Costa Rica

Een Gaygids voor Manuel Antonio

Ontdek een tropisch Gayparadijs

Manuel Antonio is een van de populairste kustplaatsen van Costa Rica en krijgt snel een reputatie als hotspot van LGBT+-toerisme. Deze kleine en rustige locatie heeft ondanks jaren van toerisme en ontwikkeling een ongerepte schoonheid weten te behouden. De ongerepte stranden, het kristalheldere water en de weelderige jungle vormen de perfecte achtergrond voor een ongelooflijke Gayvakantie.

Manuel Antonio, een divers en opwindend gebied, herbergt een uitgestrekt natuurreservaat en bezoekers genieten vaak van de ruige en ongerepte natuur. Manuel Antonio, de thuisbasis van een gevarieerde selectie van planten en dieren, bruist van de natuur, culturele bezienswaardigheden en activiteiten die u niet mag missen.

In de afgelopen jaren heeft Manuel Antonio een toestroom van Gaytoerisme gezien met bezoekers uit de VS en de rest van de wereld om te genieten van de prachtige omgeving en het groeiende Gay-uitgaansleven. Er is een reeks locaties die zich specifiek op Gay's richten en veel van degenen die dat niet doen, kunnen als Gayvriendelijk worden beschouwd. De sociale houding ten opzichte van LHBT+ is hier ook verbeterd, wat betekent dat Manuel Antonio nu een aantrekkelijke en opwindende bestemming is voor Gayreizigers.

Gayhotels in Manuel Antonio

Weggestopt tussen dicht oerwoudgebladerte en volledig ondergedompeld in de regenwoudomgeving, Tulemar-resort is een 4-sterren Gayvriendelijk hotel. Het aanbod aan accommodaties in het resort is werkelijk verbazingwekkend, met strandchalets, junglehutten en ruime kamers. Het Tulemar Resort heeft zelfs een privéstrand en gasten kunnen genieten van het moderne zwembadgedeelte met vrij uitzicht over het dichte groen en de glinsterende blauwe zee.

Als je op zoek bent naar een echte gay trip naar Manuel Antonio, overweeg dan om in het Tico Tico Villa's, een op Gay's gericht eigendom met 12 boetiekkamers en een overvloed aan gemeenschappelijke ruimtes. Het hotel is alleen voor volwassenen, wat betekent dat het een geweldige keuze is voor diegenen die een rustigere reis willen. Tico Tico Villas ligt zeer dicht bij het centrum van Manuel Antonio en de lokale bus stopt voor de deur.

Gelegen in het hart van Manuel Antonio en veelbelovende betaalbare luxe, Hotel Mandarijn is de perfecte uitvalsbasis voor Gayseksuele reizigers die de omgeving ten volle willen verkennen. Het hotel is goed verbonden met de rest van het gebied en ligt dicht bij het beste Gay-uitgaansleven van Manuel Antonio. Gasten worden ook aangemoedigd om volledig gebruik te maken van het eigen zwembad, de fitnessruimte en het prachtige buitenterras.

Costa Rica

Gaybars en -clubs in Manuel Antonio

Er zijn een paar Gaybars in Manuel Antonio, en vrijwel allemaal zijn ze Gay/LGBT-vriendelijk. Bekijk onze Manuel Antonio Gaybars pagina voor de beste uitgaansgelegenheden - of drink gewoon een drankje in een van de vele gay hotelbars.

Hoewel het geen exclusieve gay-locatie is, is Cafe Milagro nog steeds een geweldige plek om te drinken, een praatje te maken en te ontspannen in Manuel Antonio. De bar is populair bij de lokale LGBT+-bevolking en biedt al tientallen jaren hoogwaardige service aan een mix van bezoekers. De heldere en kleurrijke buitenkant valt meteen op en de bar wordt erg druk naarmate de nacht vordert. Gayseksuele reizigers zullen hier vaak naartoe gaan om lokale bewoners en andere bezoekers te ontmoeten en in contact te komen.

Costa Rica

Gaystranden in Manuel Antonio

Playa Espadilla is het belangrijkste Gaystrand in Manuel Antonio. Dun en extreem lang, het strand is als een beeld van een tropisch paradijs, met palmbomen die vredig over het warme, witte zand hangen. Gelegen in een uitgestrekt en weelderig natuurreservaat, is het strand van nature mooi en relatief ongerept, de westelijke rand van Playa Espadilla is bijzonder adembenemend. De meeste Gayseksuele bezoekers van het strand hangen echter aan de oostelijke rand, dicht bij het surfgebied. In de zomer wemelt het strand van Gay's en toeristen.

Fans van een meer bevrijdende strandervaring geven misschien de voorkeur Playa La Macha, een afgelegen en intiem strand dat net zo mooi is als Playa Espadilla, maar meer naaktheid accepteert. Manuel Antonio's meest populaire gay nudistenstrand ligt iets buiten de gebaande paden en bezoekers moeten misschien over kleine junglepaadjes navigeren om het te bereiken, maar als je eenmaal het glinsterende water en de rustige afzondering ziet, zal de reis de moeite waard lijken. Aangezien het strand minder bekend is dan de nabijgelegen tegenhangers, verwacht u geen grote drukte, hoewel u enkele Gaytoeristen kunt tegenkomen.

Gayrechten in Manuel Antonio

LGBT+-rechten in Costa Rica zijn de afgelopen decennia enorm vooruitgegaan en het land zet positieve stappen in het gelijkstellen van leven en vrijheid voor zijn LGBT+-bevolking. In 2018, na jaren van onderdrukkende wetten, beval de mensenrechtencommissie van het land de afschaffing van wetten die het Gayhuwelijk en adoptie van hetzelfde geslacht verbieden. Het Gayhuwelijk werd officieel gelegaliseerd in mei 2021.

Hoewel de grondwet van Costa Rica discriminatie op grond van vermeende seksuele geaardheid en genderidentiteit niet expliciet verbiedt, wordt vaak lossere wetgeving geïnterpreteerd om LHBT+'ers tegen dergelijke behandeling te beschermen en er zijn talloze gevallen waarin dit met succes is gelukt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Manuel Antonio

Bekijk een selectie van tours in Manuel Antonio van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Manuel Antonio voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel