Park guell

Ontdek Gaudi in Barcelona

Onmisbare meesterwerken van Gaudi in Barcelona

Zoveel steden staan ​​bekend om hun architectuur, of het nu Art Deco in Miami, Art Nouveau in Boedapest of Futurisme in Brasilia is. De architectuur van Barcelona wordt bepaald door één man alleen. Antoni Gaudí was het boegbeeld van de Art Nouveau-beweging in Spanje. Zijn gebouwen vertegenwoordigden een dramatische verschuiving van trends waar zijn tijdgenoten de voorkeur aan gaven. Tot op de dag van vandaag zijn de meesterwerken van Antoni Gaudí zeer modern en toch op de een of andere manier tijdloos.

De belangrijkste werken van Antoni Gaudí in Barcelona zijn niet te missen. Zijn gebouwen hebben een organische en soms surrealistische kwaliteit. Hij werd geïnspireerd door de natuur. Zijn verzetsdeel is natuurlijk de Sagrada Familia. Gaudí stierf in 1926, maar hij blijft de manier waarop we Barcelona ervaren vormgeven.

Sagrada Familia

 

Sagrada Familia

 

De bouw begon in 1882. Tot op de dag van vandaag is de Sagrada Familia niet voltooid. Het moet het beroemdste onafgemaakte gebouw ter wereld zijn. Het zal in theorie in 2026 worden voltooid. Het is het belangrijkste Gaudí-gebouw in Barcelona dat je gezien moet hebben.

De Sagrada Familia zou 18 torenspitsen hebben. Tot op heden zijn er slechts 8 voltooid. Gaudí was niet stil, hij wist dat de kerk nooit tijdens zijn leven zou worden voltooid. Hij liet nuttige instructies achter die architecten sindsdien hebben overgestort terwijl ze proberen zijn meesterwerk af te maken. Stel je voor dat mensen een eeuw na je dood verwoed proberen je visie te vervullen. Wanneer de kerk eindelijk voltooid is, wordt voorspeld dat het de grootste kerk ter wereld zal zijn. Door de Sagrada Familia te creëren, bereikte Gaudí een soort onsterfelijkheid.

Casa Milà

 

Casa Milà

 

Je zult in Barcelona meesterwerken van Gaudí tegenkomen, of je er nu naar op zoek bent of niet. Casa Milà is er waarschijnlijk een die u waarschijnlijk niet zult missen. Het is gelegen in Eixample, de Gaywijk van Barcelona. Hij bouwde het voordat hij werd afgeleid door de Sagrada Familia.

Het is eigenlijk een woongebouw. De voorkant van het pand ziet eruit als een rots die is gebroken door ijzeren versieringen. U kunt de binnenplaatsen en het appartement bezoeken. Er is een tentoonstelling over Gaudí op de zolder van Casa Milà. Je kunt zijn wereld in meer detail ontdekken en meer te weten komen over zijn unieke organische morfologie (wat in feite natuurlijke vormen betekent!).

Casa Batlló

 

Casa Batlló

 

Deze is niet te missen, vooral omdat het midden in het centrum van Barcelona ligt. Het was Gaudí's verbouwing van een bestaand pand. Natuurlijk heeft hij het een flinke make-over gegeven. De gevel is als iets uit een filmset. Het lijkt gemaakt te zijn van schedel en botten. Het kleurenpalet dat hij gebruikte, was geïnspireerd op het zeeleven. Het is een behoorlijk verbluffend effect om de schedelbalkons te zien die worden gecompenseerd door kleurrijke moerassige tegels. Een absolute must-see Gaudí-meesterwerk in Barcelona. Je loopt hier zeker voorbij.

Casa Vicens

 

Casa Vicens

 

Dit was Gaudí's eerste meesterwerk in Barcelona. Het werd gebouwd als zomerhuis voor de nogal gelukkige familie Vicens. De kleurrijke buitenkant weerspiegelt de oriëntaals / moorse trend die destijds populair was. Een groot deel van Zuid-Spanje werd ooit geregeerd door de Moren, dus het combineren van oosterse designelementen is vanzelfsprekend.

Casa Vicens was veel kleurrijker en speelser dan de werken die zijn leeftijdsgenoten deden. Het was tot dan toe anders dan alles wat in Catalonië was gezien en het was een van Gaudí's eerste grote hits.

Park guell

 

Park guell

 

Hij deed niet alleen kerken en huizen. Park Güell is een park op Carmel Hill. Zijn grootste inspiratiebron was de natuur, dus het was logisch om een ​​park te ontwerpen. Het is een van de meest esthetisch aantrekkelijke openbare parken ter wereld. Net als sommige van zijn andere meesterwerken is deze onvoltooid. Niet dat je het zou merken.

Het wordt beschouwd als een speeltuin voor de geest. Je vindt kolommen die op bomen lijken, lachende draken en een woud van kolommen. Het is een geweldige plek om te ontdekken. Zoals met alle meesterwerken van Gaudí in Barcelona, ​​zullen er veel toeristen met camera's rondfollen.

Palau Güell

 

Palau Güell

 

Als je in Barcelona bent, loop je onvermijdelijk over La Rambla. Het is pal naast de Gotische wijk. La Rambla bestaat uit vijf straten die samen een boulevard van 1.2 km vormen. La Rambla heeft nu iets van een negatieve reputatie, overspoeld als het is met toeristen. Het is nog steeds een bezoek waard, omdat je het kunt gebruiken om door de stad per wijk te navigeren.

Net buiten La Rambla vind je Güell Palace. Het is een herenhuis Eusebi Güell in opdracht van de zakenmagnaat Eusebi Güell. Hij vroeg Gaudí om een ​​prachtig huis om zijn illustere vrienden te vermaken. Het gebouw is passend groots en het interieur is om voor te sterven. Om rond te kijken en net te doen alsof jij het bent die grootse feesten geeft in een Gaudí-herenhuis.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Barcelona

Bekijk een selectie van tours in Barcelona van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Barcelona voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel