Buiten de gebaande paden gelegen stranden van Phuket

Buiten de gebaande paden gelegen stranden van Phuket

Phuket staat bekend om zijn prachtige zandstranden langs de westkust.

Patong is het bekendste strand en heeft zelfs een eigen Gaygedeelte. Even beroemd zijn Stranden van Surin, Kamala, Karon en Kata.

Maar het is echt de moeite waard om enkele van de kleinere, minder bekende stranden en prachtige uitzichtpunten te verkennen. Dus huur een taxi voor een dag of huur een auto en verken meer van de westkust van Phuket.

Laem Sing-strand

Laem Sing is een prachtige baai gelegen tussen de stranden van Surin en Kamala. Deze 150 meter lange zandstrook ligt genesteld in een verborgen baai omzoomd met palmbomen en een weelderige groene omgeving.

In zuidelijke richting vanaf Surin Beach (richting Patong) gaat de weg bergopwaarts. Blijf naar rechts kijken en je vindt een uitkijkpunt waar je kunt stoppen en een panoramische foto kunt maken van het strand van Laem Sing en de Andamanse Zee.

Rijd nog 500 meter verder naar het zuiden tot u motoren en auto's langs de straat ziet staan. Parkeer en loop de trap af naar Laem Sing Beach. Het strand kan op een zonnige dag een beetje druk worden.

Laem-Singh-Beach-Phuket

Tri Trang-strand

Ten zuiden van Patong ligt het rustigere Tri Trang Beach, het perfecte tegengif voor de drukte van Patong.

Dit lange, met pijnbomen omzoomde strand is minder toeristisch en heeft 's middags wat welkome schaduw, aangezien het strand op het noorden is gericht.

Om Tri Trang vanuit Patong te bereiken, rijdt u zuidwaarts op Ratuthit Songroipi Road (de eenrichtingsweg door Patong die langs het Paradise Complex loopt) tot het einde, slaat u rechtsaf en vervolgens linksaf wanneer u het strand bereikt. Rijd over de brug aan het einde van Patong Beach en blijf een paar mijl langs de weg tot je het bord Tri Trang Resort aan je rechterkant vindt.

Tri Trang-strand Phuket 2015

Yanui Beach

Dit kleine zandstrand ligt bijna op het onderste puntje van Phuket. Het is een prachtig strand om te bezoeken op weg naar de beroemde zonsondergangplek Laem Promthep. Het zachte witte zand, de rotsformaties en een perfect eiland voor de kust zorgen ervoor dat de uitzichten adembenemend zijn.

Vergeet niet een korte stop te maken bij het uitzichtpunt Windmill, net ten noorden van Yanui Beach - zie hieronder voor meer informatie.

Yanui-strand-Phuket

Aanbevolen gezichtspunten

Karon Viewpoint

Als je vanaf Kata Beach naar het zuiden rijdt richting Naiharn Beach, passeer je dit uitkijkpunt op de top van de heuvel aan de rechterkant van de weg.

Het uitzichtpunt is overzichtelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. Het uitzicht over de westkust van Phuket met Karon, Kata en Kata Noi is prachtig en zeker de moeite waard om een ​​foto te maken voor je Facebook-bericht. Het turquoise water in de middagzon is werkelijk prachtig.

Kata Beach uitkijkpunt Phuket nov 2015

Windmolen uitkijkpunt

Het Windmill Viewpoint bevindt zich richting het zuidelijkste puntje van Phuket, tussen de stranden Yanui en Naiharn. Langs de weg tussen deze stranden zie je een enorme witte windturbine. Sla daar rechtsaf. Dit geweldige panoramische uitkijkpunt kijkt uit over het strand van Yanui aan de linkerkant en het strand van Naiharn aan de rechterkant.

Windmolen uitkijkpunt Phuket november 2015

Laem Promthep

Deze rotsachtige landtong strekt zich uit in de zee op het meest uiterste zuidwestelijke punt van het eiland. Toeristen en lokale bewoners komen hier om te genieten van het schilderachtige uitzicht op zee en de geweldige zonsondergang.

Er is voldoende parkeergelegenheid en een groot gebied bovenop de heuvel met een heiligdom en een vuurtoren. Handwerkwinkels en een scala aan kraampjes verkopen sarongs, snacks en drankjes.

Cape Promthep bij zonsondergang, genomen in november 2015

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Phuket

Bekijk een selectie van tours in Phuket van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Phuket voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel