Barcelona

Een Gaygids voor Eixample

Een gids voor het Gayseksuele Barcelona's culturele en uitgaanscentrum

De met bomen omzoomde straten en modernistische architectuur van Eixample zien eruit als elk ander deel van Barcelona. Eixample is echter in feite de meest prominente en geconcentreerde Gaywijk van de Catalaanse stad. Eixample is niet alleen het hart van de Gaycultuur in Barcelona, ​​maar ook een centrum van winkels, uitgaansgelegenheden en het nachtleven, dat elk jaar talloze Gayreizigers van over de hele wereld trekt.

In de zomermaanden zijn de straten van Eixample levendig en bruisend van mensen die uit de cafés en bars stromen die er omheen staan. Het gebied herbergt nu het grootste deel van het nachtleven van de stad, met veel van De beste Gaybars van Barcelona en De beste Gayclubs van Barcelona allemaal op loopafstand van elkaar.

Eixample ontwikkelde zich aan het einde van de 19e eeuw in lijn met het toen in Spanje populaire idee van radicale verstedelijking. Met invloeden van Gaudi en verschillende Franse en Spaanse architecten uit die tijd, heeft Eixample enkele van de beste voorbeelden van de modernistische en gotische bouwstijlen die de esthetiek van Barcelona belichamen.

Gay voorbeeld

Gayhotels in Eixample

Acevi Villaroel is een populaire keuze voor veel Gayreizigers vanwege de centrale ligging in Eixample, maar het is niet alleen de ligging van dit hotel dat het zo gewild maakt. Acevi Villaroel beschikt ook over elegante en klassiek ingerichte kamers die gasten toegang geven tot de overvloedige aangeboden faciliteiten, waaronder het wellnesscentrum, het zwembad op het dak en het gratis ontbijtbuffet.

De stijlvolle H10 Casanova Hotel is een van Barcelona's meest gunstig gelegen accommodaties voor Gayseksuele reizigers die graag het stadscentrum en de regio Eixample willen verkennen. Dit voordelige hotel is ingericht in een moderne stijl die gasten een comfortabele en handige stijl garandeert in het hart van Eixample. Het H10 Casanova is gevestigd in een prachtig gerenoveerd 18e-eeuws gebouw dat nu beschikt over een dakterras en een zwembad.

Voor gasten die op zoek zijn naar de ultieme luxe-ervaring in de buurt van de Gaywijk van Barcelona, ​​is de Alma Barcelona is een perfecte keuze. Het prachtige 20e-eeuwse gebouw is volledig gerenoveerd om een ​​naadloze combinatie van klassiek en eigentijds design te weerspiegelen. De Alma is een oase van rust, mede door de grote en rustige binnentuin, een origineel kenmerk van het pand. Er is een scala aan kamers en suites beschikbaar, die allemaal zijn ingericht volgens normen van wereldklasse.

Gay Eixample

Gaybars in Eixample

Eixample is de thuisbasis van de meest populaire Gaybars en -clubs in Barcelona en de diverse mix van locaties in het gebied betekent dat er een nachtleven is dat perfect is voor elke Gayreiziger. De meeste gay-gelegenheden in de omgeving liggen op loopafstand van elkaar en bezoekers kunnen voornamelijk in Eixample verblijven terwijl ze nog steeds genieten van een overvloed aan kansen.

NachtBarcelona is een levendige en drukke Gaycruisebar in het hart van de wijk Eixample. Met schermen waarop stomende video's worden afgespeeld en barpersoneel zonder shirt is NightBarcelona de ideale locatie voor Gayreizigers die op zoek zijn naar plezier in de late uurtjes tijdens hun reis. De bar wordt drukker na middernacht, dus overweeg om voor aankomst wat te gaan drinken in een van de andere bars in de omgeving.

Gayclubs in Eixample

Een meer mainstream gay clubbing-ervaring wordt aangeboden op metro Disco, een Gay-dansclub die populair is bij het gemengde LGBT-publiek van Eixample. De club beschikt over twee indrukwekkende dansvloeren en een donkere kamer en elke avond heeft zijn eigen thema, dus zorg ervoor dat je kijkt wat er te doen is voordat je naar de club gaat.

De Maan is een relatief nieuwe toevoeging aan het Gay-uitgaansleven van Eixample, maar is snel populair geworden bij zowel de lokale bevolking als reizigers. Het interieur van de bar is gedecoreerd in Caribische stijl en is uniek door zijn gogo-dansers die optreden in The Moons bar. De bar is meestal populairder bij de jongere bevolking van het gebied, maar wordt nog steeds bezocht door een zeer gemengde groep.

Barcelona

Gaudí in Barcelona

De architectuur in en rond de Eixample is om verschillende redenen uniek voor Barcelona, ​​maar niet belangrijker dan de opvallende stijl van de 19e-eeuwse architect Antonio Gaudi.

Gaudi liet zich enorm inspireren door de gotische stijl en de architectuur van de gebouwen die hij observeerde terwijl hij door Azië reisde en werd uiteindelijk gedefinieerd als een Catalaanse modernist. Voorbeelden van zijn werk zijn overal in Barcelona te zien en veel van zijn creaties bevinden zich op loopafstand van het centrum van Eixample.

Gelegen in het hart van Eixample is Casa Batllo, een modernistisch meesterwerk van Gaudi en een van zijn meest populaire ontwerpen. Gekenmerkt door zijn onregelmatige ovale ramen en indrukwekkend sculpturaal werk, is de gevel van Casa Batllo een betoverend mozaïek van gebroken glas en tegels, dat 's avonds een verbluffende en kleurrijke gloed werpt.

Alle architectuur van Gaudi kan gratis worden gezien en gewaardeerd en zou op de reisroute van elke Gayreiziger moeten staan. Houd er echter rekening mee dat het overdag erg druk kan zijn bij de meest prominente voorbeelden van Gaudi's werk, dus om de drukte te vermijden, kunt u 's ochtends of later op de avond een bezoek brengen.

Gay Eixample

Gayrechten in Eixample

Inwoners en reizigers in Gay-Eixample kunnen genieten van de rechten en bescherming die worden geboden aan LHBT's in de rest van Spanje. Het Gayhuwelijk is sinds 2005 legaal in het land en er zijn een aantal wetten die LHBT's beschermen tegen discriminatie en gevaar.

Ondanks dat Spanje een grotendeels katholiek land is en 69% van de bevolking zich als zodanig identificeert, heeft de meerderheid van het publiek een open en accepterende houding ten opzichte van LHBT's, wat betekent dat Gayseksuele reizigers zich veilig en op hun gemak kunnen voelen bij het verkennen van Eixample.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Barcelona

Bekijk een selectie van tours in Barcelona van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Barcelona voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel