Hoe Gayvriendelijk is Spanje eigenlijk?

Hoe Gayvriendelijk is Spanje eigenlijk?

Niemand die de conventie van de International Gay & Lesbian Travel Association (IGLTA) in mei 2014 in Madrid bijwoonde, had enige twijfel kunnen laten bestaan.

Tijdens de conferentie was Isabel Borrego, de Spaanse staatssecretaris van Toerisme, zeer specifiek. Spanje wil de nummer één Europese, zo niet wereldwijde Gayvakantiebestemming zijn.

Alsof dat nog niet genoeg was, verscheen de minister van Cultuur en Toerisme van Madrid, Dorla Ortega, op de tweede dag ongepland om de boodschap kracht bij te zetten.

Mevrouw Ortega belichtte de jaarlijkse zeer succesvolle gay pride-viering van Madrid en de rijkdom aan attracties, waaronder meer dan 10,000 restaurants (waarvan 13 met twee Michelin-sterren), musea van wereldklasse en werelderfgoedsites.

Een Gayscene van wereldklasse

IGLTA-Conferentie-MadridGeen van beide ministers noemde het feit dat Madrid (en het nabijgelegen Barcelona) twee van Europa's meest uitgebreide Gaybar-, sauna- en cruiseclubscènes heeft, met genoeg donkere kamers om Berlijn te evenaren. Maar dat was niet nodig. In de afgelopen twee decennia hebben succesvolle Spaanse regeringen progressieve LHBT-rechten uitgevaardigd waardoor deze uitgebreide Gayscènes zich konden ontwikkelen.

Deze enorme juridische vooruitgang stond centraal in de toespraak op dezelfde conferentie van James Costos, de openlijk Gayseksuele Amerikaanse ambassadeur in Spanje, die zei dat het land nu mogelijk het meest inclusieve, niet-discriminerende land ter wereld is.

En op straat?

Hoe komt dit tot uiting op straatniveau? We propten ons vol in 24 uur sightseeing in Madrid. Gedurende deze tijd zagen we twee mannen hartstochtelijk kussen op straat in Chueca, twee vrouwen hartstochtelijk kussen in de buurt van Retiro Park en een heteropaar hartstochtelijk kussen op Gran Via. En niemand nam de moeite om er een tweede blik op te werpen!

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Barcelona

Bekijk een selectie van tours in Barcelona van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Barcelona voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel