ochtend-aalmoes-geven-cermony-luang-prabang

Luang Prabang stadsgids

Bent u een reis aan het plannen naar Luang Prabang? Dan is onze Luang Prabang stadsgidspagina iets voor jou

 

ochtend-aalmoes-geven-cermony-luang-prabang

Luang Prabang

Luang Prabang, de provinciale hoofdstad van Noord-Laos, ligt aan de oever van de bovenloop van de Mekong rivier en wordt omgeven door prachtige met bossen bedekte kalksteenbergen.

De stad staat bekend om zijn unieke combinatie van prachtige tempels en historische Franse koloniale architectuur. Luang Prabang werd in 1995 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Gelukkig heeft dit het tempo van de ontwikkeling beperkt.

 

Gayscene

Luang Prabang heeft geen specifieke Gayscene. Vroeger was er een Gaybar genaamd "Blue Ice", maar deze was vele jaren geleden gesloten. Overal in de stad zijn etablissementen van Gay's te vinden en reizigers worden in hotels, restaurants en cafés op precies dezelfde manier onthaald als ieder ander.

De meest Gayvriendelijke wijk van Luang Pranbang bevindt zich achter Mount Phousi, om de hoek van Phousi Road en Chao Siphouphan, waar een aantal Gayvriendelijke bars, restaurants en clubs te vinden zijn

Als je contact wilt maken met een local, gebruik dan van tevoren een datingsite / -app. De laatste keer dat we het controleerden, waren er niet veel lokale jongens op Grindr.

 

Luang Prabang bereiken

Dagelijkse vluchten vanuit Bangkok met Bangkok Airways en Thai Air Asia. Lao Airlines exploiteert diensten naar Vientiane, Chiang Mai en Hanoi. Vietnam Airlines heeft dagelijkse vluchten vanuit Hanoi.

Er is een goed georganiseerde taxiservice op de luchthaven. Verwacht ongeveer $ 10US te betalen voor de meeste bestemmingen in de stad.

 

Luang Prabang verkennen

De meest populaire manier om de stad te verkennen is door te wandelen, fietsen of met de tuk-tuk. Verwacht ongeveer $ 10-15 per persoon in een tuk-tuk te betalen voor elke reis in de stad.

 

Waar te verblijven in Luang Prabang

De stad Luang Prabang heeft een groot aanbod aan hotels voor elk budget. We raden aan om in de oude binnenstad te blijven. Bekijk onze lijst met aanbevolen hotels in Luang Prabang voor Gayreizigers.

 

nationaal-paleis-van-wat-mai

Dingen om te zien en te doen

Fiets door de stad - De meeste hotels hebben fietsen die gasten kunnen lenen. Dit is de beste manier om de stad te verkennen.

Nationaal Museum - Het verrassend goede Nationale Museum is gevestigd in het voormalige koninklijke paleis van de koning van Luang Prabang. Gebouwd in een stijl geïnspireerd door zowel Franse als tempelarchitectuur en de thuisbasis van het 14e-eeuwse Boeddhabeeld 'Pha Bang' - waaraan Luang Prabang zijn naam ontleent.

Bekijk de zonsondergang vanaf Phou Si Stupa - Deze gouden stoepa, ook bekend als Wat That Chomsi, bevindt zich op de top van Phou Si, een kleine heuvel in het centrum van Luang Prabang die bebost is met frangipani en hibiscus. Prachtig uitzicht over de stad en een prachtige plek om de zonsondergang over de bergen in de verte te bekijken.

Nachtmarkt - Een ontspannen ervaring in vergelijking met die in grotere Aziatische steden. De belangrijkste Sisavangvong Road is elke avond om 5 uur gesloten en rijen kraampjes verkopen rechtopstaand lokaal textiel en Laotiaanse handwerk.

Ochtend aalmoes geven ceremonie - Sta vroeg op (6 uur) om getuige te zijn van de parade van 200 of meer monniken die door straten lopen met mensen die eten aanbieden en hun respect betuigen. Dit is een prachtige religieuze ceremonie die nog steeds een belangrijk aspect is van het leven in Laos.

Kuang Si en Tad Se watervallen - Dit zijn de grootste en meest dramatische watervallen in de regio. Gelegen op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad. Ook de thuisbasis van het Bear Rescue Center (diersoort met vier poten!).

Boottocht op de Mekong naar Tam Ting - Neem een ​​lange boot voor een reis van 2 uur 25 km stroomopwaarts naar de grotten van Tam Ting - een heiligdom gevuld met 2500 Boeddhabeelden.

 

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel