Regenboog

Gratis HIV-testen en condooms voor Paradise Workers

Na drie succesvolle jaren van het organiseren van Phuket Pride en het inzamelen van meer dan 600,000 baht voor hiv-gerelateerde goede doelen, lanceert de Phuket Loves You Club haar volgende grote initiatief.

HARP (HIV and Aids-Related Programme) is gericht op het vergroten van de bekendheid met hiv, veiligere seks, het verstrekken van gratis testen, informatie en gratis condooms en glijmiddelen.

Met de hulp van Patong Hospital en de Sabaidee Clinic hield PLU Club eerder dit jaar een reeks focusgroepen om informatie te verzamelen binnen de LGBT-gemeenschap van Phuket.

Meer gratis hiv-tests voor werknemers van Paradise Complex

Tot nu toe had de Sabaidee Clinic in Phuket slechts geld om één gratis HIV-test per jaar uit te voeren in Soi Paradise. De PLU Club heeft geld beschikbaar gesteld om nog drie tests uit te voeren, wat betekent dat alle arbeiders in Soi Paradise vanaf oktober elke 3 maanden een gratis HIV-test kunnen ondergaan.

Gratis condooms, glijmiddel en berichten over veiligere seks in het Thais

Werknemers van Soi Paradise krijgen gratis condooms en glijmiddelen, individueel verpakt met berichten over veilige seks in de Thaise taal, evenals contactgegevens van de Sabaidee-kliniek.

Een reeks veiliger-seks-posters en op maat gemaakte condoomdozen met gratis condooms en glijmiddelen zullen op Gay- en Gayvriendelijke locaties in Patong worden geplaatst, zodat de kosten geen belemmering vormen voor veiligere seks.

De voorzitter van het PLU-gemeenschapsprojectteam Kenneth Miller zei: “Ik ben verheugd dat we na zoveel planning en informatievergaring eindelijk in staat zijn geweest om zinvolle posters en gratis condooms en glijmiddel te bezorgen op de Gaylocaties van Patong. Deze locaties waren zo ondersteunend in de bekendheid die ze hebben gegeven aan de posters en condoomdozen, met een echte toewijding om allemaal samen te werken om het hiv-bewustzijn te vergroten en de hiv-infectie in onze gemeenschap te verminderen. "

Ian Phillips, de PLU-voorzitter, zei: "Ik wil iedereen bedanken die onze afgelopen drie Phuket Pride-weken heeft gesteund, degenen die onvermoeibaar hebben gewerkt om de evenementen van de week te organiseren, degenen die aanwezig waren en doneerden en aan al onze zeer gewaardeerde sponsors, waaronder Karex Burhad, zonder wie niets van wat we nu aan onze gemeenschap leveren, mogelijk zou zijn. Ik kijk ernaar uit dat we allemaal meer geld inzamelen voor deze belangrijke projecten tijdens Phuket Pride week 2015 in april. "

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Phuket

Bekijk een selectie van tours in Phuket van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Phuket voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel