Gay Strasbourg · Stadsgids

Gay Strasbourg · Stadsgids

Eerste keer in Straatsburg? Dan is onze gay Strasbourg city guide-pagina iets voor jou.

Straatsburg | Strossburi

De hoofdstad en grootste stad in de regio Grand East. Straatsburg heeft iets minder dan 300,000 inwoners en is daarmee de 7e stad van Frankrijk. Door de nabijheid van de Duitse grens maakt het deel uit van een transnationale grootstedelijke regio van ongeveer 1 miljoen mensen.

Straatsburg maakte historisch deel uit van de Elzas en werd in 1281 een vrije stad na in opstand te komen tegen de heerschappij van de bisschoppen. Het werd een deel van Duitsland na de Frans-Pruisische oorlog, maar werd na de Eerste Wereldoorlog teruggegeven aan Frankrijk. Het werd bezet door nazi-Duitsland en leed onder zware geallieerde bombardementen.

Tegenwoordig staat Straatsburg bekend als de thuisbasis van het parlement van de Europese Unie, evenals van verschillende andere vooraanstaande Europese instellingen. Het is een centrum van onderwijs, cultuur en industrie. Het gehele historische stadscentrum, Grande Île, is uitgeroepen tot werelderfgoed en er zijn geweldige mogelijkheden om te winkelen, eten en drinken.

 

Gayrechten in Frankrijk

Voor informatie over Gayrechten in Frankrijk, kijk op onze Gay Paris City Guide-pagina.

 

Gayscene

De georganiseerde Gayscene is beperkt met een paar gay bars, een cruiseclub en sauna catering voor Gayseksuele klanten. Straatsburg heeft een levendige studentenscene, waardoor het nachtleven bruisend en gastvrij is, wat betekent dat u gegarandeerd een goede nacht zult hebben, waar u ook gaat.

Festigays, het jaarlijkse gay Pride-festival van Straatsburg, wordt in juni gehouden en bestaat al bijna twee decennia. Het omvat een pride-parade en een verscheidenheid aan feesten, optredens en activiteiten door de hele stad.

Getting naar Straatsburg

Met het vliegtuig

Strasbourg International Airport (SXB) ligt 10 km ten zuidwesten van de stad en is de 10e grootste luchthaven van Frankrijk. Het biedt een bescheiden collectie vluchten van en naar steden en vrijetijdsbestemmingen in Europa en Noord-Afrika.

De luchthaven is verbonden met het centraal station van Straatsburg met een trein die ongeveer 4 keer per uur vertrekt met een reistijd van 7 minuten. Tickets kunnen worden gekocht bij machines op het perron en een TER- en CTS-ticket kost € 4.30 waarmee u 90 minuten kunt reizen met het openbaar vervoer van Straatsburg.

Taxi's zijn buiten het terminalgebouw te vinden en kunnen van tevoren worden besteld. De prijzen kunnen duur zijn en wees niet verbaasd als uw reis rond de € 50, - kost. Autoverhuur is beschikbaar in het terminalgebouw. De reis met de auto duurt ongeveer een half uur.

Met de trein

Gare de Strasbourg is centraal gelegen en een opvallend gebouw, waarin oude en moderne bouwstijlen worden gecombineerd. Het wordt bediend door hogesnelheidstreinen van de TGV die snelle verbindingen bieden naar bestemmingen in Frankrijk, België, Duitsland en Luxemburg. U kunt vanaf hier verbinding maken met het grotere Europese spoorwegnet. Pas op voor zakkenrollers.

 

Zich verplaatsen in Straatsburg

Te voet

Het Grande Île, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is volledig autovrij en is een van de grootste voetgangerszones van Europa. Wandelen is de beste manier om van de bezienswaardigheden te genieten, aangezien de meeste bezienswaardigheden zich dicht bij elkaar bevinden.

Met het openbaar vervoer

Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS) exploiteert het geïntegreerde systeem van bussen en trams. Kaartjes kunnen worden gekocht bij Tabacs, automaten, toeristeninformatiecentra of transportkantoren. Losse tickets beginnen bij € 1.70, met retouren € 3.30, 24-uurs tickets € 4.80 of 10 losse tickets voor € 14. Vergeet niet uw tickets te valideren.

Het belangrijkste tramknooppunt is Homme de Fer met diensten die vanaf hier rijden tot half na middernacht. Bussen rijden tot ongeveer 11 uur, maar op vrijdag en zaterdag zijn er nachtbussen die stoppen bij hotspots in het nachtleven.

Met de fiets

Straatsburg is een vlakke stad, wat ertoe heeft geleid dat de stad fietsen omarmt als een manier om zich te verplaatsen. Fietsverhuur is overal in de stad te vinden en er zijn goed bewegwijzerde fietsroutes.

Met de taxi

Taxi's zijn onpraktisch om in en uit de Grande Île te komen omdat het gebied voetgangersgebied is, maar u vindt taxistandplaatsen op andere belangrijke locaties in de stad. Taxi's zijn duur in Straatsburg, dus het kan alleen de moeite waard zijn om een ​​taxi te nemen als je met een grotere groep bent. Uber is actief in Straatsburg.

 

Waar te verblijven in Straatsburg?

Voor een lijst met aanbevolen hotels in Straatsburg, kijk op onze aanbevolen hotels in Straatsburg pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Grande le - dit hele eiland was het eerste stadscentrum dat in 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd geplaatst en is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Het middelpunt is Place Kléber, gemarkeerd door een standbeeld van de generaal die het plein zijn naam geeft, waar veel luxe boetieks en de kerstmarkt te vinden zijn.

Kathedraal van Straatsburg - Beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur ter wereld. De kathedraal van Straatsburg is de hoogste van Frankrijk en de 6e hoogste ter wereld. Er is hier veel te zien, waaronder de astronomische klok.

Rohan Palace - in dit grootse gebouw vindt u het Museum voor Schone Kunsten, het Archeologisch Museum en het Museum voor Decoratieve Kunsten. Houd er rekening mee dat u voor elk museum afzonderlijk kaartjes moet kopen.

De opera - neem deel aan een optreden in dit aantrekkelijke neoklassieke operahuis waar de internationaal geprezen L'Opéra National du Rhin is gevestigd.

serre - een aantrekkelijk park. Perfect om een ​​zonnige middag door te brengen met een picknick of een wandeling.

Marche aux Puces - deze markt, die op zaterdag en woensdag wordt gehouden, is een schatkamer voor antiek en eigenzinnige snuisterijen om uw verblijf in Straatsburg te herdenken.

 

Wanneer bezoeken

De zomers in Straatsburg zijn meestal warm en zonnig, terwijl de winters koel en bewolkt zijn. Regen komt het hele jaar door veel voor en er vallen een paar dagen sneeuw per jaar. Straatsburg wordt druk in de zomer en rond Kerstmis, maar als het EU-parlement vergadert, kan het moeilijk zijn om een ​​plek te vinden om te overnachten.

Het hele jaar door worden er in Straatsburg verschillende evenementen en festivals gehouden. De kerstmarkten zijn enorm populair en trekken bezoekers van over de grens in Duitsland. Het twee weken durende Internationale Festival van Straatsburg heeft in juni live optredens van jazz, klassieke en wereldmuziek door de hele stad.

 

Visa

Frankrijk valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Frankrijk is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. U kunt om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.