Taipei

De beste kunstgalerijen in Taipei

Taipei heeft een grote selectie aan kunstgalerijen om te verkennen

Taipei staat bekend als een van de meest liberale en diverse steden van Azië en dit wordt duidelijk weerspiegeld in de levendige en steeds groter wordende kunstscene. Met zijn reputatie als een van de culturele hoofdsteden van het continent, is de stad de thuisbasis van veel van de meest invloedrijke kunstenaars van de regio.

Als een van de meest Gayvriendelijke steden van Azië, bevatten sommige galerijen werken die de lokale LGBT + -gemeenschap en -cultuur laten zien. Tijdens de pride-festivals van de stad zijn er vaak meerdere evenementen gericht op queer mensen.

Veel van het meest tentoongestelde werk in Taipei is hedendaags en de kunstscene in de stad legt de nadruk op moderne stukken. Met talloze kunstbeurzen en rondreizende tentoonstellingen, zijn er vele fantastische galerijen in Taipei die allemaal zeker een bezoek waard zijn.

Lees verder: Top tien dingen om te doen in Taipei.

Taipei

Aki-galerij

De Aki Gallery, opgericht in 2002, is gespecialiseerd in het presenteren van de talenten en werken van opkomende en innovatieve hedendaagse kunstenaars. De galerie werkt samen met zowel Taiwanese als internationale kunstenaars om collecties van de meest opwindende hedendaagse kunst in alle media en vormen te creëren.

De toewijding van het museum aan opkomende kunstenaars betekent dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat beroemde kunstwerken in de Aki Gallery te zien zijn, maar er worden wel reizende tentoonstellingen en installaties gehouden. Sinds de verhuizing naar een nieuw pand in 2008, bevindt de Aki Gallery zich nu dicht bij het Taipei Fine Art Museum, wat betekent dat het perfect gelegen is voor reizigers om de twee te combineren tot één dag van culturele verkenning.

Hedendaagse galerij

Met de werkmissie om de indrukwekkende relatie van Taiwan met fotografie en fotografische kunstwerken te promoten, toont de Contemporary Gallery een reeks kunstenaars wiens foto's zowel te zien als te koop zijn in de galerieënwinkel.

Aanbevolen artiesten zijn onder meer Olivial Parker, Ansel Adams en Maeda Shingzo, evenals een aantal minder bekende personen. De Contemporary Gallery is vaak de thuisbasis van kunstbeurzen en internationale showcases, dus reizigers moeten vóór hun bezoek kijken wat er in de galerie staat.

De galerie is geopend van maandag tot en met vrijdag en is gratis toegankelijk. Het pand heeft een café en een winkel en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer van de stad, waaronder de MRT.

Engel kunstgalerij

De Angel Art Gallery werd in 1999 gebouwd en geopend na een verwoestende aardbeving die Taipei deed schudden. De galerie bevindt zich in het hart van Taipei, dicht bij Daan Forest Park en op loopafstand van veel van de andere topattracties van de stad.

Het doel van de instelling is om kunst te leveren aan de inwoners van Taipei op een manier die toegankelijk en pretentieloos is. Sinds de opening is de galerie een multifunctionele ruimte geworden met kunst van wereldklasse en het hele jaar door een scala aan culturele evenementen.

Angel Art Gallery is een door de gemeenschap gerunde en gefocuste ruimte en dit kan worden waargenomen bij een bezoek aan de galerie. Een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, de galerij wemelt vaak van groepen vrienden die genieten van tentoonstellingen en hun eigen kunst maken.

Chi-Wen-galerij

De Chi-Wen Gallery, een van de toonaangevende instellingen voor het verzamelen van hedendaagse kunst in Taipei, is een aan Art Basel gelieerde galerie. De galerij herbergt het werk van enkele van de meest herkenbare kunstenaars en makers van Taiwan, met name gericht op degenen die werkzaam zijn op het gebied van video en fotografie.

Chi-Wen Gallery is cruciaal geweest bij het lanceren van de carrières van veel succesvolle artiesten en bezoekers hebben de kans om een ​​klein deel van deze missie te zijn door de galerie te bezoeken en te ondersteunen.

The Gallery bevindt zich naast het Shuangxi Riverside Park - een van de mooiste groene ruimten van de stad die zich uitstrekt over de oevers van de Shuang-rivier. Chi-Wen Gallery toont vaak installaties in het park en reizigers worden aangemoedigd om de omgeving te verkennen tijdens hun bezoek.

Elsa-kunstgalerij

Elsa Gallery brengt een internationale collectie naar de soms lokaal gedomineerde kunstscene en is een van de meest vertrouwde en populaire galerijen in Taipei. Elsa is populair bij mensen die kunst willen kopen voor hun eigen persoonlijke collecties, maar is ook gastvrij en inclusief bezoekers die gewoon de indrukwekkende displays willen observeren.

Elk kunstwerk in de galerie is geselecteerd door het personeel van Elsa Art Gallery en wordt gekozen vanwege hun esthetische en culturele waarde. Enkele van de werken die permanent worden tentoongesteld, zijn die van Ah Lan, Wu Yian Yi en Ye Zi Qi, enkele van de beroemdste kunstenaars van Taiwan.

Museum van Hedendaagse Kunst

Het Museum of Contemporary Art was de eerste galerie van Taiwan die uitsluitend gewijd was aan hedendaagse kunst en is een van de drukst bezochte galerijen in de stad en de staat. Gevestigd in een 20e-eeuws gebouw, vormt de kunst binnenin een schril contrast met de historische buitenkant van het museum, met de meest geavanceerde hedendaagse werken die te zien zijn.

Het Museum of Contemporary Art was onlangs gastheer van de eerste LGBT + -kunsttentoonstelling in Azië. Op het programma stonden meer dan 50 werken van 22 queer kunstenaars uit Taiwan, Hong Kong, Singapore en het vasteland van China. De show werd beschouwd als een "politieke overwinning" en inspireerde een aantal soortgelijke evenementen in heel Taiwan.

Bezoekers van de galerie kunnen deelnemen aan een aantal spannende en goed geleide eenmalige kunstlessen en kunstkampen van een week.

Lees verder: Taipei, de Gayfeesthoofdstad van Azië.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Taipei

Bekijk een selectie van tours in Taipei van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Taipei voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel