Gay Atlanta

Een Gaygids voor Atlanta

De ultieme gids voor de Gayhoofdstad van Georgië

Atlanta, de hoofdstad van Georgia en de thuisbasis van meer dan 6 miljoen mensen, is een levendige en uitgestrekte metropool met een unieke geschiedenis en cultuur. De stad scoort hoog op de wereldranglijst voor ontwikkeling en innovatie en is een even opwindende bestemming voor toerisme.

Atlanta beleefde een culturele en artistieke renaissance in de jaren 2010 en als gevolg daarvan hebben de artistieke en creatieve gemeenschappen in de stad veel van de gebieden teruggewonnen die voorheen verwaarloosd en vergeten waren. De stad bruist van de gelegenheid om zowel haar onrustige geschiedenis als veelbelovende toekomst te ontdekken.

Atlanta heeft de op twee na grootste LGBT + -populatie in de VS en heeft een bloeiende en levendige Gaywijk die over het algemeen geconcentreerd is rond de binnenstad van de stad. De Gayscene in de stad is divers en eclectisch en weerspiegelt de groeiende acceptatie van LGBT + -mensen in Atlanta.

Gay Atlanta

Gaybars en clubs in Atlanta

De titel als de queerhoofdstad van het zuiden is niet gemakkelijk te verdienen, maar de selectie van Gayclubs en -bars in Atlanta maakt dat deze stad deze claim echt verdient. De Gayclubscene in Atlanta staat bekend als pretentieloos en geeft prioriteit aan plezier hebben boven al het andere.

Gelegen in het hart van de Gay-binnenstad van Atlanta, Blake is in The Park levert al dertig jaar clubbelevenissen van hoge kwaliteit. De dansbar biedt onderdak aan wereldberoemde dj's, live dansers en optredens van legendarische drag queens, waardoor het een van de meest populaire clubs is voor de Gaypopulatie van Atlanta. De locatie is opgesplitst in drie verschillende secties, elk met hun eigen unieke muziekgenre en sfeer, wat betekent dat er iets is voor elke Gayreiziger.

Voor een meer rustige maar toch plezierige locatie, zouden Gayseksuele reizigers moeten overwegen om te bezoeken WOEFS, de enige Gaysportbar van de stad en een populaire ontmoetingsplaats onder de beren van Atlanta. De bar beschikt over 27 tv's waarop gasten hun favoriete sport kunnen bekijken en biedt reizigers een unieke ervaring om Amerikaanse sporten op te snuiven in een typische ruige sportbar.

Tripp's bar combineert de kleinschalige, lokale stijl van de bar die zo unaniem is met het Amerikaanse Zuiden met de levendige en eclectische Gayscene die steeds groter wordt in Atlanta om een ​​ruimte te creëren die ontspannen, eenvoudig en betaalbaar is. Er zijn een aantal wekelijkse evenementen die plaatsvinden bij Tripp's, waaronder bingo, karaoke en livemuziek.

Gay Atlanta

Gayhotels in Atlanta

Ondanks dat Atlanta in het sociaal conservatieve zuiden ligt, is het een over het algemeen liberale stad en kunnen Gayreizigers tijdens hun verblijf met hetzelfde respect, waardigheid en vriendelijkheid worden behandeld als elke andere reiziger. De beste hotels voor Gayseksuele reizigers bevinden zich in de binnenstad van de stad, waar gasten zich op korte loopafstand van de beste Gaybars en clubs van Atlanta bevinden.

Het W Atlanta is een comfortabel en uitgebreid Gayvriendelijk hotel in de binnenstad van de stad en biedt gasten op slechts enkele minuten afstand van het beste gay-uitgaansleven en de queercultuur. Het hotel beschikt over uitstekende voorzieningen, waaronder baden in spa-stijl op de kamer, een 24-uurs bar en een eigen steakrestaurant.

Het biedt kamers en suites die zijn ontworpen met moderne elegantie en een overvloed aan faciliteiten Renaissance-centrum van Atlanta Het hotel is de perfecte uitvalsbasis van waaruit Gayreizigers de lokale Gayscene en het grotere Atlanta kunnen verkennen. Het hotel beschikt over een spectaculaire bar en restaurant op het dak, waar seizoensgebonden en hoogwaardige eet- en drinkgelegenheden worden geserveerd.

De Loews Atlanta biedt een luxe optie voor reizigers die Midtown willen verkennen en zich willen onderdompelen in het unieke centrum van het Gay-nachtleven en de cultuur van de stad. Dankzij de modernste vormgeving en technologie kunnen gasten er zeker van zijn dat hun verblijf comfortabel en gemakkelijk zal zijn. The Loews Atlanta staat bekend om zijn vriendelijke en behulpzame personeel, de nabijheid van lokale Gayclubs en comfortabele bedden.

Gay Atlanta

Martin Luther King, Jr. Nationaal Historisch Park

Even somber en inspirerend, het Martin Luther King, Jr. National Historic Park bewaart de nagedachtenis van de revolutionaire burgerrechtenleider. Bezoekers kunnen het geboortehuis van Martin Luther King Jr bezoeken en de zorgvuldig bewaarde kamers verkennen die hij ooit zijn thuis noemde. Gasten kunnen ook de boulevard oversteken en hun respect betuigen bij de crypte waar de iconische activist nu rust.

Talrijke gedenktekens en tentoonstellingen gewijd aan de burgerrechtenbeweging in het algemeen kunnen ook op de site worden ontdekt, waaronder een permanente tentoonstelling voor de vrouw van King en de volleerde operazangeres Coretta Scott King.

Atlanta

Hoog kunstmuseum

Het High Museum of Art is de toonaangevende instelling voor het verzamelen van kunstwerken in het zuidoosten met meer dan 15,000 werken in de permanente collectie. Het museum kan bogen op een indrukwekkende kunstbundel die de onrustige geschiedenis van het Zuiden door de negentiende en twintigste eeuw volgt. The High is toegewijd aan het presenteren en ondersteunen van lokale kunstenaars en biedt regelmatig tentoonstellingen van minder bekende en opkomende artiesten.

Tentoonstellingen in het museum variëren qua inhoud, maar onder de permanente installaties bevindt zich een verzameling geschreven werken van James Baldwin, een leidende figuur in de American Civil Rights Movement en Gay Liberation Movement. Baldwins werk staat bekend om zijn intersectionele analyse van ras, mannelijkheid en seksualiteit in het gesegregeerde Amerika.

Wiel

Gayrechten in Atlanta

De staat Georgia legaliseerde het Gayhuwelijk in 2015 en tegenwoordig genieten inwoners van Atlanta dezelfde wettelijke bescherming als hun heteroseksuele leeftijdsgenoten en vrienden. In 2021 is wetgeving ingevoerd die seksuele geaardheid specifiek erkent als motivatie voor haatmisdrijven.

Atlanta is een baken van respect en gelijkheid voor LGBT + -ers in het Amerikaanse Zuiden en de liberale houding van de stad betekent dat Gayreizigers kunnen verwachten dat ze tijdens hun bezoek met waardigheid en vriendelijkheid worden behandeld. De stad organiseert elk jaar in oktober een van de grootste pride-evenementen van het land, in het weekend dat het dichtst bij de National Coming Out Day ligt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Atlanta

Bekijk een selectie van tours in Atlanta van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Atlanta voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel