Koh Racha - Een ontsnapping uit Phuket

Koh Racha - Een ontsnapping uit Phuket

Op zoek naar een perfect uitje waar je kunt ontspannen en genieten van de rust en stilte? Koh Racha is misschien het antwoord.

Als je komt Phuket en heb een paar extra dagen te besteden, of misschien heb je genoeg van de gay-nachtleven in Patong en op zoek zijn naar een snelle ontsnapping, overweeg dan een reis naar Koh Racha.

Koh Racha kaartKoh racha

Koh Racha (of Raya), dat bestaat uit Koh Racha Yai en Koh Racha Noi, zijn twee eilanden die ongeveer 15 kilometer voor de zuidoostkust van Phuket liggen. Bekend om het kristalheldere turquoise water, rotsachtige riffen en koraalbossen, zijn de eilanden geweldig om te duiken en snorkelen, maar er zijn meer witte zandstranden en resorts op Koh Racha waar u kunt ontspannen en genieten van een nacht of twee.

Vervoer naar en rond Koh Racha

Koh Racha is te bereiken met een long-tail en speedboot vanaf Chalong Pier of Rawai. De reis duurt 30 minuten tot meer dan een uur, afhankelijk van het type boot. Dagtochten zijn ook mogelijk.

Eenmaal bij Racha Yai kun je rondlopen of een langstaartboot huren om andere stranden te bezoeken. Er zijn 3 hoofdstranden op Racha Yai: Batok Bay (of Tawantok Bay), Siam Bay en Ter Bay. Het uitzichtpunt op de heuvel aan de zuidkant biedt een geweldig uitzicht over het hele eiland.

Dingen om te doen

Koh Racha duikenKoh Racha is een van Phuket's beste plekken om te snorkelen. Het water is erg helder en er zijn hier minder toeristen dan bijna elk ander eiland rond Phuket. Door de indeling van het eiland kunt u het hele jaar door snorkelen. Snorkelen kan vanaf verschillende kusten op het eiland.

Net als de bekende Koh Tao, zijn er veel duikplekken rond Koh Racha, waaronder Konkare Bay, Lucy's Reef en Ter Bay, met dieptes variërend van 5 tot 25 meter.

Racha Noi, gelegen op een uur rijden met de langstaartboot, heeft dieper water en meer uitdagende duikomstandigheden, maar biedt uitstekend zicht en zeeleven.  Het Raya-duikcentrum biedt PADI-duikcursussen met volledige uitrusting als je zin hebt in de uitdaging.

Verblijfplaatsen

Alleen Koh Racha Yai biedt accommodatie. Er zijn hotelkeuzes die bij elk budget passen. De meeste resorts in het middensegment hebben basisvoorzieningen zoals een restaurant en een zwembad. Hier zijn enkele van de meest populaire hotels op het eiland.

Als alternatief kunt u klik hier om alle hotels op Koh Racha te doorzoeken.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Phuket

Bekijk een selectie van tours in Phuket van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Phuket voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel