De beste gratis attracties in Singapore

De beste gratis attracties in Singapore

Singapore is misschien wel een van de duurste landen om te bezoeken in Zuidoost-Azië, maar met een beetje planning kun je gratis genieten van veel van de beste bezienswaardigheden!

Verken Singapore goedkoop met onze gids voor de beste freebies in de stad.

 

1. Chinatown

 

Deze ethische enclave van vroege Chinese kolonisten is de favoriete plek voor Singaporezen voor goedkoop eten en kopen. Een beetje toeristisch, maar Chinatown heeft nog steeds een sterk gevoel voor geschiedenis en vitaliteit. Maak een middagwandeling en bewonder de traditionele winkelhuizen met fantasievolle gevels langs de straat van Chinatown.

 

2. Tempels, kerken en moskeeën

 

Ontdek het voortreffelijke vakmanschap in de Thian Hock Kheng-tempel in Telok Ayer, Sri Mariammam-tempel in Chinatown en Sultanmoskee in Kampong Glam. St Andrew's Cathedral, de grootste kerk van Singapore en de Armeense kerk, de kleinste en oudste (gebouwd in 1836) kerk van Singapore zijn ook een bezoek waard. Entree is gratis.

 

Singapore rivier3. Singapore River

 

Volg de geschiedenis van Singapore door een wandeling langs de rivier te maken. Begin vanaf Raffles Place en ga richting Clarke Quay en geniet van het contrast tussen oude winkelpanden en torenhoge wolkenkrabbers.

 

4. Poseren met de Merlion en maak een wandeling over Marina Bay Boardwalk

 

De Merlion is een 8.6 meter hoog beeld met een leeuwenkop en een vislichaam. Het symboliseert de oprichtende legende van Singapore en zijn identiteit als haven. Stel voor een foto met de Merlion voordat je een ontspannen wandeling maakt door Marina Bay voor meer gratis schilderachtige bezienswaardigheden.

 

5. Kunst op de Esplanade

 

Het beroemde durian-vormige icoon van Singapore heeft altijd iets 'gratis' te bieden - kunsttentoonstellingen, live concerten of theatervoorstellingen. De Esplanade organiseert gratis korte films, tentoonstellingen en muziekfestivals.

 

6. De botanische tuinen

 

In de Botanische Tuinen worden uitstekende gratis openluchtconcerten gehouden. Breng een matje en een picknickmand mee en geniet van de muziek.

 

Tuinen langs de baai SG7. Tuinen in de baai

 

De nieuwste en meest opvallende toevoeging aan de skyline van Singapore. Gardens by the Bay is geen gewone tuin. Het is een stedelijke oase met hightech 'Supertrees' die 's avonds muziek spelen. Het enige dat u hoeft te doen, is achterover leunen en ontspannen terwijl u onder de indruk bent van de pracht van Marina Bay Sands.

 

8. Sentosa

 

Geniet van gratis attracties zoals een dubbeldekkerbusrit met open dak, de Animal & Bird Encounters en zonnebaden op de ongerepte stranden van Sentosa. U kunt gratis toegang krijgen tot Resorts World Sentosa door aan boord te gaan van de shuttle van Universal Studios Singapore bij hotels langs Orchard Road of Bencoolen/Marina.

 

9. Feestelijke vieringen en spectaculair vuurwerk

 

De beste tijd om Singapore te bezoeken is ongetwijfeld tijdens een festival. Er zijn gratis evenementen en activiteiten in overvloed. Op NYE of de nationale feestdag van Singapore op 9 augustus krijg je fantastisch vuurwerk te zien in Marina Bay.

 

10. Roamen in Pulau Ubin

 

Natuurliefhebbers zullen genieten van Pulau Ubin - een rustiek eiland van Singapore. Het is alsof je een reis terug in de tijd maakt, aangezien er nog landelijke dorpen bestaan. Bezoek de unieke Chek Jawa (gratis toegang) - een enorm moerasgebied met koralen, vissen en ander zeeleven.

 

Gillman Kazerne SG11. Laat je inspireren bij Gillman Barracks

 

Gillman Barracks is de nieuwste locatie voor hedendaagse kunst in Singapore. Dit voormalige legerkamp herbergt 13 galerijen in gebouwen uit het koloniale tijdperk. Entree is gratis.

 

12. Reis naar Haw Par Villa

 

In Chinese legendes en mythologie? Bezoek dan Haw Par Villa, een kleurrijk themapark waar meer dan 150 diorama's scènes uit beroemde Chinese verhalen uitbeelden.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Singapore

Blader door een selectie van tours in Singapore van onze partners met gratis annulering 24 uur vóór aanvang van uw tour.

Het beste ervaringen in Singapore voor uw reisHaal je gids

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel