechtstreeks naar wat u wilt zien kan leiden.

Russisch museum - een uitstekende tegenhanger van The Hermitage omdat dit museum uitsluitend Russische kunst tentoonstelt in plaats van westerse kunst. Hier vind je fantastische kunstwerken van kunstenaars die onbekend zijn buiten Moeder Rusland.

Peter en Paul Fortress - terwijl het eiland zelf best leuk is om rond te lopen, is de kerk op dit versterkte eiland de belangrijkste attractie. Hier ligt de meerderheid van de Romanov-tsaren van Rusland begraven.

Kirov-museum - het voormalige huis van de burgemeester van Leningrad, Sergey Kirov, van 1927-1934. Hier kunt u een fascinerend inzicht krijgen in hoe het leven was in de vroege Sovjet-Unie.

Mariinsky-theater - een bezoek aan Rusland zou niet compleet zijn met ballet van wereldklasse in een van 's werelds mooiste speelruimtes.

Passazh - een verbluffende, high-end winkel waar de vrouwen van Oligarch tegen elkaar vechten om te besteden, uit te geven, uit te geven!

Tikhvin begraafplaats - een bedevaartsoord voor liefhebbers van de kunsten. Hier vind je onder meer de laatste rustplaats van de componist Tschaikovsky en de auteur Dostojevski.

Mikhailovskiy Theater - van buitenaf is de Mariinsky een indrukwekkendere speelruimte, maar de binnenkant van de Mikhailovskiy is net zo indrukwekkend. Hier kun je het beste van Russische (en internationale) opera en ballet vangen.

Wanneer bezoeken

Vanwege de breedtegraad van de stad ontvangt Sint-Petersburg in de zomer bijna 24 uur daglicht en in de winter omgekeerd. De zomers worden gekoeld door de Oostzee en zijn aangenaam. De winters zijn bitter en kunnen erg onaangenaam zijn. De meeste toeristen komen aan in mei of juni.

Het hele jaar door zijn er een verscheidenheid aan culturele evenementen en festivals die van belang zijn in Sint-Petersburg. De Dag van de Overwinning van 9 mei zit vol met militaire pracht en praal ter herdenking van de nazi-nederlaag in de Tweede Wereldoorlog. Het Scarlet Sails-zomerzonnewendefestival is erg populair. Oudejaarsavond is niet te missen (maar koud).

Visa

De meeste bezoekers hebben een visum nodig om Rusland binnen te komen. U kunt een nuttige lijst van visumvrijgestelde landen hier. Het verkrijgen van een visum is een vrij ingewikkeld proces. U kunt uw bezoek inclusief hotelovernachtingen het beste ruim van tevoren plannen.

Nadat u uw hotel heeft geboekt (via een online systeem), dient u contact op te nemen met het hotel om een ​​officiële uitnodiging voor uw verblijfsperiode te krijgen. U dient dit voor elk hotel dat u boekt te herhalen, dus u heeft officiële uitnodigingen voor uw gehele verblijfsperiode. Zodra u uw uitnodigingen heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden via een visumdienst of doe het hier online.

In Rusland moet u altijd ons paspoort bij u hebben, geen kopie. De kans is groot dat elke toerist wordt tegengehouden door een politieagent. Lukt het u niet om uw paspoort op verzoek te tonen, dan krijgt u een boete. Het is net zo belangrijk om een ​​kopie van uw documenten in uw hotel te bewaren voor het geval u uw originelen kwijtraakt

Het is ook een goed idee om het contactnummer van de ambassade van uw land in uw telefoon te bewaren.

Geld

De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Voor sommige artikelen kan in dollars of euro's worden geadverteerd, maar de eindafrekening is in de lokale valuta. U zult geen moeite hebben om geldautomaten of legitieme geldwisselaars te vinden in Sint-Petersburg.

Kaarten worden op veel plaatsen geaccepteerd, maar het kan de moeite waard zijn om uw bank op de hoogte te stellen van uw reisdata om complicaties te voorkomen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.