Gayrechten in Libanon

Gayrechten in Libanon

De strijd voor Gayrechten in Libanon gaat door, maar er is aanzienlijke vooruitgang geboekt.

Gaybars In Libanon

De Gayscene van Beiroet ontstond in 1998 met Acid, een inmiddels legendarische Gaydansclub. Het sloot zijn deuren in 2010, maar zijn nalatenschap blijft de queercultuur beïnvloeden. Het was een plek waar Gay's, voornamelijk mannen, met elkaar konden vrijen op een openbare plek in een Arabisch land.

De langstlopende Gaybar in Beiroet is Bardo, een bar die niet zou misstaan ​​in Oost-Londen of Hell's Kitchen. Bardo trekt een trendy, jeugdig publiek. Je zult goedgeklede mensen zien die hipster-eten drinken en eten (wasabi-limoenrundvlees, halloumi, enz.). 'S Nachts wordt het meer een feestlocatie.

Posh is de grootste Gayclub in de Arabische wereld. Hoewel het gericht is op een gemengd publiek, zijn de meeste klanten Gayseksueel. Verwacht rave, R'n'B en techno. Het is een grote zaal met een ultramodern geluidssysteem, een discobal en schaars geklede go-go-dansers. Het is het soort Gayclub dat je in een grote westerse stad ziet. Het enige verschil is het "niet kussen"-beleid. Als je met een lekker ding aan het chatten bent, moet je hun nummer opvragen en bewaren voor later ("bel me misschien"). Het beleid is om de club te beschermen tegen politie-invallen. Naarmate een Gay-locatie meer bekendheid krijgt, wordt het een potentieel doelwit. Het feit dat Gayruimtes in Beiroet groeien, toont aan dat er dingen aan het veranderen zijn. Het 'niet zoenen'-beleid wordt mogelijk in de niet al te verre toekomst afgeschaft.

Chique

Gaycultuur in Libanon

De Libanese indieband Mashrou' Leila is de afgelopen tien jaar grote sterren geworden. Ze zijn misschien wel de meest spraakmakende Arabischtalige band die momenteel actief is. De dromerige zanger Hamed Sinno is openlijk Gay. Zoals Sinno heeft opgemerkt, er zijn veel liberalen in de regio. Bij Mashrou' Leila-optredens in Libanon zie je Gayfans in het publiek regenboogvlaggen omhoog houden.

In de verre dagen van het Ottomaanse rijk beschouwde het Westen het Oosten als meer decadent en seksueel tolerant. Sherbert en sodomie waren volgens de oriëntalistische literatuur de favoriete tijden van de sultan. Van de dames van de harems werd gezegd dat ze zo onverzadigbaar waren dat de koks ze geen ongesneden komkommers wilden serveren, anders zouden ze... je moet gewoon je fantasie gebruiken, hun.

Nu beschouwt het Oosten het Westen als de thuisbasis van de tolerante samenleving. Dingen veranderen. De slinger zwaait... Je denkt nog steeds aan komkommers, nietwaar?

Mashrou 'Leila

Zijn Gayseksuele reizigers veilig in Libanon?

De voortdurende implementatie van de Franse koloniale wetten betekent dat reizen in Libanon altijd een risico met zich meebrengt voor LHBT+-reizigers. Gayseksuele mannen hebben gemeld dat hun telefoons zijn doorzocht bij routinematige controleposten, vaak eindigend in arrestaties en mishandeling voor het hebben van Gay-dating-apps zoals Grindr. Het Libanese ministerie van Telecommunicatie verbood Grindr van verschillende Libanese datanetwerken.

Er zijn manieren om dit te omzeilen. Digitale tools zoals Tor maken anoniem internetten mogelijk. WhatsApp heeft end-to-end encryptie op al zijn berichten, en elementaire digitale beveiliging zoals een schermvergrendeling zijn allemaal essentieel voor Gayseksuele reizigers en de lokale bevolking in Libanon.

Gayrechten in Libanon

In Beiroet vind je een levendige gayscene, maar discretie is geboden. Het ‘geen kussen’-beleid bij Posh weerspiegelt de spanning die Gay’s in Libanon ervaren. Posh is een geweldige Gayclub en in het weekend zit het altijd vol, maar het management houdt alles onder de radar om de autoriteiten tevreden te stellen. De Gaycultuur bestaat, maar is verborgen, zoals dat tot voor kort in het Westen het geval was.

Het was Lord Byron die schreef over "marmeren paleizen van sorbet en sodomie" in het Ottomaanse rijk. Dingen zijn al eerder veranderd en zullen opnieuw veranderen. Maar houd het voorlopig discreet, dan komt alles goed.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Beiroet

Bekijk een selectie van tours in Beiroet van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Beiroet voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel