Westkust van het eiland Phuket

Gay Phuket · Eilandgids

Plan je een reis naar Phuket? Dan is onze gay Phuket-eilandgids iets voor jou.

 

Westkust van het eiland Phuket

Phuket

Phuket is het grootste eiland van Thailand. Het is gelegen in de Andamanse Zee, net voor de zuidwestkust. Het eiland is 48 km lang, 21 km op het breedste punt en door een brug verbonden met het vasteland.

De beste zandstranden liggen aan de westkust van Phuket. Patong, Kata en Karon stranden zijn de meest bekende, maar kunnen tijdens het hoogseizoen druk worden. De stranden en resorts ten noorden of zuiden van deze centrale gebieden zijn rustiger. Klik hier voor een meer gedetailleerde gids over de beste stranden van Phuket.

strand-at-the-surin-phuket-guide1

Gayscene

De Gayscene op het eiland Phuket bevindt zich in de westkust van Patong. Tientallen gay-locaties, waaronder Hotels, Restaurants, Sauna's & Spa'sBars & Clubs zijn geconcentreerd in en rond het Paradise Complex. Er is een gevestigde Gaysectie bij Patong Beach, vlak voor flora hotel.

De hele week Phuket Gay Pride-festival vindt elk jaar in april plaats en trekt duizenden bezoekers.

 

Naar Phuket reizen

De overgrote meerderheid van de toeristen komt per vliegtuig aan. Phuket International Airport, gelegen aan de noordkant van het eiland, wordt bediend door directe vluchten vanuit vele landen, evenals vluchten vanuit Bangkok en andere regionale Thaise steden.

Het is mogelijk om vanuit Bangkok, Maleisië of zelfs Singapore te reizen met de bus, auto of trein. Treinreizigers stappen uit in de provincie Surat Thani en maken de laatste etappe naar Phuket over de weg. Het is ook mogelijk om Phuket per cruiseschip te bezoeken.

 

Van luchthaven naar hotel

Gemeten taxi

Taxi's zijn een populaire optie, hoewel het tarief, in tegenstelling tot in Bangkok, niet goedkoop is. Het gemiddelde tarief van het vliegveld naar Patong is 600-700 baht. Het tarief is het tarief dat wordt weergegeven op de meter plus een luchthaventoeslag van 100 baht. De reistijd van de luchthaven naar Patong is ongeveer 40 minuten. Sommige taxichauffeurs willen misschien een vast tarief rekenen. Mogelijk moet u in de rij staan ​​voor een taxi met meter.

Limousinetaxi

Een comfortabelere 'upmarket' taxi-optie die tot 1,000 baht (incl. luchthaventoeslag) kan kosten, maar meestal direct beschikbaar is (geen wachtrijen).

Busje

Een gedeeld woon-werkverkeer van deur tot deur. Deze minibusjes vertrekken nadat ze vol zijn en zetten passagiers onderweg af, waardoor de reistijd langer wordt.

Autoverhuur

Dit is een geweldige manier om Phuket te verkennen, aangezien er veel schilderachtige wegen zijn. Autohuur is niet bijzonder duur, maar de rij-eisen in Thailand zijn behoorlijk slecht, dus rijd defensief en pas op voor motorrijders.

Gemeentelijke luchthavenbus

Rijdt dagelijks van 6-30 uur, elk uur, naar de stad Phuket (maar niet naar de westkust) en duurt ongeveer een uur. Geen bijzonder nuttige optie.

 

Zich verplaatsen in Phuket

Phuket is een groot eiland, dus je hebt een vorm van vervoer nodig om je te verplaatsen. Het openbaar vervoer is beperkt, dus taxi's of tuk-tuks zijn de enige praktische middelen. Sommige hotels bieden pendelbussen naar Patong.

Met de taxi

Phuket heeft twee soorten taxi's. Een "tuk-tuk" heeft geen meter, dus spreek altijd vooraf een prijs af en onderhandel hard. Tuk-tuks zijn goed voor korte ritjes door de stad die niet meer dan 40-50 baht mogen kosten. Veel tuk-tuk-chauffeurs zullen proberen buitensporige tarieven in rekening te brengen. Zeg gewoon nee en zoek een andere.

Taxi's met een meter zijn een veel betere optie voor langere reizen. Ze zijn veiliger en comfortabeler dan tuk-tuks, maar niet gemakkelijk op straat te vinden. Vraag de receptie van het hotel om een ​​taxi te bellen.

Met de auto of motor

Autohuur kost tussen de 1,000 en 1,200 baht per dag. Er zijn verschillende verhuurbedrijven op en rond de luchthaven. De rij-eisen in Thailand zijn over het algemeen erg slecht. We raden aan om een ​​volledige verzekering af te sluiten en defensief te rijden. Volgens de wet moet u uw rijbewijs bij u hebben tijdens het rijden.

De verhuur van motorfietsen en scooters begint bij ongeveer 200 baht per dag. Het rijden op een motorfiets is echter erg gevaarlijk en kan het beste worden vermeden.

Phuket heeft een van de hoogste percentages verkeersongevallen in Thailand en 90% betreft motorfietsen! Onthoud dat motorverhuur NOOIT een WA-verzekering omvat. Als u betrokken bent bij een ongeval of letsel of schade aan de motorfiets, bent u aansprakelijk. Als u een westerling bent, loopt u extra risico omdat u wordt gezien als beter in staat om te betalen.

Het dragen van een helm is wettelijk verplicht. Deze wet wordt door Thais vaak genegeerd. De verkeerspolitie houdt westerlingen eerder tegen omdat ze geen helm dragen, omdat ze eerder het geld hebben om de boete te betalen.

Per boot

Longtailboten zijn een geweldige manier om een ​​beetje eilandhoppen te doen. Over prijzen kan worden onderhandeld en deze moeten rond de 500 baht per uur liggen of niet meer dan 1,800-2,000 baht per dag.

Met 'songthaew' of bus

Er zijn maar weinig full-size bussen. De meeste routes worden uitgevoerd met 'songthaews' (in wezen een omgebouwde pick-up). Het tarief is vanaf 25 baht en er zijn geen vaste stops. Songthaews halen en brengen zoals gevraagd.

Er zijn geen "cross-strand" verbindingen, dus reizen van Surin naar Patong (15 minuten met de taxi) vereist een omweg van een uur via de stad Phuket. Sommige chauffeurs proberen toeristen een buitensporige vergoeding in rekening te brengen.

 

Waar te verblijven in Phuket

Als je in de buurt van het Gaystrand van Patong en het gay-uitgaansleven van het Paradise Complex wilt verblijven, hebben we enkele suggesties Hotel Phuket in Patong, Thailand.

Voor andere opties, bezoek onze pagina Phuket middenklasse + budgethotels. Luxe strandresorts staan ​​apart vermeld op de Phuket Luxe Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

De meeste Gayseksuele bezoekers van Phuket komen met een voorbedachte bedoeling om het grootste deel van hun vakantie door te brengen met zonnebaden. Maar als je lichaam uit zijn natuurlijke strandhabitat kan worden gesleept, ontdekt het een groot aantal vrijetijdsactiviteiten op en rond het eiland Phuket.

Khao Sok National Park

Het belangrijkste regenwoudreservaat van Thailand met meer dan 48 soorten zoogdieren, waaronder wilde olifanten, tijgers en luipaarden.

Phi Phi-eilanden

Beroemd gemaakt door de film "The Beach" en nu behoorlijk overontwikkeld. Echter, Phi Phi eilanden zijn nog steeds een majestueus gezicht om te zien en vormen een interessante excursie voor een dagtocht.

Scuba Diving

De eilanden rond Phuket bieden enkele van de beste duikplekken in Zuidoost-Azië. Van bijzonder belang zijn de nabijgelegen Similan-eilanden, waar het zicht meer dan 30 meter kan reiken en luipaardhaaien en dolfijnen veel voorkomen. Er zijn een aantal PADI-gecertificeerde duikscholen op het eiland die instructie geven en excursies organiseren.

Baai van Phang Nga

Phang Nga Bay strekt zich uit van de oostkust van het eiland Phuket tot aan Krabi. Deze baai is de thuisbasis van gigantische rotsbergen die uit de zee oprijzen - waarvan de bekendste James Bond Island wordt genoemd. Spectaculaire bezienswaardigheden die een dagtocht meer dan waard zijn.

phang-nga-bay-met-james-bond-eiland

Wanneer te bezoeken

De temperaturen in Phuket zijn meestal het hele jaar door 28ºC-32ºC. Het is de hoeveelheid neerslag die verandert.

Het hoogseizoen (en droogste) is van begin december tot half april (na de "SongKran" - Thaise nieuwjaarsviering).

April en mei zijn meestal de warmste maanden, met op sommige dagen regen. Juni tot oktober is het regenseizoen. November en begin december kunnen iets koelere temperaturen en een mix van zonnige en regenachtige dagen zien.

Voor aanbevelingen over eetgelegenheden, klik hier om naar onze Phuket-restaurants te gaan pagina.

 

Strandactiviteiten

Op veel stranden vindt u jetski- en parasailoperaties. Aan deze operators worden delen van het strand toegewezen. Pas op dat u niet in deze zones zwemt, aangezien vrijwel alle klanten van jetski-verhuur zeer onervaren chauffeurs zijn.

Het huren van een jetski of parasailen is zeer riskant. De kans is groot dat uw operator niet verzekerd is. Als je besluit een jetski te huren, vraag dan iemand om foto's van de jetski te maken voordat je vertrekt. De geringste schade aan de jetski levert forse extra kosten op. Betaalt u niet, dan dreigt de telefoniste de politie te bellen. We hebben dit zien gebeuren.

 

Toeristenpolitie

Een handig nummer om te onthouden is 1155 - de toeristenpolitie.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.