Gay York · Stadsgids

Gay York · Stadsgids

Eerste keer in York? Dan is onze gay York city guide-pagina iets voor jou.

York Minster

 

York

Een charmante middeleeuwse stad die zijn naam dankt aan het grootste historische graafschap van Engeland (Yorkshire). York is de thuisbasis van ongeveer 150,000 mensen met veel charmante dorpjes eromheen.

York werd gesticht in de Romeinse tijd en werd veroverd door Vikingen die de naam Jorvik kregen. De Middeleeuwen zagen de verovering door de Normandiërs, een boerenopstand en een berucht bloedbad onder de Joodse gemeenschap.

Met de komst van de spoorwegproductie werd York de welvarende regionale stad die we vandaag zien. Bezoekers hebben keuze te over met coole bars aan de rivier, moderne cultuur, geweldige winkelmogelijkheden en voortreffelijk lekker eten.

 

Gayscene

In vergelijking met andere steden is er niet veel Gayscene in York. Laat dat je niet afschrikken, want elk jaar komen er veel Gaytoeristen naar de stad en ervaren ze de warme gastvrijheid van Yorkshire.

In juni is er ook een bescheiden gay Pride-festival.

 

Naar York reizen

Met de trein

York is per spoor verbonden met bestemmingen in het noorden en het VK. Het hoofdstation is gelegen aan de East Coast Main Line, die verbindingen biedt van Londen tot Edinburgh. De beste deals voor treinreizen zijn ruim van tevoren gevonden.

Met het vliegtuig

York heeft geen eigen luchthaven, hoewel de luchthaven Leeds Bradford op ongeveer een uur rijden ligt. U kunt een rechtstreekse taxi nemen vanaf Leeds Bradford, hoewel dit duur kan zijn. Om geld te besparen, neemt u de bus naar Leeds en neemt u een lokale trein naar York.

York heeft ook een directe treinverbinding per uur naar Manchester Airport, de belangrijkste luchthaven van het noorden. De reistijden bedragen ongeveer 2 uur, maar nogmaals, het is raadzaam om ruim van tevoren te reserveren.

Op de weg

York wordt bediend door snelwegen, mocht u ervoor kiezen om hierheen te rijden, met een park and ride-regeling buiten de stad als u voor een dag komt. York wordt ook bediend door National Express en Megabus busdiensten. Hoewel de kosten waarschijnlijk goedkoop zijn, kunnen de reistijden lang zijn.

 

York verkennen

Te voet

Realistisch gezien is dit de belangrijkste manier om door York te reizen. Grote delen van de stad zijn autovrij en het stadscentrum is compact. En hoe ga je anders de prachtige middeleeuwse architectuur om je heen echt waarderen?

Met het openbaar vervoer

Alleen als je dorpen en steden verder weg wilt verkennen, heb je het openbaar vervoer nodig. Vanaf het busstation van York kunt u goedkope bussen nemen naar Whitby en Scarborough aan de kust naar James Herriot Country in Noord-Yorkshire.

Abdij van Whitby

 

Waar te verblijven in York

In en rond het stadscentrum is er een ruim aanbod aan accommodaties. Onze Gay York Hotels pagina belicht enkele van de best beoordeelde en populairste hotels in de stad.

 

Dingen om te zien en te doen

York is een van de meest bezochte steden in het VK en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Verdwaal in de kronkelende geplaveide straatjes of stop bij de rivieroever van York voor een ontspannend drankje in de avond (of 3).

York Minster - een verbluffend voorbeeld van gotische religieuze architectuur. Bezoekers komen massaal naar het Great East Window, het grootste voorbeeld van middeleeuws glas-in-lood ter wereld. Wees bereid om een ​​(verplichte) donatie te betalen.

Jorvik Viking Centre - reis terug in de tijd naar het tijdperk van de Vikingen! Het Jorvik-centrum is gewijd aan de tijd van de Vikingbezetting en neemt je mee op een rit door de nagemaakte bezienswaardigheden (en geuren) van Jorvik van vroeger.

York Castle/Cliffords Tower - de locatie van een berucht middeleeuws bloedbad, Clifford's Tower is een imposante herinnering aan de middeleeuwse geschiedenis van York. Het kasteelterrein is in gebruik geweest als gevangenis en in het kasteelmuseum kom je er meer over te weten.

Nationaal spoorwegmuseum - een voor de treinspotters. Het National Railway Museum heeft voorbeelden van enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de spoorweggeschiedenis die voor iedereen te zien zijn.

The Shambles - een eigenzinnige middeleeuwse straat met vakwerkhuizen. Hier vindt u een brede selectie van onafhankelijke winkels die een verscheidenheid aan eigenzinnige souvenirs verkopen.

Betty's theesalons - een instelling in Yorkshire met vestigingen in de hele regio. Betty's biedt een van de beste cream tea in York (met bijpassende prijzen). Wees bereid om in de rij te staan ​​voor de deur, want de reserveringen zijn beperkt.

Spookwandelingen - een populaire en alternatieve manier om de geschiedenis van York te leren kennen. Spookwandelingen zijn buitengewoon populair rond Halloween, dus reserveer van tevoren en doe van tevoren onderzoek (ze zijn van wisselende kwaliteit).

Whitby - slechts een korte rit buiten York ligt deze pittoreske badplaats. Volgens Dracula van Bram Stoker was Whitby de plek waar graaf Dracula in Groot-Brittannië landde, wat enigszins verklaart waarom het Whitby Goth Weekend hier twee keer per jaar wordt gehouden.

 

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel