Meer attracties in Manilla

Meer attracties in Manilla

Zoals veel grote steden is Manilla groot, smerig en bruisend. Maar de stad is de smeltkroes van vele culturele invloeden. Het kan dus zijn dat bezoekers wat tijd nodig hebben om het unieke karakter ervan volledig te waarderen.

Zoals in veel steden in ontwikkelingslanden, is de verkeerssituatie in Manilla verschrikkelijk en is de kloof tussen armoede en welvaart duidelijk.

Deze dichtbevolkte stad heeft echter genoeg om van te genieten - van een fantastisch aanbod aan geweldige hotels naar een bloeiende Gayscene, met genoeg barsDansclubs en sauna's om de meeste Gay-bezoekers bezig te houden.

Afgezien van alle gay-dingen, zijn hier enkele van de meest interessante attracties van Manilla die je misschien wilt verkennen.

 

Intramuros

 

De wijk Intramuros, gesticht door de Spanjaarden in 1571, is het historische hart van Manilla. Verken de weinige ruïnes en overgebleven architectonische schatten, aangezien de meeste van de grote oude gebouwen van Intramuros werden verwoest tijdens de Slag om Manila in 1945.

 

Manilla Hedendaags

 

Manila Contemporary, gelegen aan de Chino Roces Avenue, organiseert regelmatig tentoonstellingen van wereldklasse van gevestigde en opkomende kunstenaars uit zowel de Filippijnen als daarbuiten.

Kathedraal van Manilla 1

 

Kathedraal van Manilla

 

Deze oude kathedraal, gelegen in het hart van Intramuros, is majestueus en prachtig versierd met glas-in-loodramen.

Geweldig om een ​​middag door te brengen met het maken van foto's en het ervaren van de rooms-katholieke tradities.

 

Halo-halo

 

Halo-halo, vrij vertaald als "wirwar", is een verfrissend mengsel van geschaafd ijs en verdampte melk, meestal vermengd met gezoete bonen, fruit, nata de coco, Filipijnse crème caramel, paars yamconcentraat en gelei.

Deze unieke dessertdrank is gewoonweg onweerstaanbaar in warme landen als de Filippijnen.

 

Marikina schoenenmuseum

 

De controversiële voormalige First Lady van de Filipijnen, Imelda Marcos, is altijd (berucht) beroemd geweest om haar collectie schoenen.

Bekijk haar indrukwekkende collectie van ongeveer 1,200 paar designerschoenen in het Marikina Shoe Museum.

 

Baai van Manilla

 

Baai van ManillaPak een verfrissend Calamansi-sap en maak een wandeling langs de Baai van Manilla om te zien hoe de zon langzaam de horizon kust. Geweldige plek om mensen te kijken.

Als de stemming begint, kun je naar de natte markt gaan, wat zeevruchten kopen en ze meenemen naar een van de nabijgelegen restaurants, en zij zullen je ingrediënten gebruiken om een ​​heerlijk zeevruchtenschotel naar keuze te bereiden.

[klik hier voor hotels in de buurt van Manila Bay]

 

Binondo

 

Manilla's kleurrijke 400 jaar oude Chinatown is mogelijk de oudste Chinatown ter wereld. Binondo, de thuisbasis van Filipijns-Chinese gemeenschappen, is vooral populair vanwege de vieringen van Chinees Nieuwjaar, het gastronomische aanbod, speciaalzaken en gebedshuizen.

[klik hier voor hotels in de buurt van Binondo / Chinatown]

Balut1

 

balut

 

Filippino's hebben een unieke snack genaamd "balut", wat eigenlijk een bevrucht eendenembryo is. Als je zin hebt in avontuur, probeer het dan!

 

Divisie

 

Divisoria, het winkelmekka van de koopjesjager, is de plek om naartoe te gaan, want het heeft vrijwel alles wat je nodig hebt tegen spotgoedkope prijzen. Of je nu op zoek bent naar huishoudelijke artikelen, kleding, accessoires, speelgoed, eten of kostuums, je vindt het er zeker.

Als u grote hoeveelheden inkoopt, vergeet dan niet af te dingen op een nog lagere prijs.

 

jeepney

 

De jeepney is een belangrijk openbaar vervoermiddel in Manilla. Probeer ermee naar je bestemming te rijden om Manilla als een echte blauwe local te ervaren.

Jeepneys lopen bijna overal in Metro Manila. Basistarief begint bij P8.00.

Bevestiging van foto

Bijgewerkt op 26 januari 2016.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Manilla

Bekijk een selectie van tours in Manilla van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in manilla voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel