Seoul

Een Gaygids voor Itaewon

Itaewon is waar je de meeste Gaybars en clubs van Seoul vindt

Itaewon is de feestwijk van Seoel. De meeste Gaybars en -clubs in Seoul zijn te vinden in Itaewon. Het staat niet voor niets bekend als Gay Hill. Het zou de eerste aanloophaven moeten zijn voor alle buitenlanders in Seoul. De Gayscene in Itaewon komt vrij laat op gang. Maar in Itaewon is op elk moment van de dag genoeg te doen. Seoul is echt een 24-uurs stad.

Zuid-Korea is een van de technisch meest geavanceerde samenlevingen op aarde. Seoul is een megastad van tien miljoen mensen. Het staat in de voorhoede van zoveel industrieën, waaronder keuken, mode, technologie en in toenemende mate pop.

K-Pop heeft de cultuur van Zuid-Korea voor het eerst naar een wereldwijd publiek gebracht, en velen van ons zijn stomverbaasd om te ontdekken hoe het kamp is! Hoewel de popsterren misschien een kamp zijn, kan Gay-zijn een lastige zaak zijn in Zuid-Korea.

Itaewon

 

Hoe Gayvriendelijk is Seoul?

 

Zuid-Korea is een sociaal conservatief land. Hoewel Gayseksualiteit legaal is, hebben LGBT + Zuid-Koreanen geen volledige juridische gelijkheid. Juridisch gezien ligt Zuid-Korea ver achter op Japan en Taiwan. Dus, hoe leg je K-Pop uit? De K kan net zo goed staan ​​voor (k) kamp.

Het is niet ongebruikelijk om te zien dat mannelijke Zuid-Koreaanse popsterren vrouwelijke looks beïnvloeden en met elkaar flirten. Dit gebeurt op theatrale wijze. Het is uitvoerende kunst. Het hoge kamp van K-Pop vertaalt zich niet in een seksueel bevrijde houding in het dagelijks leven. Misschien wel in de toekomst! Het leven imiteert uiteindelijk kunst.

LGBT + -bewoners in Seoul gaan naar Itaewon als ze willen feesten. De bars en clubs zijn behoorlijk wild, maar de scène is nog steeds discreet. Mensen geven vaak valse namen aan de deur als ze naar een Gaybar gaan. De meeste Gayseksuele Zuid-Koreanen zitten nog in de kast. Pronk met je seksualiteit in Zuid-Korea is nooit een goed idee, zelfs niet als je hetero bent!

Dat gezegd hebbende, zijn de fundamenten aanwezig om de Gayrechten in Zuid-Korea te verbeteren. Gaycultuur wordt steeds zichtbaarder in de popcultuur en op sociale media.

Seoul

 

Hoe is Itaewon zo Gay geworden?

 

Itaewon is het meest kosmopolitische deel van Seoul. Het werd het uitgaanscentrum voor Amerikaanse soldaten die na de Koreaanse oorlog in Zuid-Korea bleven. Amerika blijft garant staan ​​voor de veiligheid van Zuid-Korea. Itaewon maakte zichzelf in wezen veramerikaniseerd tot een Gaymekka.

Seoul

 

Dingen om te doen in Itaewon

 

Itaewon is geweldig om te winkelen. Je vindt er veel eigenzinnige boetiekjes. Maak een reis naar Itaewon antieke meubelstraat. Omdat sinds de jaren vijftig Amerikaanse soldaten Seoel zijn binnengedrongen, zijn de restanten van hun meubilair aanzienlijk toegenomen. Natuurlijk lieten ze grotere spullen achter. In deze straat vind je veel merkwaardige relikwieën.

De Zuid-Koreaanse keuken is erg populair. De meer kosmopolitische eetcultuur vind je in Itaewon. Ga naar de straat achter Hamilton Hotel voor een gevarieerde selectie aan restaurants.

De Itaewon-moskee is een opvallend gebouw dat je waarschijnlijk niet zult missen in Itaewon. Ga voor een cultuurfixatie naar Leeum, Samsung Kunstmuseum. Het Leeum heeft een collectie traditionele Koreaanse kunst en ook een collectie moderne kunst.

Seoul

 

Gaybars en clubs in Itaewon

 

Why Not? Is een goede plek om je Gay-avondje uit in Itaewon te beginnen. Het is een van de meer buitenlandse vriendelijke bars. Sommige etablissementen in Seoul zijn niet vreemdelingenvriendelijk. Het kan vreemd en ronduit discriminerend overkomen voor westerlingen, maar er zijn genoeg bars in plaatsen als Soul en Tokyo die zelfs buitenlanders niet binnenlaten.

Bottoms Up is een populaire bar op Gay Hill. Door de grote ramen is het een goede plek om mensen te kijken. In Itaewon ziet u enkele bezienswaardigheden.

PROST Pub & Grill is een gemengde bar, maar het is eigendom van Gay's. Je ziet hier veel toeristen. Het serveert stevige pubmaaltijden en Italiaanse gerechten. Het is een goede plek om wat te drinken voordat je er een avond van uitgaat Q-balk.

U kunt onze uitgebreide gids voor De Gayclubscene van Itaewon hier. Veel Gayclubs nemen de vorm aan van Gay-avonden. Sommige werken wekelijks, andere maandelijks. Omdat de Gayscene in Itaewon een nachtscène is, zijn de clubs meestal waar het is.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Seoul

Blader door een selectie van tours in Seoul van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Seoul voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel