Gay Corfu · Eilandgids

Gay Corfu · Eilandgids

Eerste bezoek aan het eiland Corfu? Dan kan onze gay Corfu-eilandgids je op weg helpen.

Korfoe | Kerkyra

De op een na grootste van de Ionische eilanden. Corfu is het hart van een gemeente die bestaat uit verschillende eilanden met ongeveer 100,000 inwoners. De grootste stad, Corfu-stad, heeft ongeveer 30,000 inwoners.

Zoals de meeste plaatsen in Griekenland, gaat de geschiedenis van Corfu terug tot de klassieke oudheid, met het koninkrijk Korkyra als een van de grote zeemachten van de 5e v.Chr. Sindsdien is het eiland bezet door de Venetianen en de Britten en claimt het de enige plek in Griekenland te zijn waar cricket populair is.

Tegenwoordig staat Corfu bekend als een toeristische bestemming met veel bezoekers uit Noord-Europa die met pakketreizen naar het eiland komen. Weg van de stranden en zwembaden, biedt Corfu prachtige architectuur, spectaculaire landschappen, heerlijk eten en een warm welkom.

Gayrechten in Griekenland

Kijk voor informatie over Gayrechten in Griekenland op onze Gay Athens City Guide-pagina.

Gayscene op Corfu

In vergelijking met Athene of Mykonos is de georganiseerde Gayscene op Corfu beperkt. Dit weerhoudt Gay-bezoekers er niet van om naar het eiland te komen en velen keren jaar na jaar terug vanwege het warme welkom dat ze ontvangen. Er is er een populair Gay bar in de stad Chora, maar bars en clubs in de toeristische resorts zijn net zo gastvrij.

Sommige stranden dienen als vaarlocaties. Het strand van Mirtiotissa, ten westen van Corfu-stad, en het noorden van het strand van Issos zijn dé plekken om actie te ondernemen. Wees echter voorzichtig en wees voorzichtig, aangezien het publiek deze stranden ook vaak bezoekt. Op het strand van Halikounas aan de zuidkant tussen het meer en het strand veel Gayseksuele nudisten en ook Gayseksuele singles en stellen. Achter het strand zijn duinen, zeer privé en als er wind is, is het erg leuk om binnen te zijn - ook wat cruisen en actie. U kunt met de auto helemaal naar het zuiden rijden over een onverharde weg.

Corfu bereiken

Met het vliegtuig

Internationale luchthaven Corfu, "Ioannis Kapodistrias" (CFU) is de belangrijkste toegangspoort tot het eiland en ligt 2 km ten zuiden van Corfu-stad. De meeste diensten zijn seizoenscharter- en budgetvluchten in de zomer, maar de lijndiensten naar de belangrijkste bestemmingen in Griekenland rijden het hele jaar door.

Buslijn 15 brengt je voor € 1.20 naar Corfu-stad en is te koop bij de chauffeur. Vanaf het San Rocco-plein kunt u bussen nemen naar alle grote toeristische steden en resorts.

Veel van de grotere hotels bieden gratis pendeldiensten van en naar de luchthaven. Er zijn andere particuliere shuttlebedrijven beschikbaar. Er zijn taxi's beschikbaar vanaf de terminal met ritten naar Corfu-stad die ongeveer € 10 kosten (meer met grote hoeveelheden bagage), maar dat zullen natuurlijk meer zijn als u verder reist.

Autohuur van de meeste grote bedrijven is beschikbaar op de luchthaven en wordt aanbevolen als u van plan bent zelfstandig te reizen. Het is het beste om de huur van tevoren te regelen en een vertegenwoordiger zal u op de luchthaven ontmoeten en u naar het voertuig brengen en de juiste papieren doornemen enz.

Per boot

Directe veerverbindingen verbinden het eiland met bestemmingen in Italië, de Albanese Rivièra en Griekenland. Veel mediterrane cruises stoppen ook in de nieuwe haven in Corfu-stad. Vanaf hier kunt u een bus nemen naar het stadscentrum, waar u verbinding kunt maken met andere bestemmingen. Naast de parkeerplaats is een taxistandplaats.

Zich verplaatsen op Corfu

Met de auto

Het is de moeite waard om een ​​auto te huren als u van plan bent de vele afgelegen stranden van Corfu te bezoeken. U moet ouder zijn dan 18 jaar om te mogen rijden en veiligheidsgordels zijn verplicht. Als u geen EU-rijbewijs heeft, moet u een internationaal rijbewijs aanvragen. De alcohollimiet in het bloed is 0.5 en willekeurige ademanalysetests zijn niet ongehoord.

Corfu heeft veel kronkelende, bergachtige wegen die even wennen zijn. U zult misschien ook verbaasd zijn over wat een flagrante minachting van de verkeersregels door de lokale bevolking lijkt te zijn. Het loont zeker de moeite om assertiever te zijn dan thuis. Er zijn maar weinig benzinestations, dus reserveer voor elke reis benzine!

Met het openbaar vervoer

Er zijn twee soorten bussen die u op Corfu kunt nemen. De blauwe bussen rijden naar Corfu-stad en zijn geconcentreerd op het San Rocco-plein. Groene bussen vertrekken in de buurt van de nieuwe haven en rijden naar dorpen en resorts over het hele eiland.

Kaartjes kunnen worden gekocht bij automaten bij de haltes of bij de chauffeur, hoewel ze duurder zijn bij de chauffeur. De buslijnen rijden met verschillende regelmaat, dus zorg ervoor dat u de dienstregelingen controleert wanneer u een reis plant.

Met de taxi

Er zijn veel taxistandplaatsen in Corfu-stad, maar het kan moeilijker zijn om er een tegen te komen in rustigere resorts. Restaurants en hotelpersoneel kunnen u graag een taxi bestellen bij een gerenommeerd bedrijf. Als dat niet lukt, is Radio Taxis een betrouwbaar bedrijf waarmee u afhaling kunt regelen.

Waar te verblijven in Corfu

Voor een lijst met aanbevolen hotels in Corfu, kijk op onze lijst met aanbevolen hotels in Corfu.

Dingen om te zien en te doen in Corfu

  • Het oude fort - de kroon op Corfu-stad. Dit Venetiaanse fort biedt een fantastisch uitzicht op de oude stad en de Albanese Rivièra.
  • nimfen - een groot dorp beroemd om zijn watervallen. Volgens de legende baden hier de nimfen uit de oude mythologie!
  • Achilleon - een indrukwekkend zomerpaleis gebouwd door keizerin van Oostenrijk Elisabeth van Beieren. De constructie is geïnspireerd op de legende van Achilles.
  • Theotoki Nikiforou-straat - De belangrijkste winkelstraat van Corfu. Hier vindt u onder andere lederwaren, artikelen gemaakt van olijfhout en keramiek.
  • De Corfu-route - geloof het of niet, Corfu is eigenlijk beroemd om zijn wandeltochten. Hoewel je misschien niet alle 222 km van de Corfu Trail wilt doen, kun je de wandeling op je gemak opsplitsen in meer beheersbare stukken en genieten van het landschap zoals je wilt.
  • Oud Perithia - Het oudste dorp van Corfu. Hier kun je een idee krijgen van hoe het leven op Corfu was in de Venetiaanse tijd terwijl je de kronkelende straatjes en 8 kerken verkent.
  • Golfclub Corfu - Corfu beschikt over een opvallend mooie golfbaan ontworpen door de Zwitserse architect Donald Harridine. Het strand ligt op slechts 900 meter afstand als u zin ​​heeft om te ontspannen na een wedstrijd.
  • Benitses - dit voormalige vissersdorp is een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken op het eiland. Het heeft nog steeds zijn traditionele karakter behouden, maar biedt ook vele bars en restaurants om te ontspannen en een geweldig strand.

Wanneer Corfu bezoeken

Corfu heeft prachtig, zonovergoten zomerweer, wat verklaart waarom het eiland in de zomermaanden wemelt van de toeristen. Omdat de meeste vluchten hier seizoensgebonden zijn, zult u het moeilijk vinden om daadwerkelijk naar het eiland te gaan, tenzij u overstapt in Athene. De winters zijn mild in vergelijking met Noord-Europa, maar zijn nat.

Op het eiland worden verschillende festivals en evenementen gehouden. Pasen wordt door de Grieken uiterst serieus genomen en Corfu is geen uitzondering - de filharmonische verenigingen van het eiland leiden een zeer populaire processie. In februari en maart vindt ook het carnaval van het eiland plaats, een kater uit de tijd van de Venetiaanse overheersing.

Visa

Griekenland is lid van de Europese Unie en als zodanig vallen de visumvereisten in lijn met wat u van de meeste andere EU-landen mag verwachten. Het maakt ook deel uit van het Schengenakkoord. Neem voor vragen contact op met het Griekse Ministerie van Buitenlandse Zaken voordat u op reis gaat.

Geld

Griekenland maakt deel uit van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar in Corfu-stad en grotere resorts, hoewel velen een vergoeding vragen als u een buitenlandse kaart gebruikt. Creditcards en betaalpassen worden algemeen geaccepteerd. Wisselautomaten zijn gemakkelijk te vinden in Corfu-stad. Wisselkoersen zijn niet bijzonder concurrerend.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.